Op naar Friesland 1
Start ] Omhoog ] Nieuws en informatie ] Evenementen ] Leisurekrant ] Foto´s ]

Nieuwe Leisures te koop  - Het vervolg Wat is de Stertocht Vanaf de wal Leisureweek van de Rinzwind Wel en wee met onderwaterverf Nieuwe Leisures te koop HSL-Zuid Het naviduct Avonturen 2002 Op naar Friesland 1 Op naar Friesland 2 Kennismaking IJsselmeer Leisureweek 2000 Midwinterzon Pareltjes

Het lijkt nog ver weg, maar het is zo 29 juli en dan zet de Leisure Club koers naar Friesland.

 

Daarom ging de evenementencommissie hier zondag 30 april vast een kijkje nemen. Onze chauffeur Edward reed ons half Friesland door en wist iedere jachthaven geassisteerd door bijrijder Willem ook per auto feilloos te vinden. Terwijl Cisca en Marjolein zich bezig hielden met het zoeken naar havenmeesters en het noteren van gegevens en andere wetenswaardigheden.

We besloten het traject in omgekeerde volgorde te rijden zodat we ver van huis begonnen en dichtbij huis zouden eindigden. Edward moest al voor 08.00 uur uit de veren en stond om 09.30 bij Marjolein voor de deur, vervolgens ging het naar Purmerend over vrijwel lege wegen rond Amsterdam. En na een kop koffie bij Cisca en Willem togen we naar Eernewoude, waar we vrijdag 4 augustus zullen afsluiten. Dit bleek gelukkig de enige jachthaven te zijn waar we de havenmeester niet thuis troffen. Leuke stek met viskar, supermarkt, slagerij en restaurant en mogelijkheid tot tanken.

 

Ons volgende doel was Terherne waar we donderdag 3 augustus zullen verblijven en waar we Inge en Willem-Jan opzochten. Er werd in Terherne fors aan de weg gewerkt met de bijbehorende omleidingen, daarom duurde het even voor we het stolpje van Willem-Jan en Inge gevonden hadden. Hier was de koffie al bruin die wij ons vergezeld van Friese dumpkes goed lieten smaken. Het was moeilijk te geloven dat ze hier nog maar vanaf maart woonden want zowel binnen als buiten was alles al tiptop in orde. Eindeloos was natuurlijk dat Willem-Jan en Inge vanaf hun terras op het water keken met aan hun privé-steiger hun schitterende Beneteau. Willem-Jan maakte ons vervolgens nog even wegwijs in Terherne en Inge deed ons nog wat leuke tips aan de hand, o.a. het ervarium van de Kameleon. De ouderen onder u wel bekend veronderstellen wij. Nadat we de plaatsen in de jachthaven besproken hadden was het tijd om afscheid te nemen.

Op naar ons volgende doel. Dit is Sneek en hier zullen we woensdag 2 augustus naar toe zeilen. De havenmeester was blij dat we net voor de Sneekweek komen. Maar drukte ons toch op het hart uiterlijk om 14.30 uur in de haven te zijn. Hij bleek hierin niet de enige, Friesland loopt vol in het hoogseizoen en bijna overal verzocht men ons tijdig in de haven te zijn. Hier is op enige afstand een supermarkt van Albert Heijn te vinden en volop jeu de boules mogelijkheden. In het bijbehorende restaurant hebben een overheerlijke uitsmijter genaamd "De Kajuit" genuttigd, die wij u kunnen aanbevelen, het is een volledige maaltijd.
Toen we weer naar de auto liepen was het inmiddels opgehouden met motteren en ontaard in een fikse regenbui.

1 augustus gaan we naar een eiland van de Marrekrite in het Gaastmeer.
Gelukkig behoefde dit niet gereserveerd te worden want de vaareigenschappen van Edwards auto laten te wensen over.

Op weg naar de stad van de fijnschilder Jopie Huisman, Workum, waar we maandag 31 juli zullen zijn. Hier troffen we de havenmeester in vol ornaat op zijn hoog gelegen havenkantoor. Hij vond het zo leuk dat de Leisure Club zijn haven weer eens aandeed, dat hij ons een interessante all-in prijs offreerde. Deze haven leek ons wel een leuke barbecue plek. Er was zelfs een vaste barbecue aanwezig, eigenhandig gemetseld door de havenmeester. Hij was er alleen niet geheel zeker van of deze gehandhaafd kon blijven vanwege het oprukkende in aanbouw zijnde bungalowpark.

 

Weer en route, deze keer naar Stavoren, waar we zondag 30 juli op aankoersen.
Pech, de havenmeester zou zo weer terug zijn vertelde het bordje op zijn kantoor ons. Dan maar even een wandelingetje naar strandpaviljoen de "Potvis", op zoek naar het softijsje waar Cisca zo'n zin in had. Helaas, alleen uitgebreide aan tafel geserveerde ijscoupes verkrijgbaar. Maar inmiddels was de havenmeester weer gearriveerd, helaas was het een invalkracht die niet al te handig met de computer omging en ons eigenlijk geen goede prijsopgaaf kon doen. Geen probleem maandag bellen met de echte. Gelukkig bij de brug van het sluisje softijs, nog even kijken bij het schutten en verder maar weer. Wat, al 19.30 uur, in onderling overleg werd besloten dat Willem Enkhuizen, waar we zaterdag 29 juli zullen liggen later zal bespreken.

Edward bracht ons allemaal weer keurig thuis en we kunnen terugkijken op een geslaagde dag, alle havenmeesters persoonlijk gesproken op één na is zeker geen slechte score.

De evenementen commissie.

 

NB: Aanmelden voor de Leisureweek kan nu ook met het aanmeldingsformulier. U krijgt een aparte bevestiging per e-mail

 

Nieuwe Leisures te koop  - Het vervolg ] Wat is de Stertocht ] Vanaf de wal ] Leisureweek van de Rinzwind ] Wel en wee met onderwaterverf ] Nieuwe Leisures te koop ] HSL-Zuid ] Het naviduct ] Avonturen 2002 ] [ Op naar Friesland 1 ] Op naar Friesland 2 ] Kennismaking IJsselmeer ] Leisureweek 2000 ] Midwinterzon ] Pareltjes ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 20 april 2006
Deze website wordt verhuisd naar http://www.leisureclubholland.nl