Na 9 maanden

 Home Revalidatie
2 november 2005 mocht ik weer een dagje revalideren in st. Michielsgestel. De laatste keer was inmiddels geen 3 maar ongeveer 4 maanden geleden, dus we hadden er wel weer zin in. Natuurlijk zijn we de avond ervoor weer heengereden om zo uitgerust aan de dag te beginnen.
De volgende ochtend begonnen papa en mama ouderwets aan de vragenlijst met Cees. Hij werd er gewoon enthousiast van, want de vooruitgang liet ik tijdens deze vragensessie ook duidelijk zien.
Hierna liepen papa en mama met me mee naar het hoofdgebouw voor de vrije veldmeting. Ook deze liet uitzonderlijke waardes zien. Als de meting klaar is moeten we altijd even op de gang wachten, want dan meet de mevrouw het aantal dB even na met een geijkte meter (zie voor de waardes het “Overzicht vrije veldmetingen”).
Met deze resultaten gingen we weer naar Rens. Hij vertelde papa en mama dat hij nieuwe software had om de elektroden te testen en af te stellen. Maar omdat de vrije veldmeting weer zo goed was, besloot hij mij geen nieuw programma mee te geven en dat ik nu blijf horen zoals ik de afgelopen maanden ook heb gehoord. Ik kan de geluiden nu dus meer “eigen” maken, zoals ze herkennen en benoemen.
Nog net voor de lunch mocht ik een nieuwe steunframe laten maken, want mijn oude steunframe begint was losser te zitten en valt soms te makkelijk uit mijn oor.
Na de lunch heb ik nog even met Cees gespeeld. Cees had een A4 tje met 12 plaatjes en ik moest de plaatjes aanwijzen met mijn vinger als Cees ze benoemde. Dat ging eigenlijk heel erg goed. Zonder gebaren wist ik veel van de plaatjes aan te wijzen. Papa en mama stonden weer verbaasd en dat is ook altijd leuk om te zien.
De volgende revalidatiedag is die van 1 jaar.

Lees verder…