Wie ben ik ?

Sinds 1941 ben ik Gert-Jan Kamphorst. En dat bevalt mij nog steeds.

Dat ik in 's-Gravenhage ben geboren, heeft mij nimmer bezwaard. Na Den Haag kwamen Rotterdam, Utrecht, 's-Gravenzande en Diemen (1968). Na jarenlang Amsterdam geroken te hebben ben ik in 1985 verhuisd naar die stad. Na 10 jaar Gaasperdam en een jaar in Betondorp ben ik tenslotte van de wal in de sloot geraakt.

Mijn flatje (platbodem)Sinds medio 1996 woon ik op de "Johanna Cornelia" die haar kontje nat houdt in de wateren van onze stroomloze rivier de Amstel.

TrekharmonicaKwam de muziek door het water of het water door de muziek? Een jaar later had ik besloten tot aanschaf van een schippersklavier (trekharmonica). Sindsdien ging het van kwaad tot erger. Het aantal trekzakken groeide van jaar tot jaar en bedraagt nu 13 (waarvan 3 een dringende restauratie nodig hebben en 4 exemplaren zijn uitgeleend of verhuurd).

Nu ja, ik ben thans geheel verslingerd aan de volksmuziek. Via de trekzak, trekzaklessen, redactie van het Diatonisch Nieuwsblad, workshops en uiteindlijk het organiseren van een lesorganisatie ben ik terecht gekomen bij de S.V.N. (ergens zit nog wel een link op deze site).

Doe het hier maar mee !