Na 1 maand

 Home Revalidatie
Thuis oefenen met CI gaat erg goed. Ik draag mijn CI nu 2 x 2,5 uur per dag met veel plezier. En vorige maand was ik nog stil tijdens het dragen van de CI, nu heb ik het hoogste woord. Ik ben dus gewend geraakt aan geluid en ik kan er goed mee omgaan.
Op 23 februari 2005 mochten we weer naar st. Michielsgestel voor de revalidatiedag van 1 maand. We zijn echter de avond ervoor al gegaan en hebben in het CI huis geslapen. Zo konden we de volgende ochtend uitgerust beginnen, zonder dat we er al een lange rit op hadden zitten.
Papa en mama begonnen om 9.00 uur direct met een vragensessie met Cees. Deze vragen zullen elke revalidatiedag terugkomen, zodat de vooruitgang van mij goed te volgen is.
Na de sessie mocht ik weer gaan spelen met Cees. Papa en mama hebben geleerd dat er 4 verschillende fases zijn die ik ga doormaken, te weten:
 1. de detectiefase;
  erkennen dat er geluid is.
 2. de discriminatiefase;
  erkennen dat het ene geluid anders klinkt dan een ander geluid.
 3. de identificatiefase;
  zoeken naar de bron van het geluid en bijvoorbeeld herkennen dat het geluid van een koe bij een koe hoort.
 4. de classificatiefase;
  uit meerdere keuzes het juiste geluid bij het juiste object plaatsen.
De afgelopen maand zat ik fase 1, maar nu kom ik langzaam in fase 2. De spelletjes die ik met Cees speel zijn dus ook gericht op verschillende geluiden, bijvoorbeeld lange geluiden (zoals het loeien van een koe) en korte geluiden (zoals het blaffen van een hond).
Na de speelsessie, mocht ik weer naar het hoofdgebouw voor een vrije veldmeting. Ik was erg benieuwd vanaf hoeveel dB ik nu kon horen en het was ook een prima resultaat (zie “Overzicht vrije veldmetingen”).
Met deze goede uitslag mocht ik naar Rens die een aantal elektroden heeft bijgesteld en 2 nieuwe programma’s in mijn CI zette. Programma 3 (P3) mag ik nu al gebruiken en programma 4 (P4) over 4 weken.
Over 2 maanden mag ik terugkomen voor weer een revalidatiedag.

Lees verder…