Deelnemers aan dit project
Eregalerij der grijpvogels, met allen die meededen en bijdragen leverden

> [English]

 
 
  In 1963 erfde ik, Jan Griep te Katwijk aan Zee, van mijn oom Henk Griep uit Hansweert een pakket papieren over zijn onderzoek naar de herkomst van de Zeeuwse familie Griep. Het duurde jaren voor ik er echt eens ik keek. Dat begon rond 1987, toen ik kinderen kreeg. Kennelijk komt met het nageslacht ook de interesse voor je voorgeslacht tot leven.

In de zomer van 2000 heb ik deze internetsite opgezet, gewijd aan de wereldwijde familie(s) Griep-Gryp-Grip etc. Sindsdien heb ik er, veelal via e-mail, met honderden mensen contact over gehad. Hun bijdragen, variërend van een enkele opmerking tot aan complete nieuwe bladzijden, waren allemaal welkom. Ze hebben de site doen groeien tot de omvang die hij nu heeft en hebben ook anderszins geleid tot plezierige contacten.
Hieronder de namen en verdere gegevens van alle grijpvogels die tot nog toe een bijdrage aan de website leverden. Voor wie contact met hen wil opnemen: hun email-adressen zijn bij mij bekend en
mijn eigen adresgegevens staan onderaan deze pagina.

 
 

DE GEESTELIJKE VADER VAN DIT ONDERZOEK

 
 
  Hendrik George Griep uit Hansweert is de geestelijke vader van dit onderzoek. Rond 1940 begon hij te speuren naar de oorsprong van de Zeeuwse Griepen. Hij kwam tot 1666 en bracht veel nazaten van Jan Adriaenszoon Griep -- waartoe hij zelf ook behoort -- in beeld. Toen hij in 1963 overleed erfde de beheerder van deze website zijn archief en zijn genealogie-hobby.
 
 

DE VASTE STEUNPILAREN

 
 

Thomas Feldmann uit Düsseldorf in Duitsland stamt af van een familie Griep, sinds 1648 woonachtig in Achter-Pommeren, een voormalig deel van Duitsland dat nu weer Pools is.
Hij maakte de pagina's over Griep uit Pommeren (zie
Griep uit Hinterpommern), schreef de beschouwing over grijpvogels en vertaalde veel pagina's in het Duits.

Jan Johan Willem Griep uit Putte werkt aan een database waarin alle nakomelingen van Jan Adriaenszoon Griep -- waarvan hij er zelf ook een is -- zijn opgenomen.

Hijzelf is een nakomeling van de Griepen die te vinden zijn op de pagina's Griep uit Hansweert en Marinus Griep (1842-1892).

Kees Griep uit Kloetinge in Zeeland verzamelde in de jaren rond 1990 veel gegevens over de nazaten van Jan Adriaenszoon Griep, geboren in 1666 te Hoedekenskerke, waartoe hij zelf ook behoort.
Hij is de maker en beheerder van de pagina's over zijn eigen tak van de familie Griep:
Griep uit Rilland.
 
 

VOORTS ZIJN BIJDRAGEN ONTVANGEN VAN ...

 
 
  Guy Björklund is curator van het museum van Pietarsaari-Jakobstad inFinland.
Hij verstrekte gegevens over het voorkomen van de naam Grip in Finland en vertaalde een aantal pagina's in het Zweeds.
  Knut Bryn, Noors historicus uit Molde, verstrekte informatie over het eiland Grip en de Noorse gewoonten op het gebied van naamgeving. Zie: Grip uit Noorwegen.
  Beth Carden, doopnaam Beth Griep en woonachtig te Pensacola, Florida, USA, stamt af van een uit Duitsland naar Wisconsin geëmigreerde Griep.
  Diana Coleman woont in California, USA, en is een nazaat van een familie Griep die uit Nederland naar Canada emigreerde, en van daar uit naar Ishpeming, Michigan.
  Rony Deschepper uit Zellik in België, achterkleinzoon van Bastina Griep en Camillus de Munter, verschafte informatie en foto's op pagina: Leendert Griep (1862-1922).
  Florence Deutsch is een nakomeling van een familie Griep, die vanuit het Duitse Emsland naar Minnesota emigreerde. Zie: Griep from Minnesota.
  Leo Duijzer, zoon van Jacomina Griep, stamt af van Griep uit Hansweert. Hij stelde de foto beschikbaar op de pagina Leendert Griep (1862-1922).
  Jeff Engle uit Granit Bay, California, USA, is getrouwd met een nazaat van een Griep uit de Altmark, in het oosten van Duitsland.
Hij heeft een eigen genealogische homepage:
http://homepages.rootsweb.com/~engle.
  Pam Goodwill, een kleindochter van Sunny Griep, geboren in Alberta, Canada.
  Andrea Griep uit Texas, USA, is een nazaat van een familie Griep, die vanuit nu Poolse gebieden naar Iowa emigreerden.
  Friedhelm Griep is een Duitse Griep, die woonachtig is in Meppen in de streek ten oosten van Drente. Zijn familietak staat vermeld op: Griep uit Emsland.
Hij heeft een eigen homepage:
http://www.elgriep.de.
  John Griep uit Maryland, USA, is een nakomeling van een uit Yerseke in Zeeland geëmigreerde Griep, die zich vestigde in New Jersey. Hij verhuisde zelf naar Maryland.
  Kees Griep uit Krabbendijke leverde de gegevens over de in Krabbendijke woonachtige Zeeuwse Griep-tak. Ook deze stammen, via Hansweert, af van Jan Adriaenszoon Griep uit Hoedekenskerke. Hij heeft een eigen homepage: http://www.keesgriep.nl.
  Kurt Griep is eigenaar van een bloemenzaak in de Duitse hoofdstad Berlin. (Zie http://www.blumen-griep.de). Zijn familie vestigde zich in in de 17e eeuw in de Oderbruch.
  Linda Griep Ottmar uit Seattle, USA, is een nazaat van een familie Griep die afkomstig is uit Düsterbeck, Pommeren, en naar zuid-Minnesota emigreerde.
  Linda Irene Griep stamt af van een uit Yerseke geëmigreerde Griep, die zich vestigde in Lodi, New Jersey, USA. Ze leverde, samen met haar zuster Margareth Griep gegevens en foto's voor de pagina's over Griep from Bergen County, NJ en bracht, hierdoor geïnspireerd, in september 2002 een bezoek aan Yerseke.
  Mark Griep uit Lincoln, Nebraska, USA. Bracht de nakomelingen in beeld van Herman Griep en Heinrich Griep, die in 1852 en 1879 vanuit het Emsland naar Amerika emigreerden. Zie hiervoor de pagina's: Griep from Minnesota en Griep uit Emsland.
  Rainer Griep woont te Hamburg in Duitsland en stamt af van uit Pommeren afkomstige Griep-familie. Hij had in Hamburg een meubelzaak, gespecialiseerd in het ongediertevrij maken van meubelen.
  Sally Griep is een nazaat van Heinrich Griep, die uit het Duitse Emsland naar Minnesota emigreerde. Zie de pagina's: Griep from Minnesota en Griep uit Emsland. Haar eigen genealogische homepage is helaas niet meer in de lucht.
  Sharon (Griep) King uit Golden Valley, Minnesota, USA, behoort tot een grote familie van Griepen, merendeels woonachtig in het zuiden van Minnesota, waarvan de herkomst nog niet is vastgesteld.
  Stan V. Griep woont in Colorado, USA, en is een nazaat van een familie Griep uit Pommeren, die neerstreek in Iowa en later naar Colorado verhuisde.
  Sven Griep-Raming uit Oldenburg in Duitsland behoort tot de familie Griep-Raming, woonachtig in Oost-Friesland in Duitsland.
  Theodor Griep woont in het Duitse Saterland. Hij verschafte de gegevens over zijn voorouders, die daar als sinds 1606 wonen. Deze gegevens zijn te vinden op: Griep uit het Emsland.
  Ulrike Griep woont te Trondheim in Noorwegen en doceert er Duits. Ze stamt af van een familie Griep uit Pommeren.
  Rufin Grijp uit Brussel, helaas in 2006 overleden, verschafte de gegevens voor de pagina Grijp uit de Scheldestreek.
  DeeAnn Marie Grip uit California, USA, is een nazaat van de familie Griep die vanuit het Duitse Lastrup, nabij de Nederlandse grens, naar Minnesota emigreerde. Zie: Griep from Minnesota.
  Hans Grip stamt af van een familie Grip, afkomstig uit Nyköping. Zie: Grip uit Zweden.
  Lars Grip uit de Zweedse hoofdstad Stockholm is een nazaat van een familie Grip uit Småland. Een voorouder kreeg deze achternaam toebedeeld toen hij als soldaat in het leger diende. Zie: Grip uit Zweden.
  Leif Grip uit de Finse hoofdstad Helsinki, is een van de 40 tot 50 personen met de naam Grip die in Finland wonen. Zie: Grip uit Finland.
  Mats Grip uit Zweden. Een vroege voorouder kreeg de naam Grip toebedeeld, toen hij diende in het Zweedse leger. Zie: Grip uit Zweden.
  Richard Grip uit Amhurst, New Hampshire, USA. Een overgrootvader van hem emigreerde van Stockholm naar Boston, USA. Zie: Grip uit Zweden.
  Svante Grip uit Zweden is een nazaat van een familie uit Stora Åby. Een voorvader kreeg de naam Grip toebedeeld als soldaat in het Zweedse leger. Zie: Grip uit Zweden.
  Torsten Gripp is geboren in Kellinghusen in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.
Hij heeft, als kunstenaar, een eigen homepage:
http://www.atelier-gripp.de.
  Walter E. Gryp woont weliswaar woonachtig in Nederland, maar is afkomstig uit het Vlaamse Meetjesland. Zie: Gryp uit Vlaanderen.
  Gerd Hachtel uit Monheim am Rhein in Duitsland is een nazaat van Joachim Friedrich Griep uit Osterburg in de Altmark.
Hij heeft een eigen genealogische homepage:
http://familytreemaker.genealogy.com/users/h/a/c/Gerd-Hachtel-dr/
  Alf Arne Harjo woont in Luleå in Zweden. Hij is een Noor; nazaat van een Noorse Grip, en heeft naar eigen zeggen veel informatie over deze familie in zijn kelder liggen (maar geen tijd om het uit te zoeken...). Zie ook: Grip uit Noorwegen.
  Leopold E. Hepfner uit Readfield, Maine, USA, is een nazaat van Marx Griep, die vanuit Duitsland naar Syracuse in de staat New York emigreerde. Hij leverde informatie over deze familie: zie Griep from New York State.
  Ove Holter uit Zweden doet onderzoek in de regio Jämtland, waar veel Grip's wonen. Zie: Grip uit Zweden.
  Don Hopke uit Madison, Wisconsin, USA, is familie van de Griepen uit Pommeren.
Hij heeft een eigen genealogische homepage:
http://webpages.charter.net/dhop.
  Kees van der Klooster, een neef van Maria Griep uit Yerseke, stelde haar foto beschikbaar op pagina: Adriaan Griep (1856-1928).
  Wendy Le Griep verschafte informatie over de familie "Le Griep". Deze familie kwam in de Napoleontische tijd uit Frankrijk naar Nederland (Leiden). Zie ook pagina: Grip uit Frankrijk.
  Timothy J. McLaughlin uit Meansville, Georgia, USA. Hij bracht de nazaten in beeld van Herman Griep die omstreeks 1898 vanuit Duitsland naar Amerika emigreerde en zich in Wisconsin vestigde: Griep uit de USA.
  Will Nijsse uit 's Heer Arendskerke is de zoon van een Rotterdamse politieagent die ooit door een Griep, op het inbrekerspad, werd neergeschoten. Hij verstrekte het krantenartikel over de rechtzaak die volgde; zie: Jacob Griep (1866-1954).
  Vincent Oude Griep is een nazaat van Griep uit Twenthe. Meer gegevens zijn te vinden op zijn eigen homepage: http://users.edte.utwente.nl/oudegriep.
  Erik Rijnhart, onderwijzer te Amsterdam en achterkleinzoon van Tannetje Griep uit Hansweert, verstrekte de foto's en informatie voor het maken van de pagina: Tannetje Griep (1861-1952).
  Dan Rovinski uit Green Bay, Wisconsin, USA is getrouwd met een nakomeling van een uit Pommeren geëmigreerde Griep. Zie voor zijn inbreng de pagina: Griep from Wisconsin.
  Juraci Schmechel Griep uit Modelo, Santa Catarina, Brazilië stamt af van emigranten uit het voormalig Duitse Achter-Pommeren. Hij leverde de informatie voor de pagina Griep in Brazilië.
  Virginia Sholin Smallwood, woonachtig in de USA, is een nazaat van een familie Grip uit Hälsingland in Zweden. Een verre voorvader kreeg de naam Grip toebedeeld toen hij in het Zweedse leger diende. Zie: Grip uit Zweden.
  Maria Theresia van Sint Annaland is een nazaat van Griep op Hansweert. Met haar man Cornelis Hoff emigreerde ze in 1954 naar Australië, waar ze nu woont in Varsity Lakes, Queensland. Ze verstrekte informatie en foto's over de familie van haar grootvader.
  Loes Veerman uit Rotterdam, achternicht van Joos Griep en Griet de Waal uit Yerseke, zond de informatie en foto's die leiden tot het maken van de pagina: Joos Griep (1893-1979).
 
 
ADRESGEGEVENS VAN DE BEHEERDER VAN DEZE SITE:
Jan Griep
Zuidstraat 18; 2225 GW Katwijk aan Zee; Nederland
Telefoon: 071-4074443
E-mail:
jan.griep@planet.nl

Naar: Start -- Sitemap -- Indexen -- Introductiepagina -- Hoe doe ik mee? -- Rond Noordzee en Oostzee -- De vogel Grijp
Gryp/Griep uit de Nederlanden -- Gryp uit Vlaanderen -- Griep uit Duitsland -- Griep in de USA
Grip/Griep uit Noorwegen -- Grip uit Zweden -- Grip uit Finland
Deze pagina (http://home.kpn.nl/artrako/Algemeen/Deelnemers-NL.html)
is voor het laatst gewijzigd op 28 november 2009 door ©
Jan Griep te Katwijk aan Zee.