Galerie Marleen

 


 

Over mijzelf

Het is mij een genoegen om enkele van mijn werken aan u te mogen presenteren op mijn website.

Ik ben opgegroeid in België en reeds op zeer jeugdige leeftijd voelde ik mij er toe aangetrokken om te tekenen en te schilderen. In 1969 kreeg ik het advies van school om mij verder te bekwamen bij Sint Lucas te Gent. Mijn ouders vonden mij daar echter te jong voor, vandaar dat ik naar de Kunstacademie in Eeklo ben gegaan. Na een jaar ben ik daar gestopt, daar dit moeilijk te combineren viel met school.

Daarna kwamen werken, huwelijk, kinderen opvoeden op de eerste plaats. Toen de kinderen naar school gingen, kwamen de kriebels om te tekenen en te schilderen weer terug.

Daarom heb ik daarna de volgende cursussen gevolgd:
- 1988 Cursus Portrettekenen en schilderen van Teleac
- 1989-1992 Cursus Zeeuws Vlaamse Volksuniversiteit, tevens diverse exposities
- 1992 Cursus Portrettekenen van de kunstenares Zsuzsa Szikra.

In 1993 kwam abrupt een einde aan mijn kunstzinnige aspiraties na een auto-ongeluk, waardoor ik ten gevolge van een whiplash mijn concentratievermogen niet optimaal meer was en niet in staat was te aquarelleren. Hoewel regelmatig geprobeerd de draad weer op te pakken, is dit pas vanaf 2000 weer steeds beter gegaan.

Ik ben nog steeds bezig met het ontwikkelen van een eigen stijl en zoek daarbij ook naar voldoening in nieuwe technieken. Ik denk zelf dat deze zoektocht nooit ten einde is.

Ik hoop van harte dat mijn werken u mogen boeien.

Indische dame

 

 

Powered by: JB Webdesign