Schildertips
Start ] Omhoog ] Nieuws en informatie ] Evenementen ] Leisurekrant ] Foto´s ] [Discussieforum] [Navigatieoverzicht]

Deze website is verhuisd en wordt niet meer up-to-date gehouden. Klik hier door naar ons nieuwe webadres www.leisureclubholland.nl

Omhoog

 

 

Schildertips van Nick.

Is uw polyester inmiddels dof gepoetst, lelijk beschadigd of wilt u het gewoon een facelift geven? Hier een tip voor glanzend polyester.

Eerst de polyester ondergrond goed schoonmaken en ontvetten. Vervolgens het polyester dof en glad schuren met waterproof schuurpapier korrel 240. Hierbij afwisselend met de linker en rechterhand schuren. Als het polyester dof en glad genoeg is (let op de gelcoat hoeft er niet af) dan een polyesterverf aanbrengen volgens het bijbehorende verwerkingsvoorschrift (zie verf- blik). Een mooi resultaat heb ik altijd met “Double coat” van de firma “IJssel”. Deze verf vraagt een verwerkingstemperatuur van ongeveer 20 graden Celsius, dat betekent even de weersver-wachting bekijken en dan de verf met een schuim rollertje aanbrengen.
Het is echt een fluitje van een cent.

O ja, de milieuvriendelijke onderwaterverf van het fabrikaat “Sikkens”, heeft zich onder de Ginfizz goed gehouden in het afgelopen vaarseizoen 2003. Geen aangroei van algen en slechts een stuk of vijf kleine waterpokken.

Tot ziens op, in of aan het water.
NickvG - “GINFIZZ”.

 

17 tips voor een 17 ] 220 Volt aan boord ] 27 tips voor 27 ] Breed bed L17 ] Drinkwater in de boot ] Insteekschot ] Kajuitramen ] Roer ] De scheg en het roer 1 ] Scheg en het roer 2 ] Scheg en het roer 3 ] Scheg en het roer 4 ] Scheg en het roer 5 ] [ Schildertips ] Trimschema ] Uierzalf ] Ventilatie-fok ] Warm water aan boord ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 20 april 2006
Deze website wordt verhuisd naar http://www.leisureclubholland.nl