Over mij  |  Camera obscura  |  Portfolio  |  Opleidingen  |  Fotoapapratuur  |  Foto's bestellen  |  Contact  |  AVG
                     

Mijn naam is René Bitter en sinds mijn jeugd houd ik mij al bezig met fotografie. Zoals bijna iedereen ben ik begonnen met een simpel "klikklak" cameraatje, gekregen voor een verjaardag. Via een vriend van de middelbare school kwam ik in aanraking met de donkere kamer, wat de geboorte van mijn hobby is geworden. Al snel daarna had ik ook een eigen donkere kamer, waar ik mij in het begin alleen met zwart-wit fotografie bezig hield en later ook met het afdrukken van kleurenfoto's. In die tijd was ik lid geworden van een fotoclub in Schiedam, waar mij de technische kneepjes van het fotograferen en het afdrukken van foto's werden bijgebracht. Met de ontwikkeling van de digitale fotografie is de donkere kamer al enige tijd aan de kant geschoven en heeft deze plaatsgemaakt voor computerprogramma's, zoals Adobe-Lightroom en -Photoshop. Foto's worden tegenwoordig niet meer los in fotoalbums geplakt, maar via de computer worden gelijk digitale fotoalbums samengesteld, die door gespecialiseerde bedrijven in een schitterende kwaliteit worden gedrukt. Op dit moment fotografeer ik natuurlijk al lang niet meer met die simpele "klikklak" camera, maar met een digitale fullframe systeemcamera.

Op dit moment houd ik mij voornamelijk bezig met sportfotografie, waarbij voetbal in het bijzonder, het fotograferen van mensen en de alledaagse dingen die je zo op straat kan tegenkomen. De toevallige momenten die je op straat zomaar tegenkomt, worden tegenwoordig ook wel met de smartphone vastgelegd (smartphonefotografie). Om mijn niveau van fotograferen technisch nog verder te verbeteren, heb ik in 2018 de Basisopleiding Fotografie bij de Fotovakschool in Rotterdam gevolgd. In 2019 staat een vervolgopleiding fotografie gepland, die in het najaar zal starten.

Met de kennis en vaardigheden die ik na deze opleiding zal hebben opgedaan, wil ik mij verder gaan ontwikkelen in de sportfotografie, portretfotografie en reportagefotografie (feesten, bruiloften en partijen). Hou ik mij op dit moment nog min of meer hobbymatig bezig met fotografie, dit zal in de toekomst, naast mijn reguliere fulltime baan, semi-professioneel gaan worden.

Op mijn website zal ik tijdens de vervolgopleiding fotografie mijn portfolio plaatsen, zodat mijn werk en vorderingen inzichtelijk zullen zijn. Verder is in mijn portfolio een overzicht te zien van een aantal recente foto's die ik heb gemaakt.

     
     
© Welkom op de internetsite van renebitterfotografie.nl