svse-schijf  (3368 bytes)

svse.png (35025 bytes)
svse schieten schietsport schietvereniging schermereyland noordholland schermer alkmaar lucht luchtpistool luchtgeweer kleinkaliber

feinwerkbau p40 luchtpistool test info
LUCHTPISTOOL  INFO

De Feinwerkbau P40

fwb-p40 luchtpistool  (17427 bytes)

Waarom FWB P40
Feinwerkbau (Westinger & Altenburger GmbH) is waarschijnlijk de oudste fabrikant van luchtwapens voor de wedstrijd schietsport. Ergens in 1965 zijn zij begonnen als producent van luchtgeweren en elke sportschutter kent de terugstootloze zijspanner. Enige jaren later werd volgens hetzelfde principe een luchtpistool geintroduceerd. Beide wapens waren een doorslaggevend succes en zijn dat lang, bijna tot op de dag van vandaag, gebleven.
De jongens van FWB hebben goed contact met de schutter en weten wat schietsport is en wat sportschutters willen, maar toch moeten zij meer en meer strijd leveren tegen de nog steeds ongekend populaire Steyr pistolen.

Waar
?
Wat is het.
Dit pistool, is in 2004 uitgekomen als P40 en P40 Club. In eerste instantie ziet het eruit als een uitgeklede P34, zoals de LP2 van Steyr een uitgeklede LP1 is. Maar niets is minder waar. Hij zit vol met vernieuwde techniek.

 fwb-p40 airpistol  (58348 bytes) De Club uitvoering is echter wel de uitgeklede versie van de P40, het instapmodel dus en wordt geleverd met maar 1 cilinder, zonder gewichten en met een 'gewone' notenhouten greep. Hij doet ruim 850 €.  De 'echte' P40 wordt geleverd met alle toeters en bellen, een dure meerkleuren multiplex greep en ook 2 cilinders. Hij doet in ieder geval meer dan 1050 €. Feinwerkbau heeft hiermee dus duidelijk geen instapmodel gemaakt, zit wel in het duurdere segment, maar loopt ook niet echt uit de pas met de andere merken.
fwbp40, 2 gewichten  (4719 bytes) Nu het mode begint te worden om extra gewichten aan stangetjes aan het pistool te hangen, kon ook FWB niet achterblijven. De schuin geplaatste stang met het dwarse gewicht (dat hamertje) zorgt er ook nog voor, dat het pistool rechtop kan blijven staan. OK, leuk gevonden, maar de uitvoering doet wat geforceerd aan.

Techniek.
?
Hoe schiet hij.
?
Wat zat er nog meer bij.
?
De greep.
Een laminaat Morini greep.

Conclusie:
Dit pistool is zo nieuw, dat we er verder nog helemaal niks van weten, maar we doen ons best.

Heeft u zelf een niet alledaags luchtpistool (Pardini, Morini, Anschutz, Gehmann etc.) en u heeft daar wat over te vertellen of wij mogen dat op een schietavond een keer van u testen, dan horen wij graag van u.
Testteam  SV 't Schermer Eyland

schermereyland@planet.nl
.

<<Publicaties

svse23.html