Leisureweek van de Rinzwind
Start ] Omhoog ] Nieuws en informatie ] Evenementen ] Leisurekrant ] Foto“s ] [Discussieforum] [Navigatieoverzicht]

Deze website is verhuisd en wordt niet meer up-to-date gehouden. Klik hier door naar ons nieuwe webadres www.leisureclubholland.nl

Omhoog

 

 

Wat een mooie zomer!

Als eerste kwamen wij met de Rinzwind in Edam aan, het rendez-vous punt voor het begin van de Leisure week. Aan de noordpier wilden we een plaatsje zoeken, vanwege het strandje dat bij de kustverkenning opgevallen was door onze twee dekmatrozen. Dit zwemmen is niet doorgegaan daar Roel van de "Okran" ons al praaide voor wij een trosje vast hadden. Zo kwamen we automatisch bij een lege box, deze vreemde gewaarwording hebben we de gehele leisure week gehad. Roel is niet alleen actief bij de Leisure-club, maar zit ook in het bestuur van WV "de Zeevang" en zodoende hebben we “s avonds gebruik kunnen maken van het clubhuis voor de opening van de week door onze voorzitter. Op deze avond hebben Sofie en Merle onze bemanning compleet gemaakt.
De eerste zeildag richting Broekerhaven met de "Okran", "She", "Bianca", "Dreamer", "Vlammetje" en de "Rinzwind". Er stond een forse wind, waardoor we wat aan de late kant een reef hebben gezet. Wij lagen eerst op kop maar werden snel ingevaren door Rob onze Flottielje Commandant. “s Middags tijdens het uitwisselen van leisure wijsheden zoals afneembare slingerranden, uitgevulde loosgaten, touwtjes uit de kettingbak etc. is onze jongste matroos met een grote plons te water gegaan. Snel hebben we haar uit het water gevist en gelukkig is het bij de schrik en een nat pak gebleven, de schrik bij ons en Josine het natte pak. Maandagochtend om 9 uur Palaver, weer een kwartiertje eerder, voor ons betekent dat kwart voor zeven uit bed om alles ook op tijd opgelijnd te hebben. Wat palaver eigenlijk betekent weet ik nu nog niet, wat het inhoudt natuurlijk wel, dat is het tijdstip waarop de windverwachting gelijk wordt gezet met de windmeters, wel handig daar voor de weersverwachting ik nog geen tijd heb gehad “s ochtends en een windmeter moet de Rinzwind nog ontberen. Afijn een mooie dag, weinig wind, minder wind tot geen wind, drie mijl voor Stavoren hielden vrouw en kinderen het voor gezien en hebben de zeilen geborgen. Twee mooie waterhozen gezien onderweg de eerste een mijl of vijf over bakboord en later de tweede over stuurboord op dezelfde afstand.

In Stavoren lag de sluiskom vol, vanwege het alternatieve Skūtsjessilen, met de "Merit", "Vlammetje" en de "Dreamer" afgemeerd op een lossteigertje. Voor de fotopuzzel naar Stavoren geweest en op de dijk naar de skūtsjes gekeken, de wind was flink toegenomen en het was, mede door het tegenlicht een formidabel gezicht. Met de laatste schutting naar binnen en naar onze onverklaarbare vrije box. De "Seabull" en de "Beloega" hebben zich bijgevoegd en ook de "Najade".

 

Via het Friso-kanaal en de Fluessen naar Woudsend, voor de welhaast gebruikelijke BBQ. 
Dus aan wal naast vlees ook een barbecue gescoord, onontbeerlijk bij een Leisureweek evenals een jeu de boules, stoeltjes en een thermosfles.

De volgende dag zijn wij in Woudsend blijven liggen voor dokterbezoek vanwege een oorontsteking bij Sofie en de hele leisure club was solidair, ook blijven liggen.
De steeds uitgestelde en afgelaste poules voor de jeu de boules competitie zijn vandaag dan serieus van start gegaan en “s avonds pannenkoeken.
Woudsend naar Workum, filezeilen door sloten en vaarten, drie bruggen a € 0.60 en een sluis a € 2,50 en druk, druk dat was onze eerste indruk van friesland.
Een vrijdag naar de laatste Ports o“Call "Makkum" gezeild met Wind 3-5 bft. Waar zaterdagochtend de week is afgesloten, er zijn prijzen uitgereikt en er is afscheid genomen, dat alles onder het genot van koffie met een traktatie.
In totaal zijn wij deze vakantie zes weken onder zeil geweest, de leisureweek was een leuke en gezellige week en een heel andere manier van vakantiebeleving als wij gewend zijn.
Caya, Sofie, Merle en Josine vonden het heel leuk dat Annemiek en Suzanne van de "Okran" er van de week ook waren.

Opvarenden van de "Rinzwind".

 

Nieuwe Leisures te koop  - Het vervolg ] Wat is de Stertocht ] Vanaf de wal ] [ Leisureweek van de Rinzwind ] Wel en wee met onderwaterverf ] Nieuwe Leisures te koop ] HSL-Zuid ] Het naviduct ] Avonturen 2002 ] Op naar Friesland 1 ] Op naar Friesland 2 ] Kennismaking IJsselmeer ] Leisureweek 2000 ] Midwinterzon ] Pareltjes ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 20 april 2006
Deze website wordt verhuisd naar http://www.leisureclubholland.nl