Onze reis
1. Heenreis, Kuala Lumpur, aankomst

De reis verloopt voorspoedig, maar is erg vermoeiend. Twee keer een jetlag achter elkaar: 7 uur tijdsverschil met Kuala Lumpur en daarna nog 5 uur met Nieuw-Zeeland.
Om ca. 7 uur 's ochtends landen we in KL. De laatse mededeling voor we van het vliegtuig gaan:

op invoeren van drugs en alcohol staat de doodstraf.

Gelukkig hebben we geen platvink bij ons.
In KL is weinig open, omdat er meerdere dagen feest is vanwege het einde van de ramadan. We bezoeken de Chinese wijk (zeer herkenbaar voor ons) en de omgeving rond de Petronas towers, tot voor kort de hoogste gebouwen ter wereld. Vanwege de feestdagen kunnen we er niet op. We hebben al snel genoeg van de stad en na een kort bezoekje aan een park met orchideeëntuin ontvluchten we de tropische hitte en brengen de laatste uren op het vliegveld door, slapend onder de airco. Om half acht 's avonds stijgen we weer op.

Petronas towers, Kuala Lumpur

We maken nog een tussenstop in Brisbane, Australië. Ze zijn daar helemaal schizofreen: voor we het vliegtuig uit mogen worden we met desinfecterende spray besproeid.
Daarna moeten we voor een uurtje het vliegtuig uit met al onze spullen en wordt alles zeer streng gecontroleerd: paspoorten, bagage, etc.
Van Dory wordt zelfs het vijltje van de nagelschaar afgebroken en onze schoenen moeten apart door de scanner.

In Nieuw-Zeeland is de controle ook heel streng: je mag absoluut geen voedsel of andere organische materialen meenemen.
We moeten heel lang wachten bij de paspoort controle en de beambte stelt ons heel wat vragen. De man is echter uiterst vriendelijk en de sfeer is heel anders dan in Australië. Iedere gast die binnenkomt krijgt gratis koffie en thee.
Na een uitgebreide controle mogen we eindelijk het land in, maar eerst worden de zolen van Dory's schoenen schoongemaakt (er zit wat gras aan).

La Petite Provence, ons eerste overnachtingsadres

Op het vliegveld staat Trevor klaar, de man waarbij we de auto en de camper hebben gehuurd. Hij heeft 7 uur gereden om de auto op het vliegveld van Auckland af te leveren!

Na een lastige rit door Auckland wordt het landschap al snel mooier en om 7 uur 's avonds komen we bij ons overnachtingsadres aan.
Onze gastvrouw Linda maakt een heerlijke verse maaltijd voor ons klaar, een verademing na al het vliegtuigeten. We krijgen Snapper (de bekendste vis), lam en kukuma: zoete aaardappels.