aangeboden      STE-info       evenementen      foto's     gezocht       home  
knutselen        links       onderdelen      vragen 
            

 

NEUHEITEN 2014 NL

 

28-7-14 Voor diegenen die met het mooie weer minder met de treinbaan bezig zijn, is er een leuke fotowedstrijd. Enkele leuke prijsjes zijn te verdienen!
Hier een voorbeeld.
WEDSTRIJD
27-7-14
Wim van der Kraaij ontdekte een zeer vreemde situatie!
 
27-7-14 Er is weer een antwoord geplaatst op de vraag over het aansluiten van een Márklin draaischijf. ANTWOORD
16-7-14
Op het clubadres reeds afgeleverd!!!
 
15-7-14  Het nieuwe Magazine verwachten wij binnen 2 weken.   
12-7-14 Stammtisch Aken verzamelt steeds meer banen.
Gelukkig beschikken zij over veel ruimte.
OPSLAG
10-7-14 Zalencentrum de Meijert is failliet.
Dat wordt lastig voor de  clubdag op Paaszaterdag 2015.
FAILLIET
29-6-14 Er zijn weer leuke aanbiedingen. aangeboden
23-6-14 Ton Jongen en Henk Dubbelt hadden in Stolberg een prachtige expositie van TTR/Trix modellen. Zeker de moeite waard om eens te bekijken. STOLBERG
6-6-14 Aangeboden T R I X B U R G.    Zie----> aangeboden
2-6-14 Er is een vraag over flikkerende verlichting. Zie ----> vragen
2-6-14 CLUBDAG
29 NOVEMBER 2014
COELENHAGE
WEZEP
 
30-5-14 TRIX Clubmodel 22915.
 
26-5-14 Nu ook foto's van Dik Hooijer van de tentoonstelling in de Zinkhütter Hof. ZINK
25-5-14 Prachtige diorama's om van te genieten. S.HAMMER
25-5-14 Met een TRIX VT 62 naar de kermis. VT 62
24-5-14 Rijden met de ELD. ELD
24-5-14 Met TRIX EXPRESS kan het. JAJAJA
20-5-14 Er zijn veel foto's geplaatst van de tentoonstelling in Stolberg. STOLBERG
6-5-14 Bovenstaande happening is eigenlijk een verplichting voor een ieder die de mogelijkheid heeft om dit gebeuren te bezoeken.
De organisatoren hebben alles uit de kast gehaald om het een onvergetelijk evenement te maken.
Eventuele foto's zien wij graag tegemoet.
 
30-4-14

MIJDRECHT 2014

Trix Express, Nederlands materieel.

 

19 April was weer de grote dag, de clubdag in “De Meijert”. Vroeg in de morgen naar Mijdrecht getogen om tijdig klaar te zijn voor het begin van het evenement. En, een evenement was het.

Als thema was dit jaar bovenstaand onderwerp gekozen, een thema dat aansluit bij het 175 jarig bestaan van de spoorwegen in Nederland. Immers, de “Arend” reed 175 jaar geleden voor het eerst van Amsterdam naar Haarlem.

 

Na binnenkomst wordt natuurlijk eerste de ronde gedaan om ieder te begroeten en een kort praatje te maken. Veel tijd is daar natuurlijk niet voor, want de tafel moet ook klaar en de treinen opgesteld en rijden, en het is ook snel 11.00, de tijd dat de zalen open gaan. Tussendoor gauw de tijd genomen voor een bak koffie, want gek genoeg komen die treinen zonder die koffie niet aan de praat. Grappig is ook dat er een band is ontstaan met het personeel van “De Meijert”, leuk, omdat zij ons graag zien komen en ook zij genieten van de gezellige sfeer op de clubdag.

 

Aansluitend op het Thema waren alle Hondekoppen weer mee, twee ELD 4’s en vier ELD 2’s, waarvan er twee gekoppeld hebben gereden. Het VSM treintje, de Br 80 met de drie “Oostenrijkers” (omgebouwde Donderbussen) reed op de bovenbaan. Die trein heeft de gehele dag zonder oponthoud zijn rondjes op het ovaaltje gemaakt op standje 1,5 van de trafo. Op de binnenbaan reed Marcels, opgeknapte E-10 met DB rijtuigen die zogenaamd onderweg waren naar het onderhoudsbedrijf die de rijtuigen gereed maakt voor het inhuren bij de NS. Verder reed er ook een V100 met vier bollenwagens, een kuilwagen en een Hoogovenwagen, Trix Express materieel dat ook Nederlands materieel genoemd kan worden. Het is wel met een knipoog naar de tijd(perken), immers, het materieel heeft nooit gelijktijdig dienst gedaan. Die rode V100 is juist de laatste tijd te zien, de bollenwagens in Epoche 4/5 en de Hoogovenwagen spreekt voor zich. Die Hoogovenwagen is ooit door Trix Express uitgebracht in een Cargo set.

Als nieuwtje had ik een “Klompentrein” meegenomen. Dat behoeft enige uitleg, want ik merkte in Mijdrecht dat de “Klompentrein” een onbekend stukje in de geschiedenis van de NS is.

Als extraatje was er een model van de “Arend” met de eerste trein geplaatst. Bij dit HO model was duidelijk het verschil tussen het normaal spoor en het destijds toegepaste breedspoor te zien.

 

Op de tafels was weer van alles te zien, en vooral ook het Nederlandse materieel, vaak omgebouwde exemplaren zoals de DDM, maar ook omgebouwde NS 1600 locs. Kijk daarvoor de Foto / Film rubrieken op de Trix Express site maar op na. Trix Express heeft nooit veel Nederlands materieel uitgebracht, maar wat er uitgebracht werd was ook prima. Neem de Hondekoppen, de Bollenwagens en andere goederenwagens waarop toevallig geen DB tekst stond en ook in Nederland reden zoals bijvoorbeeld de Kuilwagens.

Die Hondekoppen waren destijds een primeur. Vandaar dat Trix Express deze trein ook uitbracht in 2 rail DC en 3 rail AC (Märklin). Ook de Bollenwagens waren van prima kwaliteit. Voor zover ik weet zijn deze “Rüwa” wagens nooit echt overtroffen. Dat kwam onder andere omdat Trix de deling van de “bol” aan de bolvoet aanbracht, terwijl anderen zoals Märklin en Roco de deling vertikaal aanbracht.

 

Natuurlijk was de introductie van de Trix Express Neuheiten een hoogtepunt. Nu komt voor iedereen de mooie 1800 (is omgenummerde 1600) loc beschikbaar met de mooie ICR set. Maar ook het nieuwe Duitse materieel is welkom, de V217 en de goederenwagens. Ook hiervan zijn filmbeelden op de site te zien.

 

Hoewel er, waarschijnlijk vanwege het mooie weer, iets minder mensen waren gekomen was het gezellig druk rond de tafels. Rond 15.00 uur werd het weer rustig, tijd om zelf de ronde te doen met in mijn achterhoofd het boodschappen lijstje, maar ook kijken of er nog iets bijzonders te koop was.

Daarmee was de dag zo om. Voor mij bijzonder was, dat er erg veel Duitse Dieseltreinen van de serie VT 08 aangeboden werden. Ik had daar wel interesse in maar ik was inmiddels al bezig mijn budget te overschrijden, dus wacht ik maar op een volgende Trix dag.

Zo tegen een uur of 5 was de bar open voor een afscheidsbiertje, dat er na alle gepraat best wel in ging.
(Leo van Liempt)

In het komende Magazine natuurlijk meer over de afgelopen TRIX EXPRESS dag.
Het Magazine verschijnt omstreeks half mei.

 

 

foto's foto's foto's foto's foto's foto's 
27-4-14 Nummer twee van het Magazine is bijna zover klaar dat hij verzonden kan worden. Gelukkig worden er steeds interessante artikelen ingeleverd.
Rein Veldboer heeft een mooi artikel over muurbouw, te veel foto's voor in het Magazine. Daarom nu op de site. Veel foto's met leuke ideeën.
Trouwens in het oude bulletin staan ook artikelen over muren.
Rein beschrijft hoe je van red cedar prachtige portalen kunt maken.
MUREN
22-4-14 Ik heb de trein eindelijk aan het rijden, maar ik weet nog niet precies waar ik een stop maak. RIJDEN
22-4-14 Trix Express baan uit de jaren zestig. TEBAAN
20-4-14  
20-4-14 Mijdrecht 2014
* Het was goed Peter den Hond aanwezig te zien.
* Veel bezoekers, soms echt erg druk.
* Het thema Nederlandse modellen was niet overal zichtbaar.
* Veel complimenten over de organisatie..
* Veel complimenten over het Magazine.
* Opvallende opdruk op een hondenkop.
* Handmodel van een oude Trix Express ketelwagen.
* Alle Trix Express Neuheiten rijden aanwezig.
* Fantastische sfeer.
* Weer een aantal nieuwe aanmeldingen.
* En nog veeeellllll meeer!
 
14-4-14 Onze reizende reporter Jaco Enkelaar bezocht Intermodell in Dortmund. INTER-
MODELL
13-4-14 Test BR 41 TRIX HO/ TEST
12-4-14  Baan in wording.  BAAN 
12-4-14  Net voor de aankomende clubdag in Mijdrecht komt Ton Jongen nog met enkele zeer interessante nieuwe (reserve)onderdelen. Zie ---->  aangeboden 
6-4-14 Een V36 in gebruik. V 36
3-4-14 Rein Veldboer heeft een BR 24 betere rij-eiegnschappen gegeven en de verlichting aangepast. Prachtige beschrijving, helaas te groot voor het Magazine. BR 24
2-4-14 Nu leverbaar
TRIX HANDBOEK op CDRom.
Geheel bewerkt met scherpe foto's en tekeningen.
Nu slechts voor € 5,00.
Opgestuurd € 10,00

Bij interesse graag bestellen en op de clubdag ophalen indien mogelijk.
 
38-3-14 TRIX wagon voor zware lasten beladen met een wals, 24118. wagon
25-3-14 Er wordt een draaischijf aangeboden, geschikt voor het Trix Express systeem. aangeboden
Opmerkingen over de site: via e-mail:
trixexpress@planet.nl