"Colonel Hammond's Four".

 

 

Once upon a time................

 

Het "Hammond's Trio" , "The Hammond Five" of zoals tegenwoordig "Hammond's Four".

Al sinds 1965 opereert de van oorsprong Arnhemse amusementsband in de wijde regio met succes op bruiloften, partijen en diner dansants. Mede door de lange bestaansduur is er een enorme brok ervaring en positieve routine in de band aanwezig.

Maar sinds 1997 is er meer.

In dat jaar werden in Winterswijk, door de plaatselijke schietvereniging "Mercurius-75", de plannen gesmeed voor het organiseren van een "Western-Weekend", zoals die in diverse plaatsen in binnen- en buitenland georganiseerd worden, met zwartkruit schietwedstrijden, Western-Camping en uiteraard ook een feestavond. Er werd aan de countryfreak van de "Hammond's" (Hans), ook lid van deze vereniging, gevraagd de feestavond muzikaal in te vullen met de band. 

Binnen de band hoefde er niet lang overlegd te worden over dit voorstel, omdat het country gevoel ook bij de andere leden (Hans, Aad en Rien) in ruime mate aanwezig bleek te zijn. Dit was ook al jaren terug te vinden in het repertoire van onze amusementsband, dat al behoorlijk doorspekt was met Country-Classics.

Toen de beslissing er eenmaal was hadden we natuurlijk ook een country naam nodig. Gezien "Hammond"toch een redelijk veelvuldig voorkomende naam is in de U.S.A. werden in het internet de analen van de amerikaanse burgeroorlog doorgespit door onze toetsenist en ontdekte hij een zekere "John Hammond". Deze John Hammond bleek een kolonel te zijn geweest in "the Northern Army"en wist tijdens een van de vele veldslagen, met slechts enkele manschappen dusdanig lang stand te houden tegenover de zuiderlingen dat dit verstrekkende gevolgen had voor het verdere verloop van de oorlog. Een memorabel feit dus..............en de naam voor de countryband was gevonden.

"Colonel Hammond's Four".

De naam was er, het eerste optreden geboekt, dus moest er flink gerepeteerd worden om het repertoire voor een avondvullend programma bij elkaar te krijgen. Er werd naarstig gezocht en kritisch gekeken naar nieuwe songs, want we wilden allerlei stijlen kunnen bieden zoals moderne country-music, classics, cajun en tex-mex. De zangpartijen konden gevarieerd ingevuld worden omdat we de luxe kennen drie volwaardige vocalisten binnen de band te hebben en een vierde man die zich ook op dit vlak ook niet onbetuigd laat.

Na het eerste optreden stond de toekomst van "Colonel Hammond's Four" vast. 

De avond was 100% geslaagd, het volgende optreden vastgelegd en dit stijltje had ons zo in de ban dat we besloten op de ingeslagen weg door te gaan. 

Nadat het bekend werd dat amusementsband "Hammond's Four"nu ook als countryband te boeken was werden we door enkele aanstaande bruidsparen benaderd met het verzoek hun bruiloftsfeest in countrysfeer te verzorgen. Door onze achtergrond als amusementsband en de nieuw ontwikkelde stijl bleek het ons prima mogelijk om op zo'n avond zowel de linedancers alsook de overige feestvierders op hun wenken te bedienen. Ons repertoire werd flink uitgebreid en opgepoetst, met als insteek  "het moet country blijven en dansbaar zijn " ! ! !

"Colonel Hammond's Four" is door de jaren heen dan ook een vaste waarde geworden in het gelderse country- en linedance circuit. 

We hopen velen van U dan ook vaak te ontmoeten bij onze optredens.