Cineastengroep Maaskant

Cineastengroep Maaskant is opgericht door René van Hees, Hein Vraets, Wim van Kaam, Corrie en Huub Bervoets. Februari 2000 kwamen we voor het eerst bij elkaar en 23 maart hebben we ons officieel aangesloten bij de LOVA.
Begin van 2005 is Leo Baeten onze gelederen komen versterken. Zoals de naam van Cineastengroep Maaskant al doet vermoeden, zijn wij geen club maar een besloten groep mensen, die fanatiek bezig zijn om in groepsverband films te maken. Dit kan een reportage maar ook een documentairefilm of zelfs een speelfilm zijn.
We proberen iedere maandagmiddag bij elkaar te komen zijn dan meestal bezig met het bespreken of monteren van films. Met veel succes hebben we al diverse films gemaakt, met als hoogte punt de Gouden medaillon op de Nationale NOVA Manifestatie 2004 met de speelfilm “Mijne vrienden”. De film is opgenomen met leden van toneelgroep “de Bron” uit Noorbeek. Maar ook met andere films waren we succesvol.

De functies binnen onze groep zijn:
Voorzitter - Huub Bervoets
Secretaris - René van Hees
Penningmeester - Wim van Kaam

Eind november 2005 hebben we onze nieuwste documentairefilm “Bewoners van Kasteel Steyn” voltooit. Van de film zijn twee montage versies gemaakt. De wat langere film van 31 minuten en voor meer op de wedstrijd gerichte versie van 21 minuten. Met deze wedstrijd versie hebben we tijdens de Limburgse Filmdagen 2006 de prijs voor de “Beste Limburgfilm” gewonnen.

Nog meer nieuws.
We zijn met de groep gestart een film te maken over kunstenares Marieke Russel uit Stein. Het zal een heel apart portret worden van een fascinerende vrouw die bewondering afdwingt. De eerste opnames zijn in november 2005 gestart.
Ook zijn we bezig met het maken van een promotiefilm voor het Schippersmuseum van Elsloo.

De films van de Cineastengroep Maaskant zijn:
- 75 Jaar Missiehuis M.S.C. te Stein, 1996, 30 min.
- Archeologie in Stein, 1996, 28 min.
- Vlechten met biezen” 1999 16 min.
- Dokter Beckers, 2000, 27 min.
- Van wis tot palingfuik, 2002, 12.30 min.
- De koempel vertelt, 2002, 17.30 min.
- Mijne vrienden, 2003, 25 min.
- Bewoners van Kasteel Steyn, 21 min.
- Levend Verleden, 2008, 12 min.