aangeboden      STE-info       evenementen      foto's     gezocht       home  
knutselen        links       onderdelen      vragen 
            

 

NEUHEITEN 2014 NL

                           TRIX Herfstnieuwtjes zijn bekend!
 

 NIEUWTJES

18-9-14 Cees Olgna heeft alle TEDs (zowel Duitse als Nederlandse versies) bewerkt en op CDRom gezet. aangeboden
16-9-14 Kees Kleinendorst biedt diverse treinenboeken en -tijdschriften gratis aan. aangeboden
 
Al 25 jaar bij ons aangesloten:
de heren:
N. van den Dries
W. Westhuis
D. Kruidenier
D. Evers
H. Hoogers
B. Agterberg
H. Meerveld
de Posttrein (P. den Hond)
H. Jansen
A. Burger
 
14-9-14 Koblenz nadert alweer!  
14-9-14 Knutseldag alweer voorbij!
Er was een redelijk aantal mensen aanwezig, maar het mogen er best meer zijn.
Te zien waren o.a.:
Veel Rivarossi, zelfgespoten grote grijze loc met kleine windplaten en haarscherpe opschriften, zelfgemaakte rails,elastiekjes (waar kinderen mee vlechten) te gebruiken als slipbandjes, wikkelen van motoren, testbaan met alle mogelijke wisselmogelijkheden, heel veel reparatie, modulebaan, tips voor handige stroomtoevoer naar de rails, vreemde batterijloc, Nederlands lokaaltje.
Gekletst werd er natuurlijk ook heel veel. Daar is deze dag prima geschikt voor. De sfeer was zoals altijd uitstekend.
Tegen iemand die niet kon wachten totdat hij geholpen werd met zijn te repareren model, werd gezegd:
"Nu rustig, anders schroef ik je navel los en vallen je billen eraf!!"
IMPRESSIES
LEUSDEN
30-8-14 Gerrit Bloemendal heeft weer eens een loc omgebouwd naar Trix Express. Dit keer kwam een DB 143.001 van Märklin Hamo aan de beurt. FOTO'S
24-8-14

Hartekreet van onze redacteur

 

Zoals u allen waarschijnlijk wel weet heeft John Schilperoort in januari 2013 de uitdaging opgepakt om een nieuw blad voor onze stichting op te zetten. Samen met Cees van den Brink als vormgever en vele schrijvers die voor de inhoud zorgen, valt periodiek het Magazine bij u op de mat.

Dat dit allemaal niet vanzelf gaat kunt u wel begrijpen. Om gezondheidsredenen moet John het  de komende tijd wat rustiger aan gaan doen en daarom zoeken we hulp, niet zo zeer om artikelen te schrijven, maar meer voor het aansturende werk. Dat betekent de contacten met de schrijvers onderhouden, de planning van de artikelen in de edities van het Magazine en aanverwante zaken. In overleg met John kunnen de taken worden verdeeld.

Als u zin heeft om op deze manier uw steentje bij te dragen aan ons blad, stuur dan een reactie naar John op trixredactie@ziggo.nl

 
22-8-14 Ik ben van plan om op zaterdag 20 september naar Trix Express dag in
Koblenz te gaan.
Zijn er Trix Expressers, die mee willen rijden?
Natuurlijk wel voor een bijdrage in de (benzine)kosten.
Ik vertrek vanuit Amsterdam. Onderweg opstappen is natuurlijk mogelijk.
John Zahradnik
john@ambire.nl

19-8-14 Er zijn foto's van de bijeenkomst in Zürich.
Volgend jaar zal ik proberen de dag meer te promoten.
ZÜRICH
18-8-14 Er worden rails gezocht. gezocht
12-8-14 De mooie bouwpakketten van Vollmer blijven leverbaar.
Viessmann heeft Vollmer nu overgenomen.
 
12-8-14 De eerste reeds gespot door Jaco Enkelaar.

De E 186 001 is een serie door NS aangeschafte splinternieuwe Traxx-locs uit een serie van 19 stuks (E 186 001-19).
Zij gaan hun (gehuurde) oudere soortgenoten (E 186 111-122), die tot nog toe de Fyra-treinen naar Breda en de IC-directtreinen trokken, vervangen. Er is voor deze oplossing gekozen, om zo snel mogelijk een alternatief te bieden voor het FYRA-debacle.
Samen met een uitbreiding van de Thalys en een tweemaal daagse doortrekking van de Eurostar moeten zij het FYRA-gat gaan dichten in de verbinding Amsterdam-Brussel.
 
8-8-14
Heer te Loo ontdekte in Keulen een nog werkende TRIX EXPRESS-baan op het station en stuurde enkele foto's.
Erg leuk, te meer daar de heer te Loo niets met de club te maken heeft.
Zeer bedankt!!
 
5-9-14 De video van de Trix-Proficlub is klaar. Klasse!! TRIXPROFI
4-8-14 Onderstaande modellen blijken van de firma Stadtilm te zijn.
Hier had ik nog nooit van gehoord.
 
4-8-14 Weet iemand welk merk dit is??

 
3-8-14 Iemand vond in zijn dozen een door iemand waarschijnlijk verloren setje drijfstangen. Mocht u denken dat u dat bent dan graag even een seintje.  
2-8-14  Handig met kurk!  KURK 
1-8-14  In en uitstappende mensen bij een nieuw TRIX H0-model. 
Dat gaat wel erg ver.
BR648.2 
28-7-14 Voor diegenen die met het mooie weer minder met de treinbaan bezig zijn, is er een leuke fotowedstrijd. Enkele leuke prijsjes zijn te verdienen!
Hier een voorbeeld.
WEDSTRIJD
27-7-14 Er is weer een antwoord geplaatst op de vraag over het aansluiten van een Márklin draaischijf. ANTWOORD
15-7-14  Het nieuwe Magazine verwachten wij binnen 2 weken.   
12-7-14 Stammtisch Aken verzamelt steeds meer banen.
Gelukkig beschikken zij over veel ruimte.
OPSLAG
10-7-14 Zalencentrum de Meijert is failliet.
Dat wordt lastig voor de  clubdag op Paaszaterdag 2015.
FAILLIET
29-6-14 Er zijn weer leuke aanbiedingen. aangeboden
23-6-14 Ton Jongen en Henk Dubbelt hadden in Stolberg een prachtige expositie van TTR/Trix modellen. Zeker de moeite waard om eens te bekijken. STOLBERG
6-6-14 Aangeboden T R I X B U R G.    Zie----> aangeboden
2-6-14 Er is een vraag over flikkerende verlichting. Zie ----> vragen
2-6-14 CLUBDAG
29 NOVEMBER 2014
COELENHAGE
WEZEP
 
30-5-14 TRIX Clubmodel 22915.
 
26-5-14 Nu ook foto's van Dik Hooijer van de tentoonstelling in de Zinkhütter Hof. ZINK
25-5-14 Prachtige diorama's om van te genieten. S.HAMMER
25-5-14 Met een TRIX VT 62 naar de kermis. VT 62
24-5-14 Rijden met de ELD. ELD
24-5-14 Met TRIX EXPRESS kan het. JAJAJA
20-5-14 Er zijn veel foto's geplaatst van de tentoonstelling in Stolberg. STOLBERG
30-4-14

MIJDRECHT 2014

Trix Express, Nederlands materieel.

 

19 April was weer de grote dag, de clubdag in “De Meijert”. Vroeg in de morgen naar Mijdrecht getogen om tijdig klaar te zijn voor het begin van het evenement. En, een evenement was het.

Als thema was dit jaar bovenstaand onderwerp gekozen, een thema dat aansluit bij het 175 jarig bestaan van de spoorwegen in Nederland. Immers, de “Arend” reed 175 jaar geleden voor het eerst van Amsterdam naar Haarlem.

 

Na binnenkomst wordt natuurlijk eerste de ronde gedaan om ieder te begroeten en een kort praatje te maken. Veel tijd is daar natuurlijk niet voor, want de tafel moet ook klaar en de treinen opgesteld en rijden, en het is ook snel 11.00, de tijd dat de zalen open gaan. Tussendoor gauw de tijd genomen voor een bak koffie, want gek genoeg komen die treinen zonder die koffie niet aan de praat. Grappig is ook dat er een band is ontstaan met het personeel van “De Meijert”, leuk, omdat zij ons graag zien komen en ook zij genieten van de gezellige sfeer op de clubdag.

 

Aansluitend op het Thema waren alle Hondekoppen weer mee, twee ELD 4’s en vier ELD 2’s, waarvan er twee gekoppeld hebben gereden. Het VSM treintje, de Br 80 met de drie “Oostenrijkers” (omgebouwde Donderbussen) reed op de bovenbaan. Die trein heeft de gehele dag zonder oponthoud zijn rondjes op het ovaaltje gemaakt op standje 1,5 van de trafo. Op de binnenbaan reed Marcels, opgeknapte E-10 met DB rijtuigen die zogenaamd onderweg waren naar het onderhoudsbedrijf die de rijtuigen gereed maakt voor het inhuren bij de NS. Verder reed er ook een V100 met vier bollenwagens, een kuilwagen en een Hoogovenwagen, Trix Express materieel dat ook Nederlands materieel genoemd kan worden. Het is wel met een knipoog naar de tijd(perken), immers, het materieel heeft nooit gelijktijdig dienst gedaan. Die rode V100 is juist de laatste tijd te zien, de bollenwagens in Epoche 4/5 en de Hoogovenwagen spreekt voor zich. Die Hoogovenwagen is ooit door Trix Express uitgebracht in een Cargo set.

Als nieuwtje had ik een “Klompentrein” meegenomen. Dat behoeft enige uitleg, want ik merkte in Mijdrecht dat de “Klompentrein” een onbekend stukje in de geschiedenis van de NS is.

Als extraatje was er een model van de “Arend” met de eerste trein geplaatst. Bij dit HO model was duidelijk het verschil tussen het normaal spoor en het destijds toegepaste breedspoor te zien.

 

Op de tafels was weer van alles te zien, en vooral ook het Nederlandse materieel, vaak omgebouwde exemplaren zoals de DDM, maar ook omgebouwde NS 1600 locs. Kijk daarvoor de Foto / Film rubrieken op de Trix Express site maar op na. Trix Express heeft nooit veel Nederlands materieel uitgebracht, maar wat er uitgebracht werd was ook prima. Neem de Hondekoppen, de Bollenwagens en andere goederenwagens waarop toevallig geen DB tekst stond en ook in Nederland reden zoals bijvoorbeeld de Kuilwagens.

Die Hondekoppen waren destijds een primeur. Vandaar dat Trix Express deze trein ook uitbracht in 2 rail DC en 3 rail AC (Märklin). Ook de Bollenwagens waren van prima kwaliteit. Voor zover ik weet zijn deze “Rüwa” wagens nooit echt overtroffen. Dat kwam onder andere omdat Trix de deling van de “bol” aan de bolvoet aanbracht, terwijl anderen zoals Märklin en Roco de deling vertikaal aanbracht.

 

Natuurlijk was de introductie van de Trix Express Neuheiten een hoogtepunt. Nu komt voor iedereen de mooie 1800 (is omgenummerde 1600) loc beschikbaar met de mooie ICR set. Maar ook het nieuwe Duitse materieel is welkom, de V217 en de goederenwagens. Ook hiervan zijn filmbeelden op de site te zien.

 

Hoewel er, waarschijnlijk vanwege het mooie weer, iets minder mensen waren gekomen was het gezellig druk rond de tafels. Rond 15.00 uur werd het weer rustig, tijd om zelf de ronde te doen met in mijn achterhoofd het boodschappen lijstje, maar ook kijken of er nog iets bijzonders te koop was.

Daarmee was de dag zo om. Voor mij bijzonder was, dat er erg veel Duitse Dieseltreinen van de serie VT 08 aangeboden werden. Ik had daar wel interesse in maar ik was inmiddels al bezig mijn budget te overschrijden, dus wacht ik maar op een volgende Trix dag.

Zo tegen een uur of 5 was de bar open voor een afscheidsbiertje, dat er na alle gepraat best wel in ging.
(Leo van Liempt)

In het komende Magazine natuurlijk meer over de afgelopen TRIX EXPRESS dag.
Het Magazine verschijnt omstreeks half mei.

 

 

foto's foto's foto's foto's foto's foto's 
27-4-14 Nummer twee van het Magazine is bijna zover klaar dat hij verzonden kan worden. Gelukkig worden er steeds interessante artikelen ingeleverd.
Rein Veldboer heeft een mooi artikel over muurbouw, te veel foto's voor in het Magazine. Daarom nu op de site. Veel foto's met leuke ideeën.
Trouwens in het oude bulletin staan ook artikelen over muren.
Rein beschrijft hoe je van red cedar prachtige portalen kunt maken.
MUREN
20-4-14  
3-4-14 Rein Veldboer heeft een BR 24 betere rij-eiegnschappen gegeven en de verlichting aangepast. Prachtige beschrijving, helaas te groot voor het Magazine. BR 24
2-4-14 Nu leverbaar
TRIX HANDBOEK op CDRom.
Geheel bewerkt met scherpe foto's en tekeningen.
Nu slechts voor € 5,00.
Opgestuurd € 10,00

Bij interesse graag bestellen en op de clubdag ophalen indien mogelijk.
 
38-3-14 TRIX wagon voor zware lasten beladen met een wals, 24118. wagon
25-3-14 Er wordt een draaischijf aangeboden, geschikt voor het Trix Express systeem. aangeboden
Opmerkingen over de site: via e-mail:
trixexpress@planet.nl