SPELLEN  GESCHUD  MET  BEHULP  VAN  EEN  PLAATJE Klik hier als u terug wilt naar de vorige bladzijde.

Voor het schudden van de kaarten gebruiken computerprogramma's doorgaans de randomizer. Dat is niet per se nodig. Met behulp van elk willekeurig bestand kunnen de kaarten worden geschud. Dus ook met behulp van een plaatje. Dat maakt de kaartverdeling echt uniek. Het is niet waarschijnlijk dat een ander bestand dezelfde spellen zal produceren. Een voorbeeld daarvan zijn de spellen die met behulp van onderstaand plaatje zijn gemaakt. 

 


Dat plaatje is 30008 bytes groot. Voordat bestanden kunnen worden gebruikt om kaartverdelingen te maken, moeten ze eerst met een speciaal programma worden bewerkt. Daarna levert dit plaatje standaard 496 spellen. Door gebruik te maken van een intervalmogelijkheid in het schudprogramma worden dat 2480 spellen. Doordat bovendien op zes verschillende manieren kan worden geschud, is het totaal aantal spellen dat het programma van dit plaatje kan maken 14.880. 

U zult zien dat er heel "normale" spellen op tafel zullen komen. 

Meestal maak ik gebruik van deze mogelijkheid om kaarten te schudden, wanneer ik de wekelijks ververste bladzijden met verschillende soorten verdelingen maak.