Deventer - Koninginnedag 2001

Waarom Koninginnedag in Amsterdam ? Overvolle straten, traangas en falend openbaar vervoer. Ik had ruim te voren al gekozen voor een dagje Deventer waar een Koninginnedag-trekzakfestival was georganiseerd. Marry van Zanten wist de gemeentelijke autoriteiten en de horeca te overtuigen van nut en noodzaak van dit evenement. Met hun medewerking en dankzij het uitstekende weer werd het een onvergetelijke eerste keer. De inspiratie voor volgend jaar is er al.

Naast het vrije spel in café's en op de terassen rond de Grote- of Sint Lebuïnuskerk was er ook gelegenheid te luisteren naar optredens van Anneke Goudkuil, Frans Tromp & Mick Lammers, en de nieuwe - nog naamloze groep van Peter Pot. Kortom: een mengeling van traditionele trekzakmuziek en vernieuwende elementen daarin. Oost- en West-Nederland waren te horen. Nederlandse en West-Europeese volksmuziek klonk en volgend jaar zal zeker ook het Ierse idioom te horen zijn.

Hieronder volgt een foto-impressie van deze máximaal geslaagde dag.

Anneke Goudkuil & Dies Nicolai Geheel rechts: organisator Marry van Zanten De Achterhoek en het Brabantse ... Optreden Anneke Goudkuil Mick Lammers & Frans Tromp met Morris tunes Aan de voet van de Grote Kerk Aan de voet van de Grote Kerk Peter Pot met zijn nieuwe formatie Peter Pot & Philip Baumgarten Twee jaar geleden werd hier het idee geboren.