Postnatale Depressie & PMS

 

Postnatale Depressie Kraambed Psychose Prenatale Depressie PMS Visolie Eileen Engels Begeleiding Referenties Links

                                                                                    

Site van Eileen Engels (verpleegkundige) over Postnatale Depressie, PMS en PMD

Welkom op de website van Eileen Engels over Postnatale depressie (PND), Prémenstruele spanning (PMS) en Prémenstruele distress (PMD).

Deze website geeft informatie over de symptomen en mogelijke oorzaken van Postnatale depressie, Prémenstruele spanning en Prémenstruele distress.

Bij alle processen die te maken hebben met de maandelijkse cyclus spelen twee hormonen een belangrijke rol: oestrogeen en progestageen {progesteron}. In de eerste helft van de cyclus overheerst het oestrogeen. In de tweede helft van de cyclus het progesteron. Er hoeft maar iets mis te gaan in de samenwerking en er ontstaan menstruatiestoornissen. Een (relatief) tekort aan progesteron kan aanleiding geven tot alle verschijnselen, die bij elkaar PMS worden genoemd. Het is dus logisch , dat je deze verschijnselen zou kunnen tegengaan met een paar tabletjes van de stof, waarvan het lichaam zelf te weinig aanmaakt.

ZOWEL BIJ EEN POSTNATALE DEPRESSIE OF PREMENSTRUELE SPANNING OF BIJ PREMENSTRULE DISTRESS IS HET HORMONAAL EVENWICHT VERSTOORD.

 

Eileen Engels is verpleegkundige, PND-deskundige en auteur van 'Kraamtranen: alles over postnatale depressies, PMS en andere hormonale problemen', 2e druk (Uitgeverij Pica, 2008, ISBN 978907767133)

 

 

 

 Eileen Engels: mailto:e-engels@planet.nl

Linktip; NLP Coaching

horizontal rule

W3Counter