Vanaf de wal
Start ] Omhoog ] Nieuws en informatie ] Evenementen ] Leisurekrant ] Foto´s ] [Discussieforum] [Navigatieoverzicht]

Deze website is verhuisd en wordt niet meer up-to-date gehouden. Klik hier door naar ons nieuwe webadres www.leisureclubholland.nl

Omhoog

 

 

Vanaf de wal

Terugblik op een bewogen jaar door Inge V.- Zeewolde

Het begon allemaal met onze verhuizing naar de polder. 
We kwamen vlak achter jachthaven De Eemhof te wonen en hadden op dat moment geen boot. Willem-Jan wilde heel graag een dagzeilertje hebben dus gingen we op zoek naar een kleine Leisure. We vonden een leuke 20 in Zeeland.

We besloten om haar daar in de winterstalling te zetten en reserveerden de Paasvakantie 2003 om haar door te varen naar de randmeren.
Inmiddels hadden we een plekje gereserveerd in de jachthaven dus alles zag er zonnig en positief uit.

Op een mooie vrijdag in maart vertrokken we met ons campertje en de nodige poetsspullen naar Arnemuiden om er eens een weekend tegenaan te gaan.
Van de aanwezige zeilmaker hadden we toestemming om de nacht tussen de bootjes door te brengen dus konden we lekker doorgaan met poetsen tot het donker werd. We legden een stroomkabel en nadat we een hapje gegeten hadden bouwden we al snel ons bed om goed uitgerust te zijn voor de volgende dag.

Onze rust werd om middernacht stevig verstoord door een paar harde klappen op het raam.
 Geschrokken en gedesoriënteerd schoven we voorzichtig het gordijn open en keken in een lichtbundel van een grote zaklantaarn met daaraan vast een plichtsgetrouwe beambte met pet.
Wat of wij wel dachten dat we aan het doen waren? L
We dachten dat we lagen te slapen agent…….tot…..
En waarom we dan wel tussen de boten stonden? 
Om een beetje in de luwte te staan agent…….want…..
En wat hiervan eigenlijk allemaal de bedoeling was?
We poetsen dit weekend ons bootje om……
Zo, zo, ook nog een boot! En een mooie camper! Waar doen we dat allemaal van?
Welterusten agent, nog een prettige nacht……..J
Tsjongejonge, we wisten dat ze in Zeeland fanatiek waren ten opzichte van wildkampeerders, maar in maart bij een paar graden boven nul leek dit toch een vrij overspannen reactie en voor je dan weer een keertje de slaap te pakken hebt.
De volgende middag was alles klaar en vertrokken we naar de polder om rustig het moment af te wachten dat we ons scheepje zouden gaan thuisbrengen.

  Op 21 april, 2e Paasdag, was het dan zover.
Rob en Marijke brachten ons + diverse etenswaren naar Zeeland.
Het was een feestelijk moment toen de boot rustig het water in werd gelaten. De vakantie was begonnen!
Het Veerse meer lag klaar om doorkruist te worden dus de volgende ochtend, na een ontspannen nacht op ons waterbed, was het zover.
Zonnetje, lekker windje, we genoten met volle teugen. Al gauw bleek het meer te klein voor ons, we wilden er van door en we hadden ook nog heel wat “voor de boeg” voor we de Oranjesluizen zouden passeren.
Dus de sluis door en via de Keeten, langs de Zeelandbrug naar de Grevelingen.
Het weer bleef prachtig dus besloten we een dagje Grevelingen “te pikken”. Eenmaal door de sluis werden we pal op de boeg gegrepen door een forse westenwind, direct van zee. Dat was niet gezellig, dus bakboord uit naar Bruinisse.
De volgende ochtend verder, richting Willemstad. Daar aangekomen bleek de haven gerenoveerd te worden en moesten de passanten aan de kade in het stadje aanmeren.
Op zich natuurlijk erg gezellig maar vanaf het Hollands Diep kwam een constante zware deining, een onrustig nachtje dus.
  Voorbeeldfoto van de plattegrond van DordrechtOmdat we ’s middags in Dordrecht wilden zijn vertrokken we, moe geschommeld, bij het eerste ochtendgloren. Heerlijk rustig onderweg met gelukkig niet al te veel grote jongens. In de namiddag arriveerden we bij de Koninklijke Dordrechtse Roei- & Zeilvereniging. Die avond veranderde het weer en kwam de regen met bakken uit de lucht vergezeld van een fikse wind. 
De volgende dag was de schipper jarig dus bleven we een dag liggen. 
’s Middags kwamen Rob en Marijke op verjaardagvisite en werd het echt gezellig. 
De weersverwachting voor de volgende dag zag er niet veelbelovend uit; onweer en windstoten…..we lagen verwaaid!
Om de Noord over te steken moesten we toch ietsje beter weer hebben en gelukkig was dit de volgende dag het geval. We vertrokken met stroom mee richting Gouda.
Ondanks onze geringe diepgang liepen we vast op de Hollandse IJssel maar doordat een vrachtboot ons passeerde raakten we vrij snel weer los door zijn hekgolf en met goede zin voeren we verder, Gouda tegemoet.
  De spoorbrug daar, zouden we die middag niet halen dus stuurboord uit naar het rustige haventje van de W.V. Gouda. Daar troffen we de havenmeester aan in een gelaten stemming. Hij hield er mee op, was daar ook wel aan toe maar kon geen opvolger vinden. Ondanks dat hij bleef volhouden dat het voor hem echt genoeg was na al die jaren kon je in zijn ogen lezen dat hij zich grote zorgen maakte over de voortgang van de haven.
’s Morgens onder de spoorbrug door richting Brasemermeer.
Onder een waterig zonnetje en met verkeerde wind knorden we rustig naar boven. 
De lichtmatroos begon fikse verkoudheidsverschijnselen te vertonen die uitmondden in onrustige, koortsachtige nachten. Ondanks dit ongemak werd er doorgevaren naar Leimuiden. 
De grote vraag die dag: waar zullen we morgen zijn?

Wordt vervolgd

 

Nieuwe Leisures te koop  - Het vervolg ] Wat is de Stertocht ] [ Vanaf de wal ] Leisureweek van de Rinzwind ] Wel en wee met onderwaterverf ] Nieuwe Leisures te koop ] HSL-Zuid ] Het naviduct ] Avonturen 2002 ] Op naar Friesland 1 ] Op naar Friesland 2 ] Kennismaking IJsselmeer ] Leisureweek 2000 ] Midwinterzon ] Pareltjes ] [ Navigatieoverzicht ]

Heeft u vragen of opmerkingen over deze website? Zend een e-mail aan de webbeheerder .
Laatst bijgewerkt: 20 april 2006
Deze website wordt verhuisd naar http://www.leisureclubholland.nl