De MRI scan

 Home CI procedure
Al heel snel konden we in Nijmegen terecht voor een MRI-scan. Op woensdagmiddag 3 november 2004 werd ik opgenomen in het ziekenhuis en kwam een arts-assistent vertellen wat er ging gebeuren en deed hij een klein lichamelijk onderzoek bij mij. 
Na deze intake mocht ik naar de kamer waar ik samen met mama de nacht door zou brengen. Aan het einde van de middag kwam een assistent-anesthesist mij nog laten zien wat er de volgende dag allemaal zou gebeuren. Ik kreeg een mondkapje op, papa en mama kregen een haarnetje op en toen hebben we nog wat geoefend met de beer.

De volgende ochtend (4 november 2004) kreeg ik om 9:45 uur een drankje waar ik slaapdronken van werd. Hierna hebben papa en mama mij meegenomen naar de afdeling waar de MRI-scan uitgevoerd zou worden. De assistent-anesthesist die mij had laten zien wat er ging gebeuren, deed het nu echt. Ik vond dit niet zo erg en ik werkte goed mee. Binnen een paar tellen was ik in diepe slaap en kon er een goede scan van mij worden gemaakt.

Mama mocht na de scan naar de verkoeverkamer waar ik lag uit te slapen. Nadat ik goed wakker was geworden zijn we weer naar de afdeling gereden en heb ik een beetje vla gegeten. Volgens de zusters mocht ik naar huis als ik een plas-luier had. Dit duurde gelukkig niet lang en we konden snel naar huis.

Op 9 november 2004 kreeg ik de uitslag van de MRI-scan. Alles zag er goed uit en niets stond een operatie nog in de weg. 

Lees verder…