Thumb001.jpg (4767 bytes)           Echo's  van een schietbaan 
Ditjes en datjes, nieuws en wetenswaardigheden van de SVSE.                          
De laatste echo's zijn van:
16 december 2007

Wist je dat?  Je hebt ons gevonden uit inmiddels bijna 8,2 miljard, dat is méér dan achtduizend miljoen internet pagina's. Heb je daar wel eens bij stil gestaan? Daar mag je best wel een beetje trots op zijn. Via een truukje een speld in een hooiberg vinden lukt dus. Schieten is ook zoiets. Als je het truukje kent, moet je de 10 kunnen raken. Dat truukje is bij ons te leren, maar de rest moet je toch echt zelf doen.  

*************************************

We hebben hem, de eerste kroon!        

3 1  m a a r t        2 0 0 7          

Op 31 maart 2007 is onze vereniging officieel KNSA gecertificeerd. Het afgelopen jaar heeft onze vereniging samen met 8 andere verenigingen het traject tot certificering doorlopen en op de Algemene Leden Vergadering van de KNSA van 31 maart 2007 is aan 4 verenigingen voor het eerst officieel een kroon toegekend. Wij zijn hiermee de 2de gecertificeerde vereniging van de bijna 800 schietverenigingen in Nederland. Ja, daar zijn wij best wel trots op. 

 

**************************************************

Wanneer komt de eerste "Waltherli" op de markt?

Hämmerli Update. De eeuwenoude gerenomeerde Zwitserse firma Hämmerli kon niet langer de eigen broek ophouden en is overgenomen door de Duitse UMAREX groep, waaronder ook Walther valt. De productie in Zwitserland is hiermee geheel gestopt. Fabrieken ontmanteld en personeel naar huis. Mochten er nu nog Hämmerli sportwapens op de markt verschijnen, dan komen ze vanaf heden uit Ulm in Duitsland. We wachten het af.

'Vandaag' schieten
Blijft het droog? Moet de warme trui mee? Of beter toch een Tshirt en extra drinken. Kortom, ook het weer is voor de sportschutter belangrijk. Daarom deze link van "de Weerkamer" voor het weer van vandaag. Klik op het plaatje voor uitgebreid weernieuws voor vandaag en de rest van de week.

 

 E:/Schermereyland/echo.html                                                 -1-                                                  << Startpagina SVSE

 

Thumb001.jpg (4767 bytes)           Echo's  van een schietbaan 
                             De laatste echo's zijn van: 16 december 2007

 

-2007- We waren op Urk. Dat wilden we al jaren en in 2006 zijn we gegaan en dit jaar gingen we weer. Was het weer leuk? Ja, het was weer leuk. Het is even rijden, maar dan heb je ook wat. Urk, ooit een eiland in de Zuiderzee, is niet zo groot. Je zou er een authentiek oud dorpje verwachten, maar dat is er niet meer. Daarvoor hoef je dus niet naar Urk te gaan. De schietvereniging Het Vizier daarentegen is de moeite waard. Een oergezellige club. Ze schieten er alleen met lucht en daarvoor hebben ze er 18 banen. Niks mis met die banen, lekker ruim, temperatuur goed, licht goed en dus lekker geschoten. 
En waarvoor ga je nog meer naar Urk? Nou voor het visje natuurlijk. Na het schieten een gratis portie gebakken vis. Kibbeling dit keer en dat kan van alles zijn, maar wat was het lekker. Was alle vis maar zo lekker. En vis moet zwemmen, dus een borreltje erbij (Bob was mee, dus het kon), ingeschonken door een heel lieve mevrouw achter de bar. Zo'n dag vliegt om en voordat je thuis bent, is het alweer donker, maar het was alleszins de moeite waard. Volgend jaar hopen we weer te gaan. 

Voor de leden: Nieuw, svse.nl
De domeinnaam www.svse.nl en  www.schermereyland.nl waren reeds enige tijd in ons bezit. Onze site is nu bereikbaar onder de makkelijke, goed te onthouden URL: www.svse.nl.  De site van de vereniging blijft voorlopig waar hij is, maar svse.nl is een link er naartoe.

*********************************

 E:/Schermereyland/echo.html                                               -2-                                                  << Startpagina SVSE

 

Thumb001.jpg (4767 bytes)           Echo's  van een schietbaan 
                             De laatste echo's zijn van: 16 december 2007

De site van de LTC-Pistool: www.ltcpistool.nl/ Alle info voor de Nederlandse pistoolschutter.

We schoten bij de ASSV

December 2007. De ASSV, eerder gehuisvest op de zolder van het Amsterdamse Centraal Station heeft een nieuw onderkomen. Ze zijn thans gehuisvest in een schitterende locatie vlak bij de Amsterdam ArenA. In een stukje overgebleven natuur net buiten de kansenwijken van Amsterdam Zuidoost staat een onwerkelijk luxe onderkomen, waar de mensen van het spoor hun diverse sporten kunnen beoefenen, waaronder dus de schietsport. Het was er goed schieten op de luchtbanen van de ASSV. De verlichting was uitstekend en de scores hoog. Na het schieten hebben we de bar verkend en die was prima. Bemand, ok, bevrouwd door een heel aardige mevrouw met een gezonde dosis Amsterdamse humor. Kom daar maar eens om. En ja, er waren gehaktballen, dus er moest een bal getest worden. Nee, het was geen eigen gecomponeerde bal, maar dat is ook wel erg moeilijk. Het was een fabrieksbal, maar alleszins binnen te houden. De aardige mevrouw had hem zelfs al in hapklare brokjes gesneden en van prikkertjes voorzien. Kijk, zo eet een bal lekker weg. Ik geef hem een 7. Ga je bij de ASSV schieten en je hebt na de wedstrijd lekkere trek? Doe maar een bal en neem er wat te drinken bij uit de welvoorziene bar. ASSV gefeliciteerd met jullie geweldige onderkomen.


Overige sporten in Nederland?  Klik op:     sport-in-nederland3.gif (2594 bytes)

Help, onze website is gejat!

OK, we hebben hem nog wel, maar een gerenomeerde oude Haarlemse schietvereniging vond het nodig om -onder het motto van 'Beter goed gejat dan slecht gemaakt'- onze website in zijn geheel te kopieren en alleen onze naam en onze interieurfoto's te vervangen door die van hun. Het is wel een wat oudere versie, dus het is al een tijdje geleden gebeurd. Daar kan je natuurlijk best trots op zijn, maar als ze niet eens de moeite nemen om dat even te vragen, dan gaat die trots al snel over in boosheid. Bijna iedereen jat wel plaatjes van elkaar en van ons, en ook wij hebben veel pistoolfoto's gewoon van internet gehaald, maar om nou een hele website te jatten en er dan je eigen naam boven te zetten is toch wel van een heel ander kaliber. In de schietsport is dat zoiets als voorgeschoten kaarten inleveren op een wedstrijd.
En inderdaad... het is niet de Vrijheid Haarlem, want die zijn welliswaar ook oud en gerenomeerd, maar die zijn dus wèl heel goed zelf in staat om een prima website te maken. Overigens hebben we ook al hele stukken tekst bij onze zuiderburen teruggevonden.

Schieten we vandaag nog ergens? (nog maar een keer)
Blijft het droog? Moet de warme trui mee? Of beter toch een Tshirt en extra drinken. Kortom, ook het weer is voor de sportschutter belangrijk. Daarom deze link naar "de Weerkamer" voor uitgebreid weernieuws voor vandaag en de rest van de week. Klik op het plaatje voor meer weer.

En hier had jouw artikel nog kunnen staan! Waar wacht je op?

Niet verder lezen!!!

"Tens or better" en "zum Schluss ein Meisterschuss".
Nu je dit toch hebt gelezen, kun je nooit meer onbevangen het laatste schot doen. Het laatste schot moet nu een 10 zijn. Nou bedankt hoor SVSE! Ja sorry, we kunnen er nu ook verder niks meer aan doen. Het is toch echt jouw probleem geworden. Had je maar niet verder moeten lezen.

"Zum Schluss ein Meisterschuss".

Heb je als lid iets voor deze rubriek, meld dat op de vereniging, overige website bezoekers kunnen een E-mail sturen naar: info@schermereyland.nl

Bedankt!   Het was leuk, dat je even bij ons was.

 

 E:/Schermereyland/echo.html                                                -3-                                              << Startpagina SVSE