Eenmaal terug (na een uurtje) op de afdeling zaten onze dames gemoedelijk een spelletje te spelen. (He?!) Eerst hadden ze tv gekeken, een keer of vijf de zuster geroepen voor het een of ander, maar deze vond het gelukkig helemaal niet erg, en ze hadden zich dus prima vermaakt.
Heel flink van de dames. Femke de fysio kwam nog even langs en stelde voor om te proberen Xan in haar rolstoel te zetten. Xantia zag dit eerst helemaal niet zitten, maar dan moet je dus even doorpakken.
Zo, daar zit ze dan in haar rolstoel, looking good or what?!
Even piepen en uiteindelijk ging het dus heel goed. Eerst even duizelig, het evenwicht was even zoek dus ze swiebelde nog wat heen en weer, maar na een paar minuten ging het prima. Heel voorzichtig heeft ze toen een stuk zelf gereden en na een half rondje afdeling ging ze zelf al rijden. Nog rustig aan, maar voorlopig zit het rondsjeezen er niet in. Samen met papa is ze nog even naar beneden geweest, want ze wilde nog een kadootje kopen voor haar zusje (en zelf deed ze er ook niet moeilijk over?..)Xantia vond het heerlijk om weer in de stoel te zitten en toen de spelleidster voorstelde om naar de speelkamer te gaan zag ze dit helemaal zitten. Zoe-May mocht ook mee en samen zijn we naar de vierde verdieping gegaan. Aan de speelkamers zit ook het grote dakspeeltuinterras. Een grote terras met glijbaan, klimtoestellen, basketbalnet, schommels enz enz. Samen hebben we een spelletje Rummikub gedaan en Zoe-May ging lekker naar het buitenterras. Vandaag was het dus droog dus kon ze even heerlijk spelen. Xantia was na het spelletje ook wel nieuwsgierig geworden en ook die heeft even buiten gekeken.
Eventjes lekker keten op de speelplaats op het dak!
Het was echter ook wel tijd om te eten en te rusten, maar het was even protest van Xantia want ze was niet moe en had ook geen pijn.....dus! Ja dame, helaas pindakaas ....uitrusten en brood eten....Ja, maar ik wil helemaal niet...... Pech! Papa en mama zijn nog de baas dus......
Samen met Zoe naar het Ronald McDonaldhuis om te eten en hier hebben we ook echt even de tijd voor genomen. Tegen half drie waren we weer terug bij Xan en die had eigenlijk wel weer zin om te gaan rijden in de rolstoel. We besloten om nu maar even op de afdeling te blijven. Mits dat we over de afdeling reden kwamen opa en oma er weer aan (hoezo laag vliegen?) en die waren ook aangenaam verrast. Toch (onder protest) even weer een korte periode liggen en daarna weer even in de "blauwe stoel" en heeft aan tafel gegeten en was ook blij dat ze zelf weer kon eten. Nog even naar de IC om nog wat evaluatieformulieren af te geven, ze heeft nog even bij ons gezeten in het restaurant en nog heel eventjes een spelletje Nintendo in de huiskamer en daarna terug naar de kamer voor hopelijk de laatste nacht.
Mams kalkt Xantia's naam op de boot in de hal...
Toen wij voor het eerst de evaluatieformulieren op de IC kregen waren we verbaasd. Dit hadden we nog nooit eerder meegemaakt. Ook op de afdelingen zijn er evaluatieformulieren voor zowel ouders als kinderen. Er worden allerlei vragen gesteld over de ervaringen die wij hebben met artsen, verpleegkundigen, eten, spelleiding en noem het maar op. Men probeert op deze manier dus n.a.v. de ervaringen van ouders en kinderen een zo goed mogelijk beleid te voeren!
Zelfs de mening van kinderen wordt erg serieus genomen en we hebben dus ook samen met Xan deze formulieren ingevuld. Grote Klasse!
NINTENDOOOOOO!!!!!!!!
Ook de Clinicclowns waren erbij...lacheeeeh!!
Terug naar de vorige pagina
naar de volgende pagina