Mailinglijst voor filmers, verzamelaars en projecteerders...........:
De HUISFILM-groep!


Wat is een mailinglijst?

Een mailinglijst of discussie-groep is een systeem waarbij e-mail, die is ingestuurd door een lid van de lijst, wordt doorgestuurd naar alle andere leden van de lijst.

Voor wie is de HUISFILM-groep bedoeld?

Voor een ieder die wil praten over projectie en opname van beelden in de ruimste zin: 8 mm, 9,5 mm, 16 mm maar ook 35 mm moviefilm. Maar ook over projectie van stilstaande beelden: dia-/filmstroken 35 mm, viewmaster-projectie, toverlantaarns, diaprojectors. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over defecten aan je projector, onderdelen, adressen, hoe maak ik een geluidspoor schoon, wie weet waar ik.........? noem maar op.......!

Maar vooral een ideale discussie-plaats over van alles: ideŽen, ergenissen, oplossingen en vragen.

Allicht is er ook ruimte voor nieuwe projecteerbare media: video, DVD en LCD-projectoren. En alle andere zaken die ik niet kan bedenken, maar spontaan worden ingebracht............

Hoe lid worden?

Mailinglijsten is een service van Yahoo! Maar niet iedereen stelt een ID bij Yahoo op prijs, maar dat hoeft ook niet persé. Je kunt je bij de mailinglijst aansluiten zonder Yahoo-ID, maar dan zijn er wel bepaalde beperkingen. Wil je lid worden van de mailinglijst dan kun je een lege email sturen naar huisfilm-subscribe@yahoogroups.com .
BELANGRIJK: dit moet wel gebeuren vanuit het emailadres waar je ook je post van de lijst wilt ontvangen!
Je moet ook reageren op het bevestigingsbericht die je kort daarna ontvangt. Pas daarna ben je lid van de lijst en kan je ook berichten ontvangen en versturen.

Ben je al lid dan zijn hier nog een paar tips:

Je kan oude berichten lezen op: http://groups.yahoo.com/group/huisfilm/messages.

In plaats daarvan kun je ook eerst naar de hoofdpagina van de HUISFILM site gaan, en dan links op de pagina te klikken op het item [Messages].

Op deze wijze kun je ook de map [Files] aanklikken, hierdoor heb je inzicht in de bestanden die leden van de huisfilmgroep hebben ingezonden.
Direct kan ook: http://groups.yahoo.com/group/huisfilm/files

De mappen [Messages], [Files] en [Calendar] zijn openbaar.

Onder de map [Members] op deze site kun je zien wie er allemaal lid zijn. In deze ledenlijst worden de emailadressen van de leden niet volledig worden weergegeven. Dat geldt overigens ook voor de berichten, die door iedereen (ook niet leden) kunnen worden ingezien.

Om deze ledenlijst te zien helaas wel nodig dat je een Yahoogroups-ID moet hebben. Als je jezelf bij Yahoo! aanmeldt. Dan krijg je een login naam en een password waarmee dus o.a. toegang hebt tot de ledenlijst.

Maar als je niet aangemeld bent bij Yahoo dan kun wel deelnemen aan de lijst ťn de "messages" bekijken.

Als je lid bent geworden van de HUISFILM-mailinglijst kun je een bericht zenden aan alle andere leden. Stuur dit bericht dan aan: huisfilm@yahoogroups.com

Als er een bericht van de mailinglijst komt kun je daar op reageren door op de beantwoordenknop (reply) te drukken van je mailprogramma. Is je antwoord erg persoonlijk dan kan je er voor kiezen om de persoon op zijn eigen emailadres een bericht te sturen, dus buiten de lijst om.

Kunnen leden van de mailing-lijst materiaal te koop aanbieden aan andere leden?

De mailinglijst biedt geen plaats voor het plaatsen van commerciele advertenties, maar leden die bij de huisfilmlijst zijn aangesloten hebben zeker de mogelijkheid om materiaal, zoals films, apparatuur, montagemateriaal......noem maar op, via de mailinglijst aan te bieden.
Als je wat te koop hebt kunnen leden dit via de email-service van de huisfilm-mailinglijst hierover worden ingelicht. Als je veel te koop heb, dan kun je dit ook doorgeven aan de beheerder van de mailinglijst, hij zal, indien je dat wenst, jouw artikelen in een tekst- of html-bestand in de map [Files] op de huisfilm-site opnemen. Iedereen kan deze bestanden inzien!

En als je ingeschreven bent!

Dus... ben je ingeschreven en weet je nog een liefhebber van filmzaken die een e-mail adres heeft, maak hem of haar attent op deze interessante manier van informatie verzamelen.

Je bent lid en je wil geen lid meer zijn!

Als je de mailing-lijst niet meer interessant vindt, kun je jezelf, zonder enige verplichtingen, uitschrijven door een mail te sturen naar: huisfilm-unsubscribe@yahoogroups.com

Klachten over onvolkomendheden of ongewenst gedrag dienen rechtstreeks aan de desbetreffende persoon of aan de lijstbeheerder gemeld te worden!

Group Email-adressen:
Een bericht naar de huisfilm-leden:
Lid worden:
Opzeggen:
Beheerder huisfilmlijst (moderator):
huisfilm@yahoogroups.com
huisfilm-subscribe@yahoogroups.com
huisfilm-unsubscribe@yahoogroups.com
huisfilm-owner@yahoogroups.com

[Home][Links]