Xantia klik voor vergroting op de foto's terug
Het kantelbare stuur is erg handig bij het uittillen van Xantia uit de skelter. We hadden de stoel eerst draaibaar gemaakt, maar door de grote accubakken ging dit niet echt soepel. Opa kwam met deze oplossing.
Hier staat het vehikel op de Posbank geparkeerd waar we even genieten van de mooie omgeving. De skelter deed het voortreffelijk op de afwisselende harde en zachte ondergrond.
Ook heeft Opa Mulder er maar een aanhangertje bijgemaakt. Zo kan Zoë lekker meevaren of haar rolstoel..... of wat ze zoal niet verzinnen om mee te zeulen.
Voor de trekkracht maakt het weinig tot niets uit. De skelter trekt de hele bups mee alsof het niets weegt. Over wegen gesproken..... na aftrek van wat materiaal wat we eraf hebben moeten halen en met de nieuwe toebehoren er weer bij weegt de skelter toch nog rond de 200 Kg! We zijn blij met de lift in de nieuwe bus, kan het monster gewoon mee op vakantie en uitstapjes.
Hier is de combinatie duidelijk te zien van de zijkant. De enige modificatie die we tot dusver hebben doorgevoerd is dat er kunststof spatborden op de aanhanger bevestigd zijn. Het opladen van de accu's gaat vrij eenvoudig. Met de 24 Volt lader, stekkers erin en wachten maar. Meestal doen we dat 's nachts zodat ze de skelter overdag kan gebruiken. Hij kan ongeveer een dag lang draaien op volle accu's. Geen gekke prestatie dachten wij, en het scheelt een hoop ellende als het ding er opeens mee zou ophouden in het vuur van het spel!
Hier is de skelter op test in de Posbank, tussen Arnhem en Rhenen, de aanhanger was toen nog in de maak en we kwamen net van de dialyse in Nijmegen waar ze de skelter in de gangen heeft getest..... het ging knoeperhard! :-)
Zoë had al gauw een oplossing gevonden door dan maar achterop te gaan zitten. Xan als een volleerd chauffeur geeft aan welke kant we op gaan...... lopen maar weer Pa en Ma...... zucht.....