De bandoneonist
 

Home
De bandoneonist
Boekingen
Contact

Wil Boonstra is sinds 1986 actief als bandoneonist.

Hij volgde lessen bij de Argentijnse bandoneonist Gustavo Toker en was in de jaren ’90 actief in het Tangokwintet Bailongo, dat zich specialiseerde in de tangomuziek van Astor Piazzolla.

 

Bailongo was een van de eerste Nederlandse tango-ensembles volgens Argentijns concept, met optredens op belangrijke concertpodia en uitvoeringen voor radio en TV. Bailongo produceerde in 1993 de CD ‘Tangoleando’, die zowel in Nederland als in Argentinië met succes werd ontvangen.

 

Eind jaren ’90 werkte Wil Boonstra mee aan de totstandkoming van de CD ‘Acuarela Guarani’ (musica del Paraguay) van het trio Guarapo Tres, onder leiding van de Paraguayaanse zanger / gitarist Alberto Casanova.

Deze CD wordt in Paraguay nog regelmatig op de Radio National ten gehore gebracht.

 

Tegelijkertijd was hij jarenlang actief als bandoneonist in het succesvolle tangotrio Bien de Bute, onder leiding van de Argentijnse zanger / pianist Javier Fatta.

Dit tangotrio trad vooral op op Argentijnse tangosalons, in Nederland, België, Duitsland en Zweden. Bien de Bute maakte onder eigen beheer de CD ‘Bien de Bute  live in Amsterdam’.
 

Naast zijn werkzaamheden als bandoneonist bij begeleidingsensembles van diverse tangozangers en zangeressen, opnames voor filmmuziek, en projecten voor theatermuziek, verdiepte hij zich de laatste jaren in het uitgebreide solorepertoire voor de bandoneon.