Tussenjaar in het buitenland

 

 

 

Hieronder een overzicht van een groot aantal organisaties dat reizen naar het buitenland organiseert voor mensen die na hun

eindexamen een “tussenjaar” willen nemen. Bekijk vooral de eerste site!

Zoek jij zo”n organisatie, bekijk onderstaande sites dan eens (kritisch).

 

 

http://www.go-europe.nl/eCache/DEF/1/06/448.html

 

Wil je weg?
Au pair? Om betaald werk te gaan doen? Om in het buitenland stage te gaan lopen? Om een taalcursus te volgen? Omdat jij en je familie  mee willen doen aan een uitwisselingsprogramma? Om in een ver buitenland vakantiewerk te doen? Omdat je vrijwilligerswerk in het buitenland wilt gaan doen?

Dan is dit deze site van het Nederlands Jeugd Instituut dé site voor jou: in een aantal zogeheten wwwsheets zijn ontzettend veel organisaties die zich op bovengenoemde terreinen begeven op een aantal rijtjes gezet. Surfen maar … (eigenlijk zijn bijna alle hieronder staande sites hierdoor overbodig)

 

decanaat travel active

 

 

 

http://www.travelactive.nl/

 

Travel Active

Travel Active is een Nederlandse organisatie met internationele activiteiten op het gebied van highschool, van werk-, studie-, stage- au pair- en talenreisprogramma’s in Australië, Amerika, Canada, Europa, Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Travel Active

Postbus 107

5800 AC Venray

0478-511900

 

 

http://www.activity.aupair.nl/

 

Activity International

Voor werkvakanties, vrijwilligerswerk, au pair en eco-projecten:

Activity International
Postbus 694
7500 AR Enschede

Telefoon: 053 - 483 10 40

E-mail: info@activityinternational.nl

 

EF

 

 

 

www.ef.com

 

EF Education

Een taal leren in het land waar iedereen die taal spreekt? Talencursussen van uiteenlopende duur en van verschillende aard worden door EF, een wereldwijde organisatie, aangeboden.
EF Education First

De Boelelaan 7
1083HJ Amsterdam
Telefoon: 020-5745474

 

 

 

 

http://www.kerkinactie.nl/durfoverjegrens/algemeen.htm

 

Durf over je grens

Een Diaconaal Jaar duurt tien maanden. Je woon en werk je dan op een hulpverleningsproject in Nederland, een Europees land of de VS. Je werkt met en voor kinderen, bejaarden, gehandicpten, daklozen of asielzoekers. Daarnaast volg je een trainings- en vormingsprogramma met de andere deelnemers aan een Diaconaal Jaar.

Je kunt een Diaconaal Jaar doen als je tussen de 17 en 30 jaar bent.

 

http:/www.schoolweb.nl/buitenland

 

Schoolweb

Heel veel informatie over studeren, werken, etc. in het buitenland.

Vergeet ook niet te kijken bij de “landeninformatie”.

 

 

decanaat joho

 

 

http://www.joho.nl/index.html

 

The JoHO company

Citaat: JoHo heeft tot doel om (inter)nationale centra te vormen waar jonge en ondernemende mensen alles onder één dak vinden op het gebied van werken, internationale samenwerking en reizen.
De site biedt brede informatie over alles dat te maken heeft met een langdurig verblijf in het buitenland.

 

http://www.volkshogeschool.nl/noorwegen

 

Een tussenjaar in Noorwegen
Het is mogelijk om een tussenjaar in Noorwegen door te brengen, op een zogeheten Volkshogeschool. Wie het een uitdaging vindt om Noors te leren en om in een internationale setting een jaar lang een eigen cursusprogramma te volgen, moet de site hiernaast maar eens bekijken.
Eén keer per jaar wordt er een informatieve bijeenkomst over een volkshogeschooljaar georganiseerd. Ervaringen van oud-deelnemers vind je op de site hiernaast.

 

http://www.siw.nl

 

SIW

De SIW internationale vrijwilligersprojecten heeft al meer dan 50 jaar ervaring met vrijwilligersprojecten, korte en lange termijn, wereldwijd..

Je kunt ook lang weg en individueel werk doen, waardoor je intensiever met de cultuur van één land in aanraking komt. Daarvoor hebben we vacatures in Europa, Latijns-Amerika, Azië en Afrika.

 

 

 

 

 

 

http://www.yfu.nl/

 

Youth for Understanding
Jongeren tussen de 15 en 23 jaar krijgen de kans met YFU langere of kortere tijd in het buitenland te verblijven. Tijdens zo’n uitwisseling woon je bij een gastgezin en ga je naar de plaatselijke high school of college. Je maakt deel uit van het dagelijks leven in je gastland en leert zo de taal en cultuur goed kennen.

Wie met YFU op uitwisseling gaat heeft de keuze uit zo’n 30 landen van Japan tot Argentinië, van Finland tot Zuid-Afrika.

 

http://www.wilweg.nl/.

 

Wilwegwijzer, Gids over studeren in het buitenland.

Nuffic geeft jaarlijks de WilWegWijzer uit. Dit boekje geeft de meest relevante informatie over studie en stage in het buitenland. Aan de orde komen: voorbereiding, financiering en beursprogramma’s, diploma- en onderwijsvergelijking en handige adressen en websites.

Het boekje is gekoppeld aan de website Op deze website staat o.a. informatie over meer dan 40 landen.

 

http://www.campamerica.co.uk/index.php

 

Camp Counsellors USA

is een internationale organisatie die werkvakanties in het buitenland organiseert voor jongeren vanaf 18 jaar, bijvoorbeeld:

Sport/spelgeleider van kinderen in een typisch Amerikaans zomerkamp voor een periode van 9 weken,
een baan voor 4 tot 8 weken op een van de 84.000(!) zomerkampen in Rusland als begeleider van kinderen.
of een combinatie van werken en reizen voor maximaal 12 maanden in Australië en of/Nieuw Zeeland.