De operatiedag

 Home CI procedure
Na een korte nacht was papa al heel vroeg bij mij en mama op de kamer. Wesley die naast mij sliep en vanochtend geopereerd zou worden was al opgehaald voor de ochtend operatie. Ik mocht vanaf 8:00 uur niets meer eten en drinken en papa en mama dachten dat ik heel vervelend zou worden omdat ik slecht had geslapen en niks meer mocht eten. Maar eenmaal in de spelletjeskamer was er genoeg te spelen en heb ik mij prima vermaakt.

Mama en papa hebben me ook nog even in bad gedaan, ze wisten niet of dit na de operatie al mocht. Ik was heel moe geworden en ben om 11:45 uur op bed in slaap gevallen. Papa en mama dachten dat de operatie van Wesley al klaar zou zijn, maar dat was nog niet zo. Nadat ik een kwartiertje had geslapen werd ik wakker gemaakt, ik mocht de premedicatie innemen.  
Nadat ik de operatiekleren had aangetrokken hebben papa, mama en een zuster mij op mijn bed meegenomen naar de operatiezaal. Vlakbij de operatiezaal zagen we de ouders van Wesley praten met dr. Mylanus, zijn operatie was goed verlopen.

Toen dr. Mylanus ons zag kwam hij even snel naar papa toe om te overleggen welk oor geopereerd zou worden. Omdat beide oren “goed” waren, is besloten om het rechteroor te opereren. Ook mama, die met mij mee mocht het kamertje in was het eens met de beslissing. Omdat mijn premedicatie niet helemaal werkte (of ik was gewoon te druk) hadden de doktoren moeite om mij onder narcose te krijgen. Uiteindelijk lukte het toch en moest ook mama, om 12:30 uur, het kamertje uit.

Tijdens de operatie hebben papa en mama een heel eind gelopen. Buiten was het koud en het miezerde waardoor het nog kouder aanvoelde, maar papa en mama wilden gewoon de frisse buitenlucht in en afleiding hebben. Omdat papa en mama dachten dat het avondeten er misschien bij in zou schieten hebben ze voordat ze naar de wachtkamer van de verkoeverkamer gingen nog even wat gegeten. Om 16:00 uur zijn papa en mama naar de verkoeverkamer gegaan en hebben ze ongeveer een halfuur gewacht voordat dr. Mylanus naar buiten kwam en vertelde dat alles goed was verlopen. Het was een geslaagde operatie, zonder tegenslagen, waarbij het CI is getest en hersenactiviteit is waargenomen. Papa en mama waren heel erg blij en wilden mij zo snel mogelijk zien.  
 
Mama mocht de verkoeverkamer in en was bij mij toen ik wakker werd. Liggend in mijn bed ben ik teruggereden naar de afdeling waar ik eigenlijk weer verder wilde slapen, maar omdat ik een bloedneus had moest ik eerst even verschoond worden. Het liefst wilde ik de rest van de avond gewoon verder slapen, maar van de dienstdoende verpleegkundige moest ik wakker worden zodat ze mij kon temperaturen en wat kon drinken. Het drinken viel niet zo lekker en het kwam er eigenlijk ook meteen weer uit, ik kon dus weer verschoond worden. Gelukkig ben ik daarna snel in slaap gevallen en heb ik de hele nacht doorgeslapen. 

Lees verder…