Shiatsu massage

Shi = vinger en Atsu = druk, ook wel drukpuntmassage genoemd.

Shiatsu is een natuurgeneeswijze die ontstaan is binnen de traditie van de oude Chinese geneeskunde. De Chinese geneeskunde gaat uit van het holistische principe en ziet het welzijn van de mens – lichaam, intellect, emoties en geest – als één geheel. De oosterse filosofie hierachter is het Yin – Yang principe.

Yin en Yang zijn twee polariteiten die zich overal en altijd manifesteren en waarbinnen alle bewegingen en veranderingen plaatsvinden. We noemen dit ook wel “levensenergie”.  

Shiatsu is gebaseerd op het principe dat de levensenergie van de mens vrij door de meridianen (energiebanen) stroomt. Een verandering in een meridiaan heeft invloed op de energiecirculatie. Er ontstaat een opeenhoping van energie en afvalstoffen, waardoor de doorstroming van de energie stagneert en er velerlei problemen kunnen ontstaan.

Door de Shiatsu-druktechniek uit te oefenen op de energiepunten en langs de meridianen wordt het energiestelsel in het lichaam zodanig gemanipuleerd en geactiveerd zodat deze weer vrij kunnen gaan stromen en het lichaam er toe aanzet zichzelf te genezen.

De Shiatsu behandeling kan een ontspannende werking hebben maar ook een stimulerend karakter. Shiatsu massage vermindert stress en kalmeert het zenuwstelsel. Het vergroot het uithoudingsvermogen en verbetert de spijsvertering.

Het geeft verlichting bij de volgende klachten:

[  Astmatische klachten

[  Concentratievermogen

[  Menstruatie klachten

[  Migraine of hoofdpijnklachten

[  Nek- / Schouder- en Rugklachten

[  Stijfheid van de gewrichten

[  Stressgerelateerde klachten

[  Whiplash gerelateerde klachten