svse-schijf  (3368 bytes)

svse.png (35025 bytes)
svse schieten schietsport schietvereniging schermereyland noordholland schermer alkmaar lucht luchtpistool luchtgeweer kleinkaliber

walther lp300 luchtpistool test
LUCHTPISTOOL  TEST

De Walther LP 300

Walther lp300    (19469 bytes)

Waarom Walther LP 300

Dit pistool, dat in 2001 op de markt verscheen, valt op door zijn goed doordachte en smaakvolle uiterlijk. Zo is het frame op de kwetsbare plaats boven de trekker, voldoende fors uitgevoerd. De trekkerbeugel is redelijk royaal van afmeting en biedt tevens plaats aan de loopgewichten. De natuurlijke lijn van hand en trekkervinger is mooi gevolgd. De greep ligt goed in de hand. Ook bij Wather geldt: Heb je een niet te grote hand, kies dan liever een small die je wat wijder zet, dan een medium die je krap moet stellen. Het pistool is ook de basis van  de Tesro PA 10, die in grote lijnen daarvan is afgeleid, maar wel goedkoper is. Van horen zeggen is de trekker slepend en slecht afstelbaar. Ook de keepafstelling zou onvoldoende zijn. Het is een groot pistool, dus zeker geen damespistool en daarom heeft Walther tevens een junior versie van dit pistool uitgebracht. Het pistool heeft net als de Steyr LP 10, een compensatiemassa om de terugslag te neutraliserenen en uitstroom openingen in de loopmonding en loop om de opslag tegen te gaan. Het zou dus een stil pistool moeten zijn. Maar op 'grote' wedstrijden zijn we hem nog niet tegen gekomen. Wij hebben inmiddels met dit pistool geschoten en dus kunnen we u op de onderstaande  antwoord geven.

Waar?
Bij ons op de verenigingsbanen

Wat is het.
Een heel mooi pistool

Techniek.
Wat je van Walther kunt verwachten. De trekker moest wel even worden afgesteld, maar dan is het ook een mooie droge trekker. Niet helemaal 3D, de trekker kan niet naar links of rechts, maar wel omhoog of omlaag gesteld worden. De trekkerschoen kan om zijn as draaien, zodat je hem op je vingertip kunt afstellen. Denk er wel aan, dat als je de trekker lager stelt, je ook de trekkerdruk weer moet afstellen, want die is dan te laag (kracht maal arm). Persoonlijk zouden we de trekker ook meer in de lijn van de trekkervinger hebben gewild, hij staat nu haaks op de loop en dat voelt toch een beetje vreemd. De greep zit met een enkele bout vast en heeft een soort kogelgewricht, waardoor je hem moeiteloos in alle standen kunt verstellen. Helaas zorgt deze constructie er ook voor, dat als je de greep een keer moet losnemen, je de stand weer helemaal moet terugzoeken, want een goede afstelling is zo vreselijk belangrijk. Steyr en Hammerli hebben meerdere verstelbare schroefjes waardoor de greep meteen weer in de goede stand staat. Over de vorm van de greep waren we niet echt enthousiast, deze vraagt het nodige 'beitel'werk. Morini zou dat beter doen. Teveel is getracht om hem esthetisch aan het pistool aan te passen in plaats van aan de schutter.

Hoe schiet hij.
Inmiddels mochten wij enige schoten met dit pistool lossen en het moet gezegd, hij schiet voortreffelijk. Nagenoeg stil.

Wat zat er nog meer bij.
Naar we begrepen hebben, zit er weinig extra bij. Slechts 1 luchtfles, dus je mag niet vergeten om lucht te pompen. Hij zit in de welbekende kunststof pistoolkoffer met het nodige gereedschap, een vulnippel en een boekje in meerdere talen. Het boekje is uiterst armoedig, er staat nog net in hoe je de trekker moet afstellen, maar enige informatie over het vizier is er niet in te vinden. We gaan er maar vanuit, dat 1 klik nog steeds 1,2 mm is. De keepbreedte is traploos verstelbaar. Verder zit er een set loopgewichten bij. Naar keuze is er ook een 300 bar cilinder leverbaar.

Conclusie:
Een heel mooi pistool in de handen van schutters, die weten waar het over gaat en die aan hun wapen durven te sleutelen of voor schutters die iemand hebben om dat voor ze te doen. Een echte Walther fan zal niet teleurgesteld worden, maar heb je het geld in je handen branden, probeer dan toch ergens nog wat andere pistolen uit alvorens je hem koopt. Zodat je later niet zegt: had ik maar...

 

Heeft u zelf een niet alledaags luchtpistool (Pardini, Morini, Anschutz, Gehmann etc.) en u heeft daar wat over te vertellen of wij mogen dat op een schietavond een keer van u testen, dan horen wij graag van u.
Testteam  SV 't Schermer Eyland

schermereyland@planet.nl
.

<<Publicaties                        Alle pistolen>>

svse14.html