svse-schijf  (3368 bytes)

svse.png (35025 bytes)
svse schieten schietsport schietvereniging schermereyland noordholland schermer alkmaar lucht luchtpistool luchtgeweer kleinkaliber

morini cm 162 luchtpistool test
LUCHTPISTOOL  INFO

De Morini CM 162 (M of EA)

Morini LP162   (19408 bytes)

Dit uit Zwitserland afkomstige luchtpistool mag inmiddels een oudgediende genoemd worden, want in 1994 stond het al in min of meer deze vorm en onder dezelfde type aanduiding in de catalogus. Het heeft de toevoeging M, mechanische trekker of EA, Electronische trekker (Abzug). Morini is tevens ook het enige luchtpistool, waar nog naar keuze een electronische trekker inzit. Een batterijtje zorgt voor de spanning op een solenoid, welke de schotafgifte met enige miliseconden moet verkorten. Hoe dit in de praktijk werkt, zouden we graag eens willen uittesten. Feit is, dat dit pistool veel in finales te zien is en dus toch gerekend mag worden tot het betere pistool. Hij is niet standaard uitgerust met een 3D trekker en dat lijkt jammer. Persoonlijk geef ik daar toch de voorkeur aan. Opvallend is de goed begrepen ruime trekkerbeugel. Duidelijk is ook het stevige frame. Uiteraard is dit pistool voorzien van een Morini greep, waarvan de grote overhang boven de hand opvallend groot is. Dit pistool van de hand van de inmiddels welbekende CÚsare Morini, is via de SAM K serie getransformeerd in de Matchguns MG1. Een goed pistool blijft natuurlijk een goed pistool, maar ik zie z'n marktaandeel toch wel z'n langste tijd gehad hebben. Maar we hopen in de toekomst ook over dit pistool toch nog eens de volgende vragen voor u te kunnen beantwoorden. Een pistool met zo'n staat van dienst, verdient dat nu eenmaal.

Waarom

Waar?

Wat is het.

Techniek.

Hoe schiet hij.

Wat zat er nog meer bij.

De greep.

Conclusie:

Heeft u zelf een niet alledaags luchtpistool (Pardini, Morini, Anschutz, Gehmann etc.) en u heeft daar wat over te vertellen of wij mogen dat op een schietavond een keer van u testen, dan horen wij graag van u.
Testteam  SV 't Schermer Eyland

schermereyland@planet.nl
.

<<publicaties

svse15.html