svse-schijf  (3368 bytes)

svse.png (35025 bytes)
svse schieten schietsport schietvereniging schermereyland noordholland schermer alkmaar lucht luchtpistool luchtgeweer kleinkaliber

Schieten met luchtpistool

Trainen in onderdelen

Iedereen herkent een voetbalwedstrijd als hij er een ziet gespeeld worden. Toch, als je naar de training van een voetbalclub gaat, dan zie je iets heel anders. Dan zijn ze van alles met de bal aan het doen, maar ze spelen geen wedstrijd. Ze trainen onderdelen van het spel, strafschoppen nemen of koppen.
De meeste schutters herkennen een schietwedstrijd als ze er een zien. Toch, als ze naar een schietavond van een schietclub gaan, dan staan de meeste schutters gewoon een wedstrijd te schieten, althans... zo ziet dat eruit. Zelf noemen die schutters dat trainen en ze gaan dat na afloop nog tellen ook. Maar is dat ook trainen? Nee, niet echt, maar wat moeten ze dan? Ook de schutter moet en kan trainen in onderdelen.
Zolang schutters nog met een krijtje hun voeten overtrekken om daar na een pauze weer precies zo in te gaan staan, moet er nog veel geleerd worden.
Daarom in onderstaande publicaties een aantal onderdelen die zich bij uitstek lenen om te trainen.

Maar eerst nog even dit:
Schiet je al bijna 600 punten en je hebt een stijl, die nergens mee te vergelijken is, verander dan niets, hou dat zo. Bestudering van de beelden van de nieuwste Olympische kampioenen is tamelijk ontmoedigend. Met het schijnbaar grootste gemak schieten zij tienen en zij zondigen ook nog eens tegen alle bekende technieken. Trek u daar niks van aan, het zijn gewoon talenten. Voor de mindere goden zijn er technieken om ook wat beter te worden. Doe er uw voordeel mee.

Het betere voetenwerk
De vrije arm, wat doen we daarmee en wat kunnen we er nog meer mee
De richtmiddelen, waartoe dienen die eigenlijk
De trekker, 500 gram of 100 kilo
Indalen of optillen, hoe gaan we op het doel af
Het na-richten, wat doen we in die 2 seconden
.

<<Publicaties

svse07..html