svse-schijf  (3368 bytes)

svse.png (35025 bytes)
svse schieten schietsport schietvereniging schermereyland noordholland schermer alkmaar lucht luchtpistool luchtgeweer kleinkaliber

fas ap609 luchtpistool test

LUCHTPISTOOL TEST

De FAS AP609

AP609.jpg (43000 bytes)

Waarom FAS AP609?

Van dit pistool, dat eind 2000 op de markt verscheen, is ons nog weinig bekend. Het is een product van de Fabrica Armi Sportive uit Milaan, een Italiaan dus, net zoals de Pardini. Hij is in 3 uitvoeringen te koop, het luxe model AP609 Master, met balansgewichten, de gewone AP609 en de AP609 Junior. Wat opvalt, is het ontbreken van de trekkerbeugel en het groot uitgevallen en dwars gemonteerde reduceerventiel. Feinwerkbau heeft dat in een eerder model ook al eens zo gehad. Dat ontbreken van die trekkerbeugel is niet echt een probleem, die zit toch meestal maar in de weg, zoals bij Steyr en heeft ook weinig beschermende functie meer. Je draagt een wedstrijd luchtpistool tenslotte niet in je broekzak.
De trekker lijkt weinig verstelbaar en de keepbreedte is te regelen door wisselplaatjes ipv traploos. Er is kennelijk behoefte aan loopgewichtjes, maar is dat echt nodig, zoals bij de Hammerli AP40, of staat dat alleen maar leuk? De montage is in elk geval wel origineel gevonden. De prijs is in verhouding laag te noemen, dus kan het een interessant pistool zijn. Hij ziet er in ieder geval niet onleuk uit. Je kunt hem ook nog tegenkomen met de merknaam 'Gehmann' erop. We gaan proberen om er meer van te weten te komen en zouden hem graag eens willen testen.

 ap609mas.gif (40088 bytes)AP609 Master

Waar?

Wat is het.

Techniek.

Hoe schiet hij.

Wat zat er nog meer bij.

De greep. Morini

Conclusie:

 

Heeft u zelf een niet alledaags luchtpistool (Pardini, Morini, Anschutz, Gehmann etc.) en u heeft daar wat over te vertellen of wij mogen dat op een schietavond een keer van u testen, dan horen wij graag van u.
Testteam  SV 't Schermer Eyland
schermereyland@planet.nl
.

<<publicaties            pistolenpagina>>

svse13.html