svse-schijf  (3368 bytes)

svse.png (35025 bytes)
svse schieten schietsport schietvereniging schermereyland noordholland schermer alkmaar lucht luchtpistool luchtgeweer kleinkaliber

steyr lp2 luchtpistool test
LUCHTPISTOOL  TEST

De Steyr LP2

Steyr LP2  (17867 bytes)

Waarom Steyr LP2?

Steyr Sportwaffen leek even uit beeld verdwenen, maar komt dan eind 2003 uit met een nieuw luchtpistool, de LP2.
Het is een uitgeklede opvolger van de LP1 perslucht, die nog steeds beschouwd wordt als één van de betere luchtpistolen ooit. (nee, niet van de LP10, want dat is een opgevoerde LP1) De loopmantel is verdwenen. De trekker is weer de oude standaard LP1 trekker, maar die is niet slecht. De kogel wordt nu ingevoerd met een stift ipv dat gepriegel met duim en wijsvinger en daarmee hebben nu alle moderne luchtpistolen hetzelfde invoersysteem   gekregen. De compensatie is beperkt tot de boringen bij de loopmonding en hij wordt standaard geleverd met maar 1 luchtcilinder. Zelfs de keep is vereenvoudigd en heeft nu een wisselblaadje ipv traploze breedteverstelling.
De bedoeling is duidelijk, dit luchtpistool moet dienen als instapmodel en daarom moet de prijs laag zijn. De gemiddelde pistoolprijs is de 1100 Euro al genaderd en dat is voor veel beginners toch wel wat veel. De LP2 doet tussen de 700 en 800 Euro, dat is nog steeds niet weinig, maar de luchtpistoolmarkt is niet overdreven groot en voor minder lijkt het niet te kunnen. Niet dat er te weinig luchtpistool schutters zijn, maar die hebben al een pistool. Het gaat om de jaarlijkse groei, de nieuwe schutters.

Waar?

Wat is het?
Een uitgeklede LP1

Techniek.
LP1 zonder extra's. Wel is door de afwezigheid van compensatie het frame ter hoogte van de trekkerophanging veel steviger geworden, maar de trekkerbeugel blijft nog steeds te klein.

Hoe schiet hij?

Wat zat er nog meer bij?

Uiteraard zit hij in zo'n standaard kunststoffen koffertje en zit er het welbekende setje gereedschap, vulnippel, een loopgewicht en een boekje bij. Zoals gezegd, wordt er maar 1 cylinder bij geleverd, dus zorg, dat die altijd vol is. Voor het geld van een tweede cylinder kan je wellicht beter eerst een pomp kopen.

De greep.
Morini, leverbaar in 3 maten en links medium.

Conclusie:
Wij hebben nog niet met het pistool geschoten, dus kunnen we u er weinig van vertellen. Duidelijk is natuurlijk, dat het pistool niet anders zal presteren dan z'n oudere broer. De Steyr techniek is tenslotte goed.

 

Heeft u zelf een niet alledaags luchtpistool (Pardini, Morini, SAM, Matchguns, Gehmann etc.) en u heeft daar wat over te vertellen of wij mogen dat op een schietavond een keer van u testen, dan horen wij graag van u.
Testteam  SV 't Schermer Eyland

schermereyland@planet.nl

<<Publicaties                         Pistolenpagina

 svse20.html