De hoortraining

 Home CI procedure
Op 26 oktober 2004 mocht ik weer met papa en mama terug naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Dit keer werd er een hoortraining en logopedisch onderzoek uitgevoerd. 

Ik mocht eerst in een klaslokaal lekker spelen, terwijl papa en mama koffie gingen drinken en vertelden wat er allemaal al was gebeurd in het verleden en tijdens de onderzoeken. Terwijl de logopediste met papa en mama aan het praten was kon ze mij wel goed observeren en merkte ze dat ik niet echt reageerde op huis-, tuin-, en keukengeluiden. 

Toen ik in een geluidsdicht kamertje nog wat oefeningen moest doen ging het wel goed. Ik reageerde goed op harde geluidjes en trillingen. Nadat papa en mama nog een lange vragenlijst hebben beantwoord, die ze na de eventuele operatie steeds weer terug laten komen om de voortgang te bekijken, werd er een videofilmpje van mij gemaakt. Als ik straks geopereerd ben, zullen ze na een jaar weer zo’n filmpje maken om te kunnen zien hoeveel ontwikkeling ik heb doorgemaakt.

Alle onderzoekjes tot nu toe verlopen heel goed, maar dit is nog geen garantie dat ik geopereerd kan worden. Dit hangt namelijk af van de binnenkant van mijn oor. Om goed te kunnen beoordelen hoe de binnenkant van mijn oor er uit ziet, zal een scan gemaakt worden.

Lees verder…