Roer
Start ] Omhoog ] Nieuws en informatie ] Evenementen ] Leisurekrant ] Foto´s ] [Discussieforum] [Navigatieoverzicht]

Deze website is verhuisd en wordt niet meer up-to-date gehouden. Klik hier door naar ons nieuwe webadres www.leisureclubholland.nl

Omhoog

 

 

Roer, o (roeren, roers, roertje) stuur van een schip.


Mocht je boot de komende winter de wal op gaan, besteed dan eens extra aandacht aan je roer. Heel wat roeren zien er belabberd uit. B.v. osmose. 
Osmose op een roerblad is nog wel simpel te verhelpen. Prik de blaar door en verwijder de blaar. Laat de wond goed drogen. Breng na het drogen epoxylijm aan. Schuur daarna het roerblad op. 
De meeste polyester roeren bestaan uit twee schaal delen. De lijmnaad van deze schaaldelen staat vaak op barsten. En als dat het geval dan is ook het binnenwerk er vaak slecht aan toe. Raadpleeg een deskundige voor herstel van het roer of laat je eigen kundigheid los op je roer. En wees kwistig met polyester epoxylijm. 
Rob de B.

 

17 tips voor een 17 ] 220 Volt aan boord ] 27 tips voor 27 ] Breed bed L17 ] Drinkwater in de boot ] Insteekschot ] Kajuitramen ] [ Roer ] De scheg en het roer 1 ] Scheg en het roer 2 ] Scheg en het roer 3 ] Scheg en het roer 4 ] Scheg en het roer 5 ] Schildertips ] Trimschema ] Uierzalf ] Ventilatie-fok ] Warm water aan boord ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 20 april 2006
Deze website wordt verhuisd naar http://www.leisureclubholland.nl