1e revalidatiesessie

 Home Revalidatie
17 en 18 januari 2005 waren de eerste 2 dagen van de revalidatie.
Wederom vertrokken we vroeg van huis, want we wilden er op tijd zijn. We konden eenmaal aangekomen zelfs nog even rustig iets drinken. Anita, onze (tijdelijke) gezinsbegeleidster is er vandaag ook bij. Zo krijgt zij precies dezelfde tips mee als papa en mama om straks thuis mee te gaan oefenen.
Ik wist precies waar ik heen moest, toen ik eenmaal aan de beurt was voor de afstelling van het CI. Ik reageerde erg goed op de prikkels die ik waarnam en zo konden alle 20 elektroden worden afgesteld. De overige 2 van de elektroden worden pas op een latere leeftijd aangezet.
Na de afstelsessie was het tijd om te spelen met Cees. Nu werd de CI, en dus alle 20 elektroden tegelijk, aangezet en kon ik live geluid waarnemen. Dit was best een prettige ervaring, want ik liet mijn CI goed met rust en ging zelf veel geluid maken. Papa en mama vonden het erg leuk om te zien hoe ik reageerde op het geluid en op het gemak dat er was om mij iets aan te leren.
Samen met Nikki en haar papa, mama en broertje bleven we deze dag ook slapen in het CI huis, omdat we er de volgende dag weer vroeg moesten zijn voor het vervolg van de 1e sessie.
De volgende dag begon ook weer met een afstelling van het CI. Het programma van gisteren (P1) was zo afgesteld, dat mijn gehoorzenuw wakker werd geprikkeld. De bedoeling van vandaag is om mijn CI wat meer dynamiek (programma P2) te geven, zodat er wat meer prikkels de gehoorzenuw bereiken. En omdat het CI 4 programma’s aan kan krijg ik nog een programma (P4) met meer dynamiek om aanstaand weekend thuis te proberen.
Dat programma 2 meer dynamiek had dan 1 kon ik heel goed horen tijdens het spelen met Cees. Ik tuitte mijn lippen en zocht veiligheid bij de persoon die het dichtst bij me zat, mama. Na een korte afleiding en gewenning aan het nieuwe programma, speelde ik vrolijk verder.
Tussen de afstelsessie en de speelsessie als ik en de andere kinderen lagen te slapen, kregen papa en mama uitleg over het CI en hoe we deze de komende dagen thuis moeten gaan gebruiken en Sven vertrouwd maken met de ervaringen die hij gaat leren kennen. Niet meer dan een uur ’s morgens en een uur ’s middags mag de CI aan.

Kortom waren het 2 dagen waarin ik nu al veel ervaringen heb opgedaan en papa en mama supertrots zijn op hoe positief ik reageer op deze nieuwe dimensie van het leven.

Lees verder…