KOOKRECEPTEN

 

God heeft het heelal, en alles wat daar toe behoort, gemaakt. Dus ook alles wat ons tot eten en drinken dient. Daar mogen we dan ook van genieten in dankbaarheid aan en tot eer van God. Daarom deze pagina over kookrecepten.

Mijn eten is nu beperkt omdat ik me gauw verslik. Ik krijg nu voedingsdranken (volledige voeding in de vorm van yoghurtdrank of soep), pap en yoghurt. Wat drinken betreft kan ik het meeste wel hebben, maar bijv. thee niet omdat ik me daar gauw in verslik.

 

SOEPEN. Omdat ik mijn eten gepureerd (met een staafmixer) en gezeefd (met een fijne zeef) moest hebben, waren soepen zeer geschikt voor mij. Hier een aantal links naar websites met soeprecepten.

-Peter's Soepzooitje   Nederlands eerste website over soep. Bij 'Diversen' vind je veel verwijzingen naar allerlei culinaire websites en info over kruiden en kooktermen.

-Soepen van De Hollandse Pot   In dit onderdeel van deze website vind je veel traditionele Nederlandse soeprecepten. Als je linksboven op Home klikt, vind je nog meer over de Nederlandse keuken.

-Internationale soeprecepten  Op deze website vind je heel veel internationale soeprecepten. Verder vind je er nog info over dingen die je bij en in de soep kunt doen.

-Afrikaanse soepen  Op deze afdeling van deze website vind je een aantal Afrikaanse soeprecepten.

-Honig   Dit is de website van het gelijknamige merk. Je vindt er informatie over hun producten (waaronder soepen). Verder vind je er ook veel recepten.

-Knorr  Dit is de website van het gelijknamige merk. Je vindt er informatie over hun producten (waaronder soepen). Verder vind je er ook recepten.

 

ISRAËLISCH. In Israël en het Joodse geloof liggen de wortels van het Christelijk geloof en daarom ben ik daarmee verbonden. Hieronder vier soeprecepten die ik van het internet gehaald heb, twee websites met Joodse recepten en een aantal bijbelse soeprecepten.

-Twee Israëlische soepen (tuinbonensoep/rundvleesborsjtsj)

-Twee Israëlische soepen (bonensoep/kippensoep)

-Joodse recepten  Waaronder één soeprecept.

-Bijbelse soeprecepten

-Joodse feesten en recepten

-Classic Jewish-food recipes  Engelstalige website met traditionele Joodse recepten waaronder vele soeprecepten.

 

KOREAANS. Omdat mijn vriendin Margaret geadopteerd is uit Zuid-Korea, wil ik de Koreaanse keuken een beetje promoten. Hieronder één soeprecept dat ik uit het Engels vertaald heb, drie soeprecepten die ik van het internet gehaald heb en twee websites met Koreaanse recepten. Verder een pagina over Koreaans eten.

-Twee Koreaanse soepen (kippensoep/tofusoep)

-Twee Koreaanse soepen (rundvleessoep/bamboescheutensoep)

-Koreaanse recepten  Waaronder twee soeprecepten. Een alternatief voor het ingrediënt kochu chang (een pasta van gefermenteerde sojabonen en spaanse pepers) is sambal.

-Koreaans eten

-Cook Korean  Engelstalige website met Koreaanse recepten, waaronder achttien soeprecepten.

 

HONGAARS. De PKN Gemeenten Dedemsvaart (waar ik lid van ben) onderhouden goede banden met de Reformatorische Kerk (Református Egyház) van Kisoroszi in Hongarije. Daarom hieronder links naar twee websites met Hongaarse recepten. Verder nog drie recepten die ik van het internet gehaald heb.

-Meer dan 80 Hongaarse recepten  Waaronder elf soeprecepten.

-Drie Hongaarse soepen (goulashsoep/witte bonensoep/champignonsoep)

 

EIGEN SOEPRECEPTEN.  Zelf heb ik een aantal soeprecepten bedacht. In de meeste gevallen gaat het alleen om ingrediënten.

-Eigen soeprecepten 1

-Eigen soeprecepten 2

-Eigen soeprecepten 3

-Eigen soeprecepten 4

 

WERELDETEN

-Exotisch koken-pagina

-Wereldrecepten

-Gentse waterzooi

 

Terug naar hoofdpagina