svse-schijf  (3368 bytes)

svse.png (35025 bytes)
svse schieten schietsport schietvereniging schermereyland noordholland schermer alkmaar lucht luchtpistool luchtgeweer kleinkaliber

rohm roehm röhm twinmaster luchtpistool
LUCHTPISTOOL  INFO
De Röhm Twinmaster

              rohm twinmaster   (9851 bytes)

Waarom Röhm Twinmaster

De eerste vraag is, of dit pistool wel in deze serie testen thuishoort. De firma Röhm is bekend geworden door een constante stroom van gas- alarm en meer van dat soort namaakpistolen en -revolvers. Veelal gemaakt van spuitgietwerk met als basis gemalen deurkrukken, Dinky Toy dus. Ook de Twinmaster is zo'n Dinky Toy. Toch is nadere uitleg hier wel op zijn plaats.

Wat is het.

Het is een 'conceptpistool'. De basis is een 8 schots CO2 aangedreven vrijetijds pistool met double action trekker met zichtbare haan zoals in een revolver. Via een uitgebreide set los bij te kopen extra's is van dit pistool een lucht aangedreven bijna wedstrijdpistool te maken. Een luxe greep, een 1 schots magazijn, een reduceerventiel, een luchtfles en een loopgewicht, daarmee zou dat moeten lukken. Hij is zelfs in deze uitvoering te koop, waarbij ook nog een beter vizier wordt geleverd. Er is over nagedacht, het zal met liefde zijn gemaakt en het ziet er zelfs wel leuk uit, maar hij is niet leuk. Het uitgangspunt was vrijetijds schieten, de Amerikanen noemen dat plinken, en daar is het een ideaal pistool voor, maar voor de hedendaagse wedstrijd eisen komt het schromelijk tekort. Een double action trekker met zichtbare hamer, ook al wordt die voorgespannen, is geen wedstrijdtrekker. Hij is boterzacht, maar eerder een kilo dan 500 gram. De opbouw boven je hand is hoog, zoals bij een FWB 65, de greep en de trekker zijn niet te verstellen en het vizier is te mager. De CO2 uitvoering heeft een veel te lage kogelsnelheid om een mooi gat te maken. Je hoort de kogel met duidelijk tijdsverschil inslaan. Maar ook de luchtversie doet het niet beter. Er zijn zelfs speciale wedstrijduitvoeringen te koop met allemaal toeters en bellen, waardoor je bijna gaat twijfelen, maar zolang ze die double action trekker met hamer hebben, wordt het nooit wat. Na lang en intensief trainen zal er 500 punten mee gehaald kunnen worden. Er zijn schutters die daar heel goed mee kunnen leven, maar het is natuurlijk lang niet genoeg.

Conclusie: **

Heb je een grote tuin en je wilt graag plinken, dan is dit best een leuk ding, maar heb je ruim 500 Euro in je handen branden en wil je beslist een  luchtpistool voor de serieuze schietsport, spaar dan heel even door en denk eens aan een FAS (€ 650) of aan een SAM of Steyr LP2.

 

Heeft u zelf een niet alledaags luchtpistool (Pardini, Morini, Anschutz, Gehmann etc.) en u heeft daar wat over te vertellen of wij mogen dat op een schietavond een keer van u testen, dan horen wij graag van u.
Testteam  SV 't Schermer Eyland

schermereyland@planet.nl
-

<<Publicaties            Pistolenpagina>>

svse18.html