Kennismaking IJsselmeer
Start ] Omhoog ] Nieuws en informatie ] Evenementen ] Leisurekrant ] Foto´s ] [Discussieforum] [Navigatieoverzicht]

Deze website is verhuisd en wordt niet meer up-to-date gehouden. Klik hier door naar ons nieuwe webadres www.leisureclubholland.nl

Omhoog

 

 

Kennismaking met het IJsselmeer.

Op de barbecue van de stertocht bij "De Zeevang" in Edam nodigde Roel R. mij uit om een dagje te komen zeilen. Dit als kennismaking met het IJsselmeer. Dat was niet tegen de verkeerde gezegd, dus nam ik deze uitnodiging gaarne aan.
Dinsdag 13 Juni om 9.15 uur in de auto richting Edam. De ruitenwissers erbij aan gezet, zou het wel doorgaan? Even een koffiestop op de Nieuwehaven. De koffie van Christina liet zich goed smaken en zo kon ik even genieten van het gezellige onderkomen van de familie R.
Roel zag geen bezwaren uit te varen. De berichten waren dat het beter kon worden, dus op naar de haven waar klapperende stagen en vallen ons een welkom toeriepen.
De zeilen aanslaan, dat gaat tegenwoordig ook anders met rolfokken en reefinrichtingen. Roel startte de oude Honda, loopt nog prima en toen de haven uit. Het is ongeveer 12.00 uur, er staat een stevige wind, grauw bewolkt, geen kip te zien en het water groen met mooie witte koppen. De log stond ingesteld op Durgerdam en we gaan als een speer.
Bij Durgerdam de koers gewijzigd richting De Blocq van Kuffeler en aangekomen het roer gewend richting Edam. We hadden de wind gunstig. Konden we een boterham eten en de koffie liet zich weer goed smaken. De Ok-Ran ploegde met zo'n 5 ŕ 6 mijl door het water. Tegen 16.00 uur de haven in gemotord.
In de haven de zeilen en alles geruimd. Het IJsselmeer is een groot water. Je kunt er lang op een koers varen en dat heeft zo zijn bekoring. Toch moet het mij van het hart dat de Kagerplassen ook wel wat hebben met hun eilandjes, bomen, molens en langs de kant de koeien, die je de kont toekeren. Ga dan maar overstag met die vuile wind.
Familie R. bedankt, ik vond het een belevenis. Dus Roel, heb je dinsdag geen tijd, kan ik misschien nog eens opstappen bij Flying Cloud (grapje).
U allen een goede vaart toegewenst. Groetend, 
Koos

 

Nieuwe Leisures te koop  - Het vervolg ] Wat is de Stertocht ] Vanaf de wal ] Leisureweek van de Rinzwind ] Wel en wee met onderwaterverf ] Nieuwe Leisures te koop ] HSL-Zuid ] Het naviduct ] Avonturen 2002 ] Op naar Friesland 1 ] Op naar Friesland 2 ] [ Kennismaking IJsselmeer ] Leisureweek 2000 ] Midwinterzon ] Pareltjes ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 20 april 2006
Deze website wordt verhuisd naar http://www.leisureclubholland.nl