svse-schijf  (3368 bytes)

     svse.png (35025 bytes)
svse schieten schietsport schietvereniging schermereyland noordholland schermer alkmaar lucht luchtpistool luchtgeweer kleinkaliber

Thumb001.jpg (4767 bytes)
Tesro pa10 luchtpistool test
LUCHTPISTOOL   INFO

De Tesro PA 10

pa10.gif (22332 bytes)

Waarom Tesro PA 10?

Dit pistool, dat eerst in 2002 op de markt verscheen, valt op door zijn goed doordachte uiterlijk. Zo is het frame op de kwetsbare plaats boven de trekker, voldoende fors uitgevoerd. De trekkerbeugel is royaal van afmeting en biedt als haast vanzelf plaats aan de loopgewichten. De natuurlijke lijn van hand en trekkervinger is mooi gevolgd. Merkwaardig genoeg doet dit pistool ons sterk  aan de Walther LP 300 denken en navraag bij Walther zelf, leert ons, dat de constructeur van dit pistool nota bene een ex Walther medewerker is. De Tesro is dus in vele opzichten een LP 300 kloon. Maar... het pistool ziet er toch zo veelbelovend uit, dat het er bijna om schreeuwt, om door ons getest te worden. Zodra dat is gebeurd, kunnen we onderstaande items invullen. De greep is van Morini, die inmiddels beschouwd kan worden als de Moeder van alle kolvensnijders. Op de website  www.tesro.de  kunt u meer te weten komen. Bekijk vooral ook even het online handboek met daarin de details van de trekkergroep. Het ontwerp is afwijkend maar interessant. De afstelmogelijkheden zijn talrijk, dus nooit zomaar ergens aan draaien, alleen als je zeker weet wat je doet. U zult voor onze testgegevens toch nog even geduld moeten hebben.

Waar?

Wat is het.

Techniek.

Hoe schiet hij.

Wat zat er nog meer bij.

De greep.

Conclusie:

 

Heeft u zelf een niet alledaags luchtpistool (Pardini, Morini, Anschutz, FAS/Gehmann etc.) en u heeft daar wat over te vertellen of wij mogen dat op een schietavond een keer van u testen, dan horen wij graag van u.
Testteam  SV 't Schermer Eyland

schermereyland@planet.nl

< Terug naar publicaties                 Pistolenpagina >

svse13.html                      www.svse.nl