REACTIES
REACTIE 1

Mevrouw Gordijn reageerde met het volgend mailtje:
Geen reactie van 'n oud leerling van de Erasmusschool Pachtersdreef maar van een moeder die haar zoon en dochter herkende op de oude foto's.
Ik ga J-P en Wendy er zeker op attent maken dat er 'n site is van hun oude school, heel leuk opgezet met die oude schoolfoto's.
Dit berichtje laat weten dat er zeker gekeken wordt naat de site via klasgenoten heb ik jullie gevonden.
Groetjes Mw. Gordijn vroeger gewoond hebbend in de Baljuwdreef.

REACTIE 2


Sigrid Goulooze stuurde de volgende reactie:
Heel leuk die oude foto's!
Stuur ze zeker door, groetjes Sigrid
Woonde vroeger op de Schoutendreef samen met mijn broertje Olav.
Met vriendelijke groet,
Sigrid Goulooze
NT Unit Support Office Randstad 2
T-Mobile Netherlands BV
Postbus 16272
2500 BG Den Haag
Fixed: 070- 305 6914
Mobile:+31 6 24096914
Fax: +31 6 14095585
Internet: www.t-mobile.nl


REACTIE 3Ed van der Hout stuurde eerst het onderstaande mailtje en vervolgens 3 foto's.
Ik wacht volspanning op de fotoís van de Erasmusschool op de Gaarde. Daar ben ik nu net een leerling van en ook nog van het jaar í75. De site ziet er goed uit. Alleen nog te weinig in de picture geweest.
Misschien is aanmelden bij de zoekmachineís iets?

4e klas


5e klas


6e klas


REACTIE 4Hoi,
Mijn naam is Kim Puister en ik ben via schoolbank.nl aan jullie adres gekomen.
Ik heb van 1986 t/m 1993 op de erasmusschool aan de gaarde gezeten. Met heel veel leuke herinneringen, maar met veel te weinig foto`s denk ik terug aan die leuke tijd.
Misschien dat je ook een paar klasse foto's uit die periode kan plaatsen?
Ik zal zeker nog een keer terug komen op deze site. Wie weet staan er dan meerdere reacties op.
Ga in ieder geval zo door.
Groetjes, Kim


REACTIE 5Hallo,
Ik heb van 1967 tot 1975 op de Erasmusschool gezeten. De eerste twee jaar op de kleuterschool, bij juffrouw Olga Zwerver. Ik was een van haar eerste leerlingen. De andere leerkrachten die ik heb gehad waren juffrouw Valentijn, juffrouw Beerman, juffrouw Brookman, juffrouw Staal, juffrouw Wilkens en dhr Kasten.
Op maandagmorgen kregen we Franse les van dhr. Ardema(hoofd v.d. school). Een aantal namen uit de klas waren Jos Elias, Tineke Hoeber, Shirley Sibbald, Charles Deheu, Marko Kwist, Mark Barkey.
Op schoolbank.nl heb ik ook al een aantal bekende namen gezien. Deze site is natuurlijk nog leuker, als er maar veel oud-leerlingen op reageren. Ik wens jullie veel succes met deze site. Ik zal het zeker doorvertellen.
Groetjes,
Irene (Schrurs-)van Alem


REACTIE 6Hallo,
Van 1975 tot 1981 ben ik leerling geweest op de Erasmusschool - Pachtersdreef.
Ik zou het erg leuk vinden om een reunie te organiseren maar waar begin je?
Is deze vraag toevallig ook al door iemand anders gesteld uit mijn jaar/jaren?
Ik heb op www.schoolbank.nl gekeken daar stonden wel wat bekenden op maar niet uit mijn klas. Bestaat er nog een archief met namen van klasgenoten waarmee ik in de klas heb gezeten?
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groet,
Linda Zandstra


REACTIE 7Hallo,
Ik ben Remco Kapel en ik heb t/m 1988 op de Erasmusschool gezeten. De kleutertijd heb ik daar ook doorgebracht. Alle jaarfoto's zijn door mijn ouders in een plakboek verwerkt en ik heb ze nog steeds. Twee van die foto's staan reeds op deze site.
Bij de kleuters had ik als juf mevrouw Hoppenbrouwer (kan zelfs nog herinneren dat ze een gele toyota had). De andere kleuterklas was van Olga Zwerver.
Groep 3: mw Nietschke (als je dat zo schrijft)
Groep 4: mw vd Weele
Groep 5: mw Nietschke
Groep 6: heer Prins
Groep 7: heer Dorst
Groep 8: mw Bayards
Bij het zien van de foto's komen er weer een aantal namen boven. Erg leuke site.
Groeten,
Remco.


REACTIE 8Hallo,
Ook ik heb op de Erasmusschool aan de Zwaardvegersgaarde gezeten.Jammer dat er zo weinig foto,s en leerlingen zijn die op deze en de schoolbanken staan.
Ik heb er van 1966-1972 op gezeten.Wel heb ik op de foto mevrouw Vermeer en meester Kaptein gezien.Graag zou ik eens wat klasgenootjes zien op deze site, ik ben er helaas heel veel vergeten.
Groetjes Lucienne Weeber


REACTIE 9Hallo,
Ik vind het echt onwijs leuk dat deze site bestaat..
Ik heb van 1981 tot 1987 op OBS Erasmus gezeten, eerst op de Zwaardvegersgaarde en toen nog 1 jaar op de(toen) nieuwe locatie naast de kleuterschool Zonnewende.
Mijn naam is Nicole van der Kaag-Wilshaus en ben via de site schoolbank op deze site beland. Weet nog erg veel van deze tijd, bijv. de bezetting van de school omdat we eruit moesten van de christelijke school naast ons.
De leuke leraren en medeleerlingen. In 1992 of 1993 heb ik zelf samen met Mariska van der Laan een klein reunietje georganiseerd in het gebouw van de kleuterschool. Het was echt net als vroeger...En meester Wierda was erbij..
Ik hoop dat er gauw weer een echte reunie komt, ik heb nog wel een aantal adressen van medeleerlingen.
Groetjes Nicole


REACTIE 10Ook via schoolbank.nl het adres van deze site gevonden. Leuk om te zien dat er nog zo veel fotomateriaal uit die periode bewaard is gebleven. Brengt leuke herinneringen terug....
Bij schoolbank.nl heb ik ook nog een aantal fotootjes op de site gezet, maar ik zal ze hier ook nog even mailen. De ene foto is uit 1967 toen ik nog op de kleuterschool zat en ťťn uit 1974, toen ik in de zesde klas zat.
groetjes,
Ewald Kegel


Klas uit 1967


Klas uit 1974
REACTIE 11Hallo allemaal,
Wat leuk om deze site te hebben gevonden.
Ik zou graag een reŁnie willen organiseren van de 6e klas 81/82 van Mw. Wilkens.
Ik kan mij een paar namen herinneren:, nl. De Jongens:
Edward Entlich, Marco Entlich, X(S)ander Houtman, Patrick, Michel Of Michael en Marcel De Meisjes:
Nicole Jaspers, Irma Kamerling, Sandra Verhoeven, Sharon, Helen, Patricia, Deborah en Mandy Mandy en Nicole zijn pas in de 6e klas erbij gekomen.
We moeten nu allemaal zo rond de 32 / 33/ 34 jaar zijn.
Wie kan mij aan meer namen en of adressen helpen!
Ik wil eerdaags eens een bezoekje aan het Erasmus archief brengen om aan alle namen en oud adressen te kunnen komen.
Groetjes,
Miranda van Prooijen ( nu Natascha van Driel-van Prooijen)


Klas uit 1977


Klas uit 1978


REACTIE 12Beste Rob,
Via Schoolbank.nl, kwam ik op de reŁniesite van de Erasmusschool terecht.
Ik heb in 1972 en 1973 (5e en 6de klas) op deze school gezeten en heb bijgaande foto van de schoolverlaters van het jaar 1973 gescand.
Ik zou het leuk vinden als je hem op je site plaatst, want ik zag dat je uit die periode nog geen foto's hebt.
Met vriendelijke groet en veel succes verder met de site!
Anneke Postma


Klas uit 1973


REACTIE 13Beste Rob,
Een leuk initiatief. Mijn naam is Marco Brookman en ik heb ook op deze school gezeten in de periode 1964-1967 (vanaf de derde klas).
Mijn moeder heeft jaren lang ook nog les gegeven op de Erasmusschool. Ze is inmiddels 88 jaar en heeft daar gewerkt van 1964 t/m 1978?). Als het goed is moet ik nog tientallen foto's bezitten. Zodra ik tijd heb zal ik eens op zoek gaan en het e.e.a. naar je toe mailen.
Met vriendelijke groet,
Marco
PS.
Niet echt leuk nieuws en misschien weet je het al, maar een andere oud lerares, Mevrouw Staal, is een maand of twee geleden overleden.


REACTIE 14


Hallo Rob,
Een ontzettend leuke site: de foto's hebben meer dan emotionele waarde !
Ik heb van 1968 - 1975 op de Erasmusschool gezeten en van 1966-1968 op de kleuterschool, die later deel is gaan uitmaken van de Erasmus (het was een houten keet die naast het hoofdgebouw stond, dus ook op de Pachtersdreef).
Wij woonden tegenover de school, dus soms als ik de bel hoorde, kon ik de trap af rennen en nog net op tijd in de rij gaan staan. Jongens links, meisjes rechts...
Bijgaande nog wat foto's, het zou leuk zijn als die ook op de website gezet zouden kunnen worden (ook mijn email adres mag gewoon op de site !)
Met vriendelijke groeten,
Mark

Mark Barkey
P.O. Box 7785, Dubai, U.A.E.
E_mail: mark@barkey.org
GSM: +971 50 6511 982
GSM2: +31 651 073380
Voice & Fax: +31 84 873 8647 (Voicemail and fax to e_mail service) Homepage: http://www.barkey.orgJuf Beerman klas 2a 1970


Klas uit 1973


Klas uit 1973


REACTIE 15

Beste mijnheer Nihot,
Bij deze nog even een berichtje van Nicole van der Kaag.
Hierbij wil ik u mededelen dat wij voor onze oude klas een reunietje willen organiseren. En daar bij u hulp willen vragen?
Ik ben nog op zoek naar adressen van leraren en leraressen, heb er wel een paar maar of deze nog kloppen..??
Om te beginnen Jufrouw van Rooijen, Mevrouw Baard, Mevrouw Binda, Mevrouw v/d Weele, Dhr Willemse(weet dat hij samen is met Astrid van Rooijen), Inge Smoor(de Jong), Martine Janssen-van Koppen, Wim Dorst, Ot Wierda, Annet Chapper -Burgers, Dhr Kaptein en Dhr Den Dulk.
We weten nog niet wanner we de reunie gaan laten plaatsvinden en waar maar we willen eerst weten of er genoeg animo is...
Hopenlijk kan u ons helpen,
Alvast bedankt en tot mails
Groetjes Nicole van der Kaag-Wilshaus


REACTIE 16

Rob,
Leuke site, met veel mogelijkheden!
Ik (broertje en zusje ook) woonde aan de overkant, op nummer 82 Zie verhaal van mijn broer: hoorde de bel gaan, en rende de trap af.......................................
Ik heb (als kleine jongen) de school zien bouwen door firma "Kwakernaak", en er gezeten van 1963-1969. Wisselend op Pachtersdreef 13 & 15. Het plein van nummer 13 (met de "totempaal") werd later gebruikt door een ander (protestantse?) school, waarvan de kinderen de opdracht kregen om niet met ons (openbaar) te spelen.
Het waren de eerste gebouwen aan de oneven kant; waar ik vaak speelde in de omringende weilanden. Je moet je voorstellen dat het er toen heel anders uitzag; je zat feitelijk in Wateringen. Ik heb de hele wijk zien "groeien", en ook de latere buurscholen zien bouwen.
Over de school:
Hoofd der school de heer S. Aardema; die vergeet ik nooit meer! Streng maar rechtvaardig.
In de eerste t/m derde klas mw. van Heck
Vierde bij mw. Vermeer, welke in de straat woonde (no 40?)
Vijfde klas bij mw. Staal (grootste aandeelhouder bij Gladstone?)
Zesde klas bij mw. Freusberg
Gym bij dhr. Kaptein (en stagiar Fokke Jelsma, een honkballer) en zaterdag bij dhr Kasten in de zaal of op het plein bij nummer 13
Franse les bij Aardema voor 08u45 twee keer in de week
Ook mw. de Wit (handenarbeid), dhr Schutte (ging naar Zwaardvegersgaarde, had lang haar! Ik herinner mij, dat hij iets had met een (oud) leerling. Hij woonde op de Beresteinlaan, in de buurt van de "venen").
In diverse parallelklassen mw. Wilke(n)s, en vast andere namen welke ik vergeten ben.
Oude schoolgenoten (ik heb het meegemaakt, maar niet bij in de klas gezeten) vertelden van dhr Sneep & Renesse van Duivenbode (oude stempel; met harde en losse hand. De nadagen van de lijfstraffen)
Amanuensis was dhr. Westerduin, en hij ging over de belangrijke zaken (Losse inkt in grote flessen, kantoorartikelen, het "luiden" van de bel, en het opvangen van kinderen die uit de klas waren gestuurd)
Een school waar orde rust en netheid regel was! In 1965? werd op de zijmuur van de gymzaal (bij de ingang van de 6e klas, gesitueerd in de verbinding tussen de twee gebouwen) met witkalk het woord "Beatles" geschreven. Daar werd toen nog een halszaak van gemaakt.
Een tijd, waarin niet iedereen een auto (na schooltijd 4 in een straat van 200 m, overdag ťťn meer van dhr Niemans, met zijn "Totemminstreels") of fototoestel had.
Ik zal zoeken naar foto's van de school en de omgeving maar van klassefoto's was geen sprake.De enige (en bijgevoegde) heb ik ook op www.schoolbank.nl gezet. Je mag (delen) op de site zetten, maar vermeld dan mijn onderstaand e-mailadres, om spam te voorkomen!
Met een vriendelijke groet,
Patrick W.C. Barkey
e-mail: Patrick@Barkey.org
fax : +31 842 217181


Klas uit 1977


REACTIE 17

Hallo Rob,

Hierbij een klassenfoto van klas 6 in 1972. Ik heb tot dat jaar op de Erasmusschool aan de Pachtersdreef gezeten. De meeste namen weet ik nog wel, zie www.schoolbank.nl
Groeten,
Bud(dy) Elias.


Klas 6 uit 1972


REACTIE 18Aan: R. Nihot
Onderwerp: erasmusschool

Heb op de Erasmusschool gezeten vanaf ongeveer 1981 t/m 1987. Was een erg leuke tijd. Hoorde van Nicole Wilshaus van deze site.
Echt leuk om al die oude foto's weer te zien. Er wordt waarschijnlijk een reŁnie georganiseerd van mijn schooljaren dus dat zou wel heel gaaf zijn.
Groetjes van Debby van Wieringen.

REACTIE 19Hallo,
Leuk zo'n site met al die bekende gezichten van vroeger! Ik heb op de school aan de Pachtersdreef gezeten waar ik ook tegenover woonde. Ik geloof van 84-89 zo ongeveer. In de 6e klas ben ik verhuisd naar Zoetermeer.
Ik zag op de site van de school dat een aantal juffen die ik vroeger heb gehad er nog steeds werken, zoals Olga Zwerver. Zij staat nog steeds bij mijn ouders op de verjaardagskalender, 2 februari toch? Maar ook juf Berkhout (1e)en Juf Khudabux. Ik heb altijd met veel plezier op de Erasmusschool gezeten.
Na mijn verhuizing naar Zoetermeer heb ik Havo en daarna VWO gedaan op het Erasmuscollege. Daarna ben ik begonnen met m'n HTS elektrotechniek studie, waarvan ik dit jaar m'n diploma heb gehaald. Ik ben nu nog bezig met een andere studie, namelijk elec. gitaar aan het conservatorium van Rotterdam. Eind dit jaar hoop ik ook daar m'n diploma van te krijgen.
Ik hoop dat er snel wat meer foto's van mijn jaren bij komen. En misschien een echte reunie in de toekomst?
Ik heb me ook aangemeld bij schoolbank.nl, maar uit mijn jaren zijn er jammergenoeg maar weinig mensen.
Groet en "keep up the good work"
Yvo van Heijningen


REACTIE 20Mijn naam is Dansco van den Burg en heb vroeger op de Erasmusschool gezeten. Eind jaren 70 tot halverwege de jaren 80.
Op de zwaardvegersgaarde om precies te zijn. Het gebouw, dat we deelde met de Vissershoofdschool, ligt overigens nu aan diggelen. Een stukje jeugd sentiment gaat hiermee verloren. Helaas!
Via Schoolbank.nl ben ik in contact gekomen met oud klasgenoten. We hebben afgesproken om van deze lagere school "Erasmusschool; Beregoed!" binnenkort de herinneringen op te halen tijdens een gezellig etentje.
Een leraar hebben we twee jaar gehad en is ons ook naast gymleraar Kapitein (iedereen heeft het nog over hem) het meest bij gebleven. Ot Wierda. Mijn vraag aan u is of ons kunnen helpen aan het huisadres, telefoonnummer of e-mail van meester Wierda.
Graag zou ik die dan van u willen ontvangen zodat ik hem kan benaderen of hij ook zin heeft om met ons mee te gaan.
alvast bedankt
Dansco van den Burg.

REACTIE 21Ik ben Ricardo van Neijhof en heb bij jullie van 83 t/m 88 op school gezeten. Ik ben via schoolbank.nl aan jullie adres gekomen. Ook sta ik bij jullie op de foto bij 83-84 dia 3.
Ik zat op de erasmus gevestigd aan de Zwaardvegersgaarde. Ik moet gewoon even kwijt dat ik dit een bijzondere en een zeer leuke tijd vond/vindt.
Ik zat oa. in de klas bij: Berry, Mike, Mariska, Sylvester, Sailendra, Willem, Astrid. Leraren waren oa. Meester Willems, Anette Burgers en juffrouw Berkhout. Leuk dat er zoiets is ontstaan als een reuniesite.
Misschien ook weleens leuk om een reunie te houden.
Groeten,
Ricardo


REACTIE 22L.S.,
Kom ik tijdens het surfen op de site van Erasmus-basisschool, en zie ik dat er oude foto's op staan, en ik herken er nog vrij veel!
Ik heb tot '82/'83 op de Pachtersdreef gezeten (t/m 3e klas).
Mijn e-mailadres (alexkruyshoop@hotmail.com) mag op de daarvoor bestemde plaats gezet worden. Groeten,
Alex Kruyshoop


REACTIE 23Beste meneer R.Nihot
Wat leuk dat ik deze site hier op internet tref.
Mijn naam is Linda Stakenburg en ik heb op deze school gezeten van 1991 tot 1999.
Daarvoor heb ik nog op de peuterspeelzaal het Klimhof gezeten. Ik vond het een leuke school en heb er nog veel herinneringen aan. Ook de lessen die u ons af en toe gaf waren leuk en gezellig.
Ik weet nog goed dat als u weleens geintjes tegen mij maakte maar dat die geintjes door mij niet altijd even goed werden ontvangen. Ik ben na deze school naar het Groene Delta College (na 2 jaar veranderd in wellant college) gegaan omdat ik graag dierenarts assistente wou worden ik heb deze school helemaal afgemaakt en heb mijn Vmbo diploma behaald.
Ik doe nu een hele andere opleiding Helpende Welzijn ( 1 jarig) en loop nu stage in een kinderdagverblijf en wil daar ook mee verder gaan daarom begin ik volgend schooljaar ook met de opleinding SPW Kinderopvang (3 jarig).
Hierbij heb ik ook nog twee foto's toegevoegd van het laatste schooljaar dat ik op de Erasmus school zat.
Met Vriendelijke Groetjes Linda Stakenburg


Klas 6 uit 1999
Klas 6 uit 1999


REACTIE 24Hoi,
Ik ben Colinda Houwaart en heb niet op deze school gezeten maar mijn 2 kinderen Leroy en Ingrid wel. Ik wou even laten weten dat ze een leuke tijd hebben gehad op deze school. Ikzelf zal die tijd erg missen. Ik was dus ook veel betrokken bij deze school.
Had er dus best wel moeite mee dat mijn dochter afscheid nam van groep 8.
We zullen er nog met plezier aan terug denken aan deze tijd. Mijn zoon Leroy is nu klaar op het VMBO en gaat naar het Mondriaan en Ingrid nu naar het Voortgezet Onderwijs in Pijnacker.
We zijn inmiddels verhuisd naar Nootdorp maar we zullen vast en zeker nog even af en toe binnen lopen om gedag te zeggen.
Nog bedankt voor de mooie plant die ik gekregen heb voor mijn nieuwe huis, hardstikke leuk.
De hartelijke groetjes van Colinda, Leroy en Ingrid


REACTIE 25Hey meester Rob,
Alles goed met u?
Met mij gaat alles goed!
Ik ben deze zomer lekker op vakantie geweest naar Gran canaria. Gezellig samen met m'n vriend. Ik heb als bijlage een foto erbij gedaan die we daar hebben laten maken. We hebben het heel gezellig gehad!
En heeeeeel erg heet!!! Toen we aankwamen was het 51 graden in de schaduw! Er is daar 1 week per jaar dat daar een hitte golf is en dat was precies die week dat wij er waren. Die warme hitte golf komt van de sahara! Dus dat was niet zo'n pretje! Zeker niet als je geen airco had! (zoals wij) pfffff......... We hebben haast 3 dagen niet geslapen van de warmte dus hebben we zelf maar een ventilator gekocht daarzo. Want alle andere ventilators van het appartement waren al verhuurd! We hebben heel veel foto's gemaakt en ook nog gefilmd.
We hebben een wandeltocht gedaan door de duinen van maspalomas echt heel gaaf om te zien hele hoge bergen en erg zwaar om te lopen als het zo heet is! Het appartement waar we zaten (koka) was heel mooi en schoon. We hebben 1 GROTE kakkelak in de kamer gehad en die was zeker wel 15 cm! zo ik schrok me echt dood toen! De schoonmaakster die naast ons kamer aan het schoonmaken was zei dat het nog maar een kleintje was kan je nagaan hoe groot een andere dan wel niet is!! pfffff...... We hadden ook een heel mooi groot zwembad.
Nou en verder hebben we mooie plekjes bezichtigd en lekker gewinkeld! Bent u nog op vakantie geweest?
Nou nog een weekje vrij en dan moet ik weer stage lopen! Ik ga bij Aspa kantoorinrichting werken. van 24 aug t/m 24 december dus dat is heel wat!! Tussendoor gaan we ook nog met school een weekje naar Praag! Dus daar heb ik wel zin in! M'n ouders gaan volgende week nog een weekje naar Kreta! Dus dan zijn hun er ook nog even uit! Nou dit was m'n verhaal wel weer zo'n beetje! Ik hoor u vanzelf wel weer!!
Doeggggggggggg groetjes Jennifer Meeuws
REACTIE 26Beste Webmaster,
Onlangs hebben een aantal oud-leerlingen van de Erasmusschool een rŽunie gehouden. Het gaat hier om de leerlingen van de zesde klas.
We zijn deze site tegengekomen, een aangename verrassing mag ik wel zeggen.
Onze schoolfoto staat er namelijk ook bij. Het is de foto van schooljaar '69-'71, dia 7.
Het leek ons leuk als de foto's van de reŁnie van 12 februari 2005 er ook bij komen te staan.
Dannis Slot

REACTIE 27Beste webmaster!
Door toeval vond ik deze site. Wat leuk! Ik zat op de Erasmusschool van 1967 (kleuterschool) tot 1974. Ik herinner mij meester Sneep, Mevrouw Vermeer etc.
Ik sta op een paar foto's die al geplaatst zijn. Ik zal eens zoeken of ik er zelf ook nog een paar heb.
Ik zat in de klas bij Donne Bax, Marcel Bink, Marion Korving, Harry Dijkland, Werner van Batum, Jerry Mescher, Blanche etc.
Met Werner en Jerry heb ik nog contact. Ook met Shirley, zijn zus. De meeste foto's was ik vergeten. Wat een feest van herkenning.
Ik begrijp dat er een reunie komt. Ik zou graag ook komen.
Is er al iets bekend. Een datum?
Waar kan ik mij aanmelden?
Echt heel leuk.
groet,
Roland Bakker
Abbenbroek