LittleSistaWebdesign 

 

 

 

 

 

 

Wie is Wiet Bliemert


Na een periode als beroepsmuzikant in het buitenland te hebben gespeeld, deed Wiet Bliemert de klassieke opleiding aan het Conservatorium te Rotterdam. Hij heeft een ruime speelervaring, zowel op pop- als klassiek gebied, en speelde als sessiemuzikant o.a. met grote namen als Pierre van der Linden, Lex Bolderdijk, Bruno Castelluci, Cor Bakker, Danny Malando, Joseph Bowie, Johnny Manuhuttu en Franklin Brown.

Wiet speelt en speelde in diverse pop- en jazzbands en orkesten, als bassist, gitarist, saxofonist en trombonist. Hij is actief als dirigent en arrangeur bij verscheidene bigbands, popbands en workshops. Jarenlang is hij de vaste dirigent geweest van Valsplat, een amateur-bigband. Deze band voorziet hij nog steeds van arrangementen en hij is vaste invaller: vr de band als dirigent en n de band als multi-instrumentalist . Jarenlang vormde hij als gitarist het duo Double Top en sinds kort is hij basgitarist bij een van de vele Prestige popkoren. Vorig jaar was hij als gitarist te horen in het project Theodorakis van de stichting Rosette. In 2014 leverde hij als arrangeur enkele stukken voor de succesvolle Rotterdamse musical Ratten en rode huzaren.
Deze zomer schreef hij in een maand tijd de korte symfonie Le Petit die binnenkort wordt uitgevoerd.

Over zijn ervaringen met alle bands en orkesten waaraan hij in de loop van zijn muzikantenbestaan verbonden is geweest verhaalt Wiet overigens op zijn geheel eigen (vermakelijke) wijze in zijn autobiografie W.B.Blues , die in oktober 2007 uitkwam. Het boek werd zeer enthousiast ontvangen door de pers. Meer hierover (recensies, interviews) elders op deze website.

Met zijn jarenlange doceerervaring, zowel op muziekscholen als privé, ontwikkelde  hij zich tot een muziekdocent met een zeer professionele aanpak en een geheel eigen stijl, waarin de leerling met zijn/haar mogelijkheden en ambities centraal staat.

Zijn muzikale roots liggen in de jaren '60, zijn interesse en muziek-kennis strekt tot en met de hedendaagse popmuziek.