220 Volt aan boord
Start ] Omhoog ] Nieuws en informatie ] Evenementen ] Leisurekrant ] Foto´s ] [Discussieforum] [Navigatieoverzicht]

Deze website is verhuisd en wordt niet meer up-to-date gehouden. Klik hier door naar ons nieuwe webadres www.leisureclubholland.nl

Omhoog

 

 

220 Volt aan boord???

Met de moderne electronica is het niet moeilijk om ook zonder walstroomaansluiting 220 Volt aan boord te hebben. 
Van o.a. het merk Victron Energy zijn er kastjes te koop waarmee je die spanning vanuit je 12 Volt boordnet kunt genereren. 
Wij wilden een (oude) laptop met een versleten accu tijdens de vakantie van energie kunnen voorzien (voor het opslaan van digitale foto's). Het bestellen van een bijpassende 12 Volt adapter zou een twee weken duren en die tijd hadden we niet meer. Om die reden schaften we ons een convertor aan.
De convertor is nauwelijks duurder dan een 12 Volt voeding en is bovendien universeler, want je kunt er uiteraard ook bijvoorbeeld een scheerapparaat mee opladen. Een fohn kan er niet op draaien, want ons kastje heeft maar een vermogen van 100 Watt. Er zijn zwaardere kastjes te koop maar die worden voor de grotere vermogens snel duurder en bovendien doen die een groter of te groot beslag op de capaciteit van de accu. 
EW

 

17 tips voor een 17 ] [ 220 Volt aan boord ] 27 tips voor 27 ] Breed bed L17 ] Drinkwater in de boot ] Insteekschot ] Kajuitramen ] Roer ] De scheg en het roer 1 ] Scheg en het roer 2 ] Scheg en het roer 3 ] Scheg en het roer 4 ] Scheg en het roer 5 ] Schildertips ] Trimschema ] Uierzalf ] Ventilatie-fok ] Warm water aan boord ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 20 april 2006
Deze website wordt verhuisd naar http://www.leisureclubholland.nl