CKV in Lissabon
Start
Architectuur
Beeldend
Drama
Muziek
Fotografie
Planologie
Wereldliteratuur

Lissabon 2005

Vijf intensieve dagen zijn wij, enthousiaste muziekdocenten, door Lissabon getrokken om door ons ontwikkeld lesmateriaal te testen. Allen verkeerden wij in een dubbelrol. Enerzijds onderzoeker - wanneer je zelf je lesmateriaal testte - anderzijds proefpersoon - wanneer een groepslid zijn materiaal testte.
Het resultaat van dat onderzoek staat te lezen op de website in de vorm van een aantal opdrachten. Zeven kunstdisciplines worden aan de hand van die opdrachten verkend, toegelicht, ontdekt, ontsloten: we hebben fado gezongen, geacteerd, gekeken, gewandeld, geanalyseerd, geschreven, gereflecteerd en gepuzzeld. Alle door ons verzonnen opdrachten hebben betrekking op de kunst zoals we die in Lissabon aantroffen. Doordat we de opdrachten hebben gemaakt kunnen we nu iets vertellen over Lissabon, de kunst in Lissabon en kunst in het algemeen.
Wanneer je er in de buurt bent, maak de opdrachten en laat ons in ieder geval weten wat jij ervan vond. De opdrachten zijn bedoeld als CKV opdracht voor de doorsnee HAVO leerling (als die al bestaat). Maar wij weten uit ervaring met onze Kopenhagen- en Barcelona- opdrachten dat de opdrachten voor een veel groter publiek toegankelijk zijn.
Veel plezier met je kunst- en Lissabonverkenning!

Huub de Vriend

We stellen het erg op prijs als u ons gastenboek wilt tekenen. In dit gastenboek kunt u ook uw cijfer geven voor de opdrachten en/of de site.

Schrijf een bericht in het gastenboek.
Bekijk hier ons gastenboek.
 

Site nieuws
26 maart 2006: update indexpagina
25 maart 2006: update pagina muziek, planologie en beeldend.
20 januari 2006: update pagina's wereldliteratuur, drama en fotografie.

Contact

Voor informatie mail de webmaster
 

Laatste update: 26-03-2006