Leisureweek 2004
Start ] Omhoog ] Nieuws en informatie ] Leisurekrant ] Foto´s ] [Discussieforum] [Navigatieoverzicht]

Deze website is verhuisd en wordt niet meer up-to-date gehouden. Klik hier door naar ons nieuwe webadres www.leisureclubholland.nl

Omhoog
Foto's 2004

 

 

Leisureweek 2004 ZeelandZaterdag 24 juli 2004 Willemstad
Wind: NW 2 toenemend tot 4
Temperatuur 24°
Opening Leisureweek 

Gouwe, Ginfizz en Manta op weg naar Zeeland

Gedicht van de dag (dagelijks door de havenmeesters van Willemstad, gratis en voor niets, gemaakt)

“De ganzen vlogen hoog, we houden het vandaag droog.
Vergeet vandaag niet te smeren, ze kunnen uit de winterkleren.
Gaat heen en geniet, ik hoop dat ik u terug ziet.
Laten we ons op het water als heren (of dames) gedragen, als watersporters om hulp vragen.
Probeer de etiquette te respecteren vraag het anders aan de havenmeesters, hij kan het u leren”

Zondag 25 juli 2004
Wind: W 4
Temperatuur: 18°
Vertrek: Willemstad 9:45, 
aankomst: Oude Tonge 13:30. 
Jarig: Marijke en Jouke
Naam: Paul, Maaike, Joram, Katja. 
Schip: Balans

Palaver

Om 8:41 schrok ik wakker. De wekker niet goed gezet gelukkig toch nog net op tijd voor het palaver van 8:45. Er staat een stevige westerbries, kracht 4. Donkere wolken voorspellen niet veel goeds. En inderdaad, het zal deze dag veel en langdurig regenen. We gaan soepel de Volkeraksluizen door en zeilen op de fok rond de 4 knopen. De Bianca, Manta, Torntoe en Ginfizz eveneens. Alleen de Tiereliere en de Rinzwind zeilen voluit en ook echt door; tot aan de ingang van Oude Tonge. Ondanks de regen laten wij ons humeur niet bederven. 
’s-Middags een korte wandeling over het herdenkingskerkhof van de watersnoodramp. Indrukwekkend en stilmakend 305 slachtoffers uit één dorp.
Later de middag pak ik de accordeon en speel enkele nummertjes Maaike zingt mee. Hoop maar dat de buren een gil geven als het te veel wordt. Maar volgens Erik was ik wéér vooruit gegaan. Tenslotte nog enkele gedachtes over “op tijd voor de sluis liggen.” Volgens Rob kan je niet vroeg genoeg zijn. Want dat doet iedereen. Dan kan je wellicht later gaan. En wel iedereen aansporen vooral vroeg te zijn. Anders lig je uren te wachten. Hoe het ook zij, bij ons ging het rond 10 h prima. Hoewel we volgens de jarige Marijke net 5 min te laat waren voor de vorige schutting.
Tot zover. Hopelijk valt op dit moment de laatste regen van deze week, maar dit leest u bij de volgende schrijvers. 
Paul

maandag 26 juli
Wind: NW 4
Temperatuur: 20°
Vertrek: Oude Tonge 10:30. 
Aankomst: St. Annaland 14:00. 
Jarig: Cor
Naam: Erik, Vera, Marlouke en Katelijne 
Schip: Torntoe

”hoewel de wind het tij nooit zal kunnen keren zal het ons vandaag niet verkeeren*
Veilig, droog en ‘vol-bemand’ te landen in St-Annaland”
                         PM 250704
* verkeeren, oud Zeeuws voor verhinderen.

De dag begon goed: een lekkere traktatie van de Manta voor alle verjaardagen.
Na de sluis zetten we de genua met de bedoeling dit te laten volgen door het grootzeil. Helaas kwamen we niet verder dan ¾ van de mast, toen schoot de snapsluiting open, met als resultaat dat het zeil direct weer naar beneden kwam zetten. Het leuke hiervan: een goede reden om de bootstoel (van Rob) te gebruiken. Aan Joram de eer . Dit keer althans: de volgende keer als iets kapot gaat wil Katelijne graag. Na afloop was er thee/koffie.
’s-Middags gingen de jongens/meiden n Nancy’s boot met natte afloop: Nancy, Marlouke, Iris en Katelijne hielden een nat pak aan over.
Was het toeval dat de heren in het gezelschap wel droog bleven???.........
Om 22:00 zitten we te borrelen in de kuip met een (bruin) verbrand lijf na een heerlijke dag. Het wordt bedtijd voor de kids, maar waar ze zijn???
Om 05:45 schrikken we wakker: een alarm! Zou het en wekker van een Leisure zijn? Nee hoor. Het blijkt de waarschuwingstoeter van de voetbrug naast ons, die defect was. De brug zelf blijft kapot, maar de toeter is perfect in orde. Gelukkig weet Erik na ca 10 min het kabaal te stoppen en vallen we in slaap.
Vera

Dinsdag 27 juli
Wind: Z-O-Z-ZW-W -0-1-2
Temperatuur: warm, warmer, heet
Vertrek: St. Annaland 10:15. 
Aankomst: Wemeldinge 17:00
Schipper: Gijsbert
stuurman: Koen
roerganger: Elke
navigator: Ankie 
Schip: Rinzwind

De gehele Leisureclub was vanochtend vertrokken behalve de Rinzwind, er moest eerst een schepnetje komen, vandaar. We bezeilden de krabbenkreek, Keten en Branbantsvaarwater. Zon, zon, en zon, maar weinig wind, soms zo weinig dat er rondjes het schip gezwommen werd. Afijn, het hoofd koel gehouden (met bier) en de tijd uit gezeten en gedreven. Met LW Wemeldinge aan gelopen. Eerst sightseeing daar in het verkeerde haventje en dan toch gemeld. De kids aan krabben vangen en naar het strand???
’s-Avonds pannenkoeken gebakken en naar de Amerikaanse fuif met een mooie, gevoelige sing à song.
Kortom een strakke vette coole gave dag.
Gijsbert

Dit was mijn eerste keer dat ik op een zeilboot zat. Ik moest meteen al aan het sturen. Het enige vervelende was dat ik de eerste nacht weinig sliep omdat Gijsbert nogal snurkte maar voor de rest was het super tof!
XXX Elke

Vandaag was de 2de dag dat ik op de zeilboot zat en dat was leuk. Toen we naar Wemeldinge gingen, gingen we super langzaam. We hebben gezwommen (ik niet) en ik heb een kleurtje gekregen.
Ankie

Woensdag 28 juli
wind: ? 0-1
temperatuur 22-23°
vertrek: Wemeldinge 11:15. 
Aankomst: Kortgene 16:00
Naam: Joan, Cor, Jouke en Nancy
Schip: Manta

Deze ochtend zijn we wat later opgestaan, want gisteravond hebben we een gezellige Amerikaansavond gehad. Paul speelde op zijn trekkast smartlappen die uit volle borst werden meegezongen.
Na het verlate ontbijt vertrokken we uit Wemeldinge. De brug ging om 11:15 voor de 2de keer deze morgen open. De eerste opening was de voor de Rinzwind die vooruit ging om mosselen in Yerseke te halen. We voeren op de Oosterschelde op (eigenlijk dobberen) met de at heerlijke gele ding (dat de zon heet) boven ons richting Kortgene met de zeilen op. Na anderhalf uur dobberen hadden we het zo warm dat we de motor hebben gestart en naar de Zandkreek gevaren zijn en daar voor anker zijn gegaan. Hier was het tijd voor een verkoelde duik samen met de bemanningsleden van de Balans, Bianca(?), Ginfizz, Tireliere en de Torntoe. Na de verkoeling naar de sluis, het was rustig schutten. Om 15:15 verlaten we de Zandkreeksluis richting Kortgene.
Bij aankomst gewandeld naar het dorp om inkopen te doen en een mosselpan te kopen, voor de heerlijke mosselen die Gijsbert had gehaald voor ons allemaal.
Om 22:15 zijn alle kinderen met de Tireliere naar de camping gebracht voor een dropping. Alweer een giga mooie dag!
Manta

Om 22:30 waren we bij de camping waar Willem ons met de auto zou wegbrengen voor een dropping. Dit ging niet door omdat je na 22:00 niet meer op het terrein mag rijden, dus toen werden we met de Tiereliere weggebracht en dat was al een avontuur op zich! De dropping verliep goed we vonden in een keer de weg, het was erg gezellig en na 2,5 h waren we weer op veilig aan boord.
Nancy

Donderdag 29 juli
Wind: O 0-3
Temperatuur: 22-25°
Verblijfplaats: Kortgene 
jarig: Joan
Naam: Willem, Marieke, Bob, Paul, Milou, Iris en Ilze 
Schip: Tireliere (17SL)

Vandaag was een ‘rustdag’. Sommige gingen varen, andere zochten de wal op. Het was wederom een warme dag met redelijke wind. De Ginfizz vertrok om ca 12:30 met op stappers Ilze, Bob en Paul kustwaarts. De Tireliere bemand met Marieke, Willem, Milou en Iris zijn, samen met Torntoe richting Katseveer vertrokken met een lekker briesje. Uiteindelijk aangelegd op eiland ‘De Speelplaat’ waar Milou en Iris heerlijk hebben gezwommen, Marieke een dutje heeft gedaan in de zon en Willem maar liefst 12 pagina’s uit zijn 700 pagina’s dikke boek heeft gelezen. Grootte van het eiland van Noord >> Zuid 2 min gaans, van Oost >> West 4 min gaans.
ca 17:00 terug in de haven, waar ook de Ginfizz weer had aan gelegd. Hierna vertrok de hele familie met de Tireliere naar de camping om inkopen te doen en kommaliewant te verzamelen voor de bbq die om ca 19:00 begon.
Iedereen had ergens eten meegebracht (sommigen vlees, sommige hadden de plaatselijke chinees aan het werk gezet) het is een geweldige gezellige avond geworden, waarbij door Paul de stemming door middel van zijn accordeon weer ouderwets werd gebracht.
Rond elven werd opgebroken en kroop iedereen moe en voldaan, weer in zijn mand.

Vrijdag 30 juli
wind: NNW 4 volgens post Wemeldinge om11:20
Wind werkelijk: veranderlijk 0-2
Vertrek: Kortgene 10:30 
Aankomst: Colijnsplaat 15:00
Naam: Nick en Eefje 
Schip: Ginfizz
Palaver om 9 h, route en vertrek besproken. Om half elf wakkerde de wind aan en in de verte klonk wat gedonder en wat bliksem en voeren we richting Zandkreeksluis (met fok).
Na even wachten 12:00/12:15 voeren we de sluis in. In de sluis ging het een beetje rommelig aan toe. Met een fijn windje mee en tegen stroom zeilden we richting Colijnsplaat. Ruim voor de Zeelandbrug kwamen we de fam. Laarman tegen. Zij draaiden de boot richting Colijnsplaat. Tien over half 3, eindelijk onder de brug door. Via de marifoon van de Torntoe kregen we onze ligplaats door. K steiger op de kop, war de meeste boten rond 15:30 arriveerden Een mooi zeiltocht!
’s-Avonds gezamenlijk eten in een mooi restaurant, we moesten om daar 17:50 aanwezig zijn, anders werd het eten pas om 21:00 op gediend. Gelukkig dat we dat niet gedaan hebben, want anders hadden we allemaal onder de tafel gelegen. We moesten erg lang, ruim 2 h, voor de hoofdmaaltijd wachten. Dan wordt het hele zooitje melig. Afijn, het eten was goed en alles vers en daarom moesten we lang wachten. Als de uitbater dat van te voren gezegd had, waren er veel meer voorgerechten besteld.
Katja en Marlouke hadden een Quiz voor bereid en bijna iedereen was op de steiger om er aan deel te nemen. We werden in 3 groepen verdeeld en kregen vragen in 3 categorieën. Met heel veel plezier deed iedereen eraan mee. We konden extra punten verdienen door originele, slijmerige en andere onzin eraan toevoegen.

De groep ‘Six Pack”, zelf verzonnen, heeft gewonnen. Dat waren Paul vader van het Jurylid, Willem, Paul van Willem, Ilze van Bob, Nancy, Vera van de voorzitter en moeder van het Jurylid 
We waren tot 22:15 zoet en daarna ging iedereen naar zijn eigen of andere boot.
Het was een heerlijke avond om buiten te zijn met jasje.
Ed en Illiana V. zijn 2 nachten/1 dag bij de groep geweest. Zij vertrokken vanmorgen al om 7:30 i.v.m. tij naar Zierikzee, maar dat was ons te vroeg.
Morgen om 11 h moeten we zelf voor koffie zorgen en de voorzitter heeft er iets lekkers bij. Dan gaat ieder zijn ‘s-weegs 
Namens de Ginfizz hartelijk dank iedereen voor de gezellige en fijne week en de Heer voor het weer.

Zaterdag 31 juli
Wind: ZW 2-3 en veel zon
Vertrek: naar alle windrichtingen, sommigen weer naar huis, andere naar de Vlaamsekust.
Colijnsplaat: de laatste dag van de Leisure Zeelandweek
Naam: Rob 
schip: Bianca
Gedicht van de dag:
Zon, wind en regen (slechts 1 korte dag)
de Leisureclub kan overal tegen.

Na het kleine buitje regen aan het begin van de Leisureweek hadden we verder een zonnige week. De provincie Zeeland staat erom bekend de zonnigste provincie van heel Nederland (en België)te zijn.
Om 11 h afscheidspalaver. Dus iedereen had deze morgen ruim de tijd om het schitterende dorp Colijnsplaat te bezoeken.
Om 11 h was iedereen present met koffie/thee of frisdrank en met een Zeeuwse bolus. Erik bedankte een ieder voor zijn/haar gezellige inbreng voor deze Leisureweek.
Deze week werd door Erik, het zakelijke gedeelte, en Paul, de reserveringen, prima georganiseerd.
Door dat Marijke te weinig verlof had om de hele week deel te nemen, werd ik bijgestaan door wisselende bemanning/bevrouwing: Marlouke, Katelijne, Joram, Katja en Iris bedankt voor de kundige assistentie.
Even na twaalven vertrokken Bianca met Balans en Tireliere richting Oude Tonge.

Afsluitings gedicht:
7 dagen varen in een vloot
7 schepen was zij groot
Toen spatte zij uit één
En was de vloot verdween’n
Nu 52 weken wachten
Een nieuwe week in ons gedachten

                            PM 020804

 

 

klik hier voor extra foto's

 

 

Aanmelden evenement ] Jaarvergadering 2006 ] Najaar 2005 ] Stertocht 2005 ] Jaarvergadering 2005 ] Najaar 2004 ] [ Leisureweek 2004 ] Jaarvergadering  2004 ] Najaar 2003 ] Leisureweek 2003 ] Stertocht 2003 ] Voorjaarsevenement 2003 ] Jaarvergadering 2003 ] Leisureweek 2002 ] Stertocht 2002 ] Voorjaar 2002 ] Jubileum 25 jaar ] Leisureweek 2001 ] Stertocht 2001 ] Voorjaar 2001 ] Leisureweek 2000 ] Stertocht 2000 ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 20 april 2006
Deze website wordt verhuisd naar http://www.leisureclubholland.nl