Linnnnnnnnnnnnnks

Muzikale "Links" vooral, voornamelijk.

De Harmonicahoek van Eduard Bekker mag wel worden bestempeld als Het Instituut op trekzakgebied.
Dit mag je niet missen: nieuws, info, beeld en geluid, trekzakagenda, te koop, aangeboden.
Kortom: de oudste en vernieuwendste trekzak-site van Nederland en Overzeesche Gebiedsdelen met internationale bekendheid en medewerkers in binnen- en buitenland.

Ook mag de STF (Stichting Trekharmonica's Friesland) niet worden vergeten. Een pracht van een web-page waarop de "links" keurig staan gerubriceerd. Veel informatie.

De traditionele Keltische muziek en dans info en agenda van Eltjo Toorn. Wordt elke week of vaker bijgewerkt.

De groep Windvlaag en wat daar verder mee te maken heeft is ook de moeite waard, wel geen trekzak te zien, maar we moeten niet éénkennig zijn.

Verder hebben we nog het Kwartet Nooitgedacht uit IJlst Natuurlijk (kortweg KNIJN) dat ook niet gemist kan worden en gaandeweg de trekzak als volwaardig instrument beschouwt.

Van de andere kant van de IJssel komen ook harmonica-klanken. De Trekkebuuls komen hier voor als representant van de oostelijke trekzak-cultuur in Nederland.

Als begeleidingsinstrument voor de volksdans is de trekzak een prima instrument. Regelmatig zijn er gelegenheden bij Pieremachochel om je daarin te bekwamen.

Mijn favoriete muziekprogramma TablEdit. Klik maar op het logo om daar een kijkje te nemen voor een demo-download. Als je er vragen over hebt neem dan even contact met mij op via gert-jan.kamphorst@tref.nl . Ik heb geen financiële bindingen met de maker van het programma.

Hou je van traditionele Franse muziek ? Neem eens een kijkje bij Trad France. Je vindt hier heel veel traditionele Franse muziek in het ABC-formaat. Wie dit ABC niet kent, krijgt het daar ook nog uitgelegd.

Eveneens uit Frankrijk komt het muziektijdschrift "Trad Magazine" dat ook muziekboeken uitgeeft. Verder geeft de site nog tal van informatie, ook over evenementen op het terrein van de (traditionele) volksmuziek.

Maar ook Engeland heeft zijn belangrijke instituties op het gebied van de volksmuziek. Kijk maar eens bij de English Folk Dance and Song Society .