juni 2009
« juli 2009 | Terug naar blog | mei 2009 »

dinsdag, juni 30, 2009

Artikelen juni 2009

Bestelling money orders en postzegels

Beste schrijvers,

Wij maken momenteel de vervelende situatie mee dat money orders die door de penningmeester verstuurd zijn, in één geval niet zijn aangekomen op het bestemde adres.

Het is algemeen bekend dat er de laatste tijd nogal wat post verloren gaat. Op het bestel formulier staat vermeld dat Inside-Outside niet aansprakelijk is voor zendingen die tussen Amersfoort en huisadres van de besteller verloren gaan. Wij wijzen er op dat op het bestelformulier de mogelijkheid bestaat om money orders en postzegels aangetekend te laten verzenden.

Het bestuur

Posted by bestuur at 12:24 PM
Categories: Mededelingen van het bestuur

woensdag, juni 24, 2009

Gedichtenbundel van Obie Weathers

'Beste lezer,

graag had ik uw aandacht gevestigd op een gedichtenbundeltje dat uitgegeven is door Obie Weathers, een ter dood veroordeelde jongeman in Polunsky, Texas. Ik ben met hem in contact gekomen via mijn 'penpal' Ray Freeney en sindsdien correspondeer ik met twéé 'stray dogs', zoals ze zichzelf gekscherend noemen.

Iedereen weet waarschijnlijk hoe het gerechtssysteem in Amerika in elkaar zit en dat is niet altijd correct en al zeker niet voor de kansarmen. De 'goede' advocaten zijn dan ook meestal voor diegenen die ze kunnen betalen. In een poging om aan geld te komen om een goede advocaat te kunnen betalen die hun zaak welgemeend ter harte wil nemen, brengt Obie een gedichtenbundel uit (mede door de hulp van zijn Duitse penvriendin Ingrid, die inmiddels zijn vrouw is geworden).

Een bundeltje kost 10 euro en het is hun laatste strohalm voor een beetje gerechtigheid. Daarom wil ik een oproep doen om Obie en Ingrid een hart onder de riem te steken.

Je kunt het bundeltje 'From the depts of our Solitude' bestellen via de email: justice4obie@yahoo.de

Obie en Ingrid zullen jullie eeuwig dankbaar zijn! ' Vriendelijke groeten....Christine.

 

Feel my pain

To most in this American prison system,

the passing of time is a good thing,

but for me

EVERY second I fear the warrant.

EVERY minute I fear the date.

EVERY hour I fear the day.

EVERY day I FEEL the final walk.

EVERY week I FEEL the buckling of the leather straps.

EVERY month I FEEL the needle prick.

EVERY year I FEEL the

pancuronium bromide,

sodium thiopental,

although I’m not supposed to FEEL it,

the PAIN,

it won’t subside till the administration of

potassium chloride.

Posted by bestuur at 11:07 PM
Edited on: woensdag, juni 24, 2009 11:30 PM
Categories: Ingezonden door donateurs

donderdag, juni 18, 2009

Franse gevangenen fietsen Tour de France

In Frankrijk fietsen 200 gevangenen een Tour de France, samen met bewakers en gevangenisdirecteuren. De tocht duurt 2 weken en er wordt zo’n 2000 km gefietst. Sommige gevangenen zien voor het eerst na 15 jaar weer de buitenwereld. Het is een tocht van afzien en bewijzen wat je waard bent. Men picknickt onderweg in afgelegen parken. De gevangenen zijn opgetogen. Een van de gevangenen vertelde in het NOS journaal van 18 juni dat hij voor het eerst weer een hond geaaid had. De gevangenen zijn geselecteerd op conditie, betrouwbaarheid en positieve inslag. Op 19 juni komt de groep in Parijs aan. Er zal geen winnaar zijn, want de groep moet bij elkaar blijven tijdens het fietsen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iemand ontsnapt. Men verwacht dat de tour een positieve invloed zal hebben op het moreel van de gevangenen. Als het allemaal goed afloopt, zal volgend jaar weer zo’n evenement georganiseerd worden.

Zou een Tour door de Verenigde Staten niet iets zijn voor onze gevangenen???? Else

Posted by bestuur at 9:56 PM
Edited on: donderdag, juni 18, 2009 9:58 PM
Categories: Nieuws

woensdag, juni 17, 2009

American Historical Posters

 

Bent u geinteresseerd in Amerikaanse posters op verschillend gebied, o.a. gevangenissen/strafrecht, dan is onderstaande link misschien iets voor u. Bovenstaande poster is van Peg Averill ( 1949-1993)

http://www.justseeds.org/historical_posters/04wrlcapital.html

Posted by bestuur at 12:02 PM
Categories: Mededelingen van het bestuur

donderdag, juni 11, 2009

Alabama: prestigieuze prijs voor advocaat

Montgomery attorney Bryan Stevenson was named Wednesday a winner of the 2009 Gruber Justice Prize for his longtime work representing death row inmates, indigent defendants and juveniles.

The Peter and Patricia Gruber Foundation announced it was awarding the prize to Stevenson and to the European Roma Rights Center. The two winners will split the award's $500,000 cash prize.

Stevenson is founder of the Equal Justice Initiative in Montgomery and is mostly known for representing death row inmates, often during the final stages of their appeals.

Stevenson said the prize will go into the budget of the Equal Justice Initiative, which lost a source of funding when a major donor lost money in the investments of disgraced financier Bernard Madoff.

A release from the Gruber Foundation said Stevenson and his staff had been responsible "for reversals and reduced sentences in more than 75 death penalty cases."

U.S. District Judge Bernice Donald of Tennessee said in the release that Stevenson won the award for "securing access to justice for those most in need of protection from discrimination."

Stevenson, 49, founded the Equal Justice Initiative about 20 years ago. "I am really delighted although I am always surprised by this kind of recognition." He said his organization does more than just represent death row inmates. "We try to represent people who are in need of legal assistance."

He said one of his concerns has been the large number of people on death row in Alabama who do not have a lawyer. Most death row inmates have no money and it's hard to find attorneys willing to handle their appeals for free.

Stevenson said another area he has devoted his attention to in recent years is defending children, including those as young as 13 sentenced to life in prison without parole.

Posted by bestuur at 4:32 PM
Categories: Nieuws

zondag, juni 07, 2009

Brieven

 

Vandaag gelezen: per dag worden in Nederland 16 miljoen poststukken verzonden. 99,8% van deze poststukken komen gewoon aan na een of meerdere dagen, maar 0,2 % komt nooit aan. Dat zijn toch altijd zo'n 3200 poststukken per dag die kwijt raken en nooit meer terecht komen.

Ook wij van Inside-Outside weten dat sommige poststukken die wij verzenden nooit aankomen. Ook hebben wij de ervaring dat er post van donateurs die naar ons verstuurd werd nooit is aangekomen. Wij dienen altijd een klacht in als post vermist wordt, maar het heeft nooit het vermiste poststuk teruggebracht.

Posted by bestuur at 9:07 PM
Edited on: zondag, juni 07, 2009 9:12 PM
Categories: Nieuws

Website van penpal

M'n penpal Ray Jasper heeft met behulp van zijn broer een website opgezet: http://www.amitiworld.com.

Misschien leuk om te vermelden in de volgende 'letters' en/of op de blog. Ik kan momenteel niet echt inschatten of ze te veel hooi op hun vork hebben genomen, maar het feit alleen al dat ze bezig zijn met deze site is al een goed initiatief. Met groet, Christine

 

Posted by donateur at 8:24 PM
Edited on: zondag, juni 07, 2009 8:32 PM
Categories: Ingezonden door donateurs

vrijdag, juni 05, 2009

OHIO: postzegels

Van Marjoke kregen wij het bericht door dat haar gevangene in Ohio State Penitentiary in Youngstown, vanaf 1 mei GEEN postzegels meer mag ontvangen.

Posted by donateur at 2:09 PM
Categories: Mededelingen van het bestuur

Ohio: executie Daniel Wilson

Op 5 mei plaatsten wij een oproep om een proteststem te laten horen tegen de executie van Daniel Wilson. Alle protesten hebben tot onze spijt niet geholpen. Daniel Wilson is op 3 juni in Ohio vermoord door de staat met een dodelijke injectie.

Dank aan ieder die de petitie heeft getekend.

Posted by bestuur at 2:02 PM
Categories: Nieuws

woensdag, juni 03, 2009

200 ste executie onder Perry voltrokken

TEXAS: Afgelopen nacht om 1 uur onze tijd ( het was 7 uur vroeger in Texas) is de executie voltrokken van Terry Lee Hankins. Het was de 16de executie in Texas sinds het begin van dit jaar en de 1166ste in de Verenigde Staten sinds op 17 januari 1977 de eerste doodstraf werd voltrokken. Voor die tijd had Amerika een paar jaar zonder doodstraf.

De executie van Hankins was tevens de 200 ste executie waarvoor gouverneur Rick Perry van Texas toestemming gaf. Anti doodstrafgroepen hebben gistermiddag in Dallas een grote persconferentie gehouden om aandacht te vestigen op deze mijlpaal.

De allerlaatste fase in een doodstrafprocedure bestaat eruit dat de gouverneur van de betreffende staat al of niet gratie kan verlenen en de straf kan omzetten in levenslang zonder de mogelijkheid om ooit nog vrij te komen (LWOP). In sommige staten, waaronder Texas, moet daarvoor een aanbeveling gedaan worden door de Board of Pardons and Paroles.

Er is geen gouverneur in de geschiedenis die zoveel executiewarrants getekend heeft als gouverneur Rick Perry. Zijn voorganger, George W.Bush, tekende rond de 150 executiebevelen.

Posted by bestuur at 9:58 AM
Edited on: dinsdag, juni 09, 2009 7:40 PM
Categories: Nieuws
Posted by Bestuur at 7:59 PM
Categories: Nieuws