Verpleegkundige goes USA

Saturday, September 13, 2008

Jammer, jammer, jammer...

Gisteren een mailtje van OGP gekregen maar helaas gaan ze in de USA in het nieuwe fiscale jaar niet direct verder met het 'issuen' van Priority Dates. Sterker nog, de data is teruggezet van Maart 2006 naar Januari 2005.
Er ligt wel weer een wetsvoorstel waar veel draagkracht voor zou zijn maar ik laat me niet meer blij maken voordat ik zeker weet dat deze wet erdoor komt.
We gaan er wel komen, hoor! We moeten gewoon nog even wat meer geduld hebben (en dat is soms een beetje lastig!)

Saturday, August 02, 2008

Uitzoeken

Ik heb niet echt nieuws te melden, hoor!
Marc heeft e.e.a. uitgezocht met betrekking tot mijn 'verzekerbaarheid' binnen de VS, hij heeft een aantal links aan mijn doorgemaild maar die moet ik nog even doornemen.
Ik zal Holly van OGP eens mailen om haar up-to-date te brengen van mijn huidige situatie en om eens een lijntje uit te gooien of Marc en ik kunnen verwachten dat wij aan de beurt gaan komen met onze Priority Date.

Ook is Marc druk voor zichzelf geweest om te kijken wat hij wil gaan doen in de VS...
Hij heeft gekeken naar de scholingsmogelijkheden om zijn PE (professional engineer) license te halen.
Ook heeft hij gekeken naar de mogelijkheden om dit evt. in Nederland al op te starten maar dat is nog niet zo simpel. Hij zou wel online-curses materiaal kunnen downloadem en bestuderen maar voor de examens moet hij toch echt naar de VS....
Verder gaat hij meer Engelse vakliteratuur lezen (hij is al lid van de beroepsvereniging in de VS) en krijgt daar ook het magazine van en zo raakt hij toch vertrouwd met de taal en terminologie.
Ook gaan we meer Engelse boeken lezen en tzt willen we nog een spoed cursus engels gaan volgen.
Al met al zijn er plannen genoeg om actief bezig te zijn tijdens het wachten op de Priority Date.

Monday, July 21, 2008

License renewal

Mijn License is vernieuwd! Volgens de Nursing Board van New Mexico is mijn license weer geldig tot juli 2010.

Thursday, July 10, 2008

Eindelijk.... daar ben ik weer!

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor hun steun en aandacht van het afgelopen jaar. Ik heb vele virtuele momenten van aandacht van jullie gekregen en dat heeft mij en Marc erg goed gedaan. En gelukkig gaat het erg goed met mij. Ik ben nog niet klaar met de behandelingen maar heb het ergste absoluut achter mij liggen en ben momenteel weer bezig met het opbouwen van mijn (ons) leven.

Maar nu weer over naar de orde van de dag.
Een veel gestelde vraag is of onze plannen om naar de USA te emigreren nog doorgaat. En al die tijd heb ik geantwoord dat ik dat nog niet weet. Ik wil eerst mijn leven hier weer goed op de rails hebben, alle behandelingen afgesloten hebben en goed in mijn vel zitten.
Ook speelt natuurlijk mee of ik in de USA nog verzekerbaar ben en of maatschappijen mij kunnen uitsluiten voor alles wat met borstkanker te maken heeft.
Ik heb hier al wel iets onderzoek naar gedaan maar moet daar echt even flink mee aan de slag om uit te zoeken hoe de vork precies in de steel zit.

Ik heb afgelopen week wel de papieren ingevuld om mijn (NCLEX)license niet te laten verlopen maar bij de laatste check op bij de Board of Nursing hadden we het nog niet verwerkt. Maar ik nog tot eind van de maand. Ik geef OGP nog een week en als het dan nog niet rond is ga ik maar weer eens aan de bel trekken!
Verder komt mijn priority date steeds dichterbij. Ze zijn nu bij maart 2006 en mijn datum staat op oktober 2006. In ieder geval starten ze in het nieuwe fiscale jaar (begint in oktober) weer met 'issuen' van data. Ik hoorde van Marc dat hij op Hammond Law gelezen heeft dat er ook nog een nieuw wetsvoorstel ligt en als die er doorheen komt starten ze eind augustus weer met 'issuen' van data.
En dat is eigenlijk wel mijn Amerika nieuws, de kanker heeft de beslissing over wel/niet vertrekken bemoeilijkt maar zelfs als ik geen kanker had gekregen zouden we nog steeds in Nederland wonen omdat mijn priority date nog niet aan de beurt is!

Wie al wel in de USA wonen (sinds een week of drie) zijn mijn vriendinnetje Ans en echtgenoot Remy. Zij hebben de DV Lottery gewonnen vorig jaar en afgelopen midden juni vertrokken richting hun American Dream. Ans is ook verpleegkundige en, net als ik, in het bezit van de gewilde NCLEX license en Ans start volgende week in een ziekenhuis in Arizona. Heel spannend! Ben benieuwd naar haar verhalen....

Sunday, December 23, 2007

Fijne FeestdagenHele fijne feestdagen en de beste wensen voor 2008!Saturday, July 21, 2007

We moeten verder....

We moeten verder. En ik geef toe dat is soms niet makkelijk als het klinkt. Maar we zijn jong en strijdlustig.

Om alle frustraties van me af te schrijven ben ik een nieuwe Blog begonnen over alles wat nu centraal staat in ons leven.
Voor degene die ons willen blijven volgen, de site is http://www.marc-mariska.blogspot.com/.


Verder is Holly nu bezig om voor ons te kijken of eventueel emigreren naar de VS verzekeringstechnisch nog een optie zou zijn als alles achter de rug is.
We staan nu aan het begin en krijgen nog een hoop voor ons kiezen en eerlijk gezegd weten we niet eens of we nog willen emigreren als de behandelingen klaar zijn. Maar we weten inmiddels wel één ding: je leeft NU en haal eruit wat erin zit!
Dus willen we de optie voorlopig nog even open houden en dan zien we wel.
Maar wel realistisch, als ik daar onverzekerbaar ben of als een verzekering een maandsalaris kost dan moeten we het plan om in Amerika te gaan wonen en werken misschien laten varen. Maar dat zouden we wel graag nu willen weten en niet pas over een jaar.

Monday, July 16, 2007

(geen titel)

Afgelopen vrijdag hebben Marc en ik het schokkende nieuws te horen gekregen dat ik borstkanker heb.
De komende maanden zullen voor ons het teken staan van het vechten tegen deze ongelooflijke rotziekte.

Wat dit betekent voor onze plannen om naar de VS te emigreren? Geen idee!
We zijn wel aan het kijken of het eventueel nog tot de opties behoort (met name verzekerings-technisch) maar we gaan eerst keihard vechten om deze ziekte te overwinnen.

En daarna kijken we wel waar we behoefte aan hebben.