Medemblik

De historische havenstad - bijna aan het einde van Noord-Holland. Medenblik: stad van de Compagniezangers en trekzakspelers. Medemblik, stad ook van een jaarlijks terugkerend Shanty-gebeuren. 

Op een vertrouwde plek in Medemblik op de vooravond van het shanty-festival in kasteel Radboud verzamelen zich de zangers, spelers en aanbidders van de trekzak en de shanties, en dan gaat het door tot in de late uurtjes. Als de wind uit westelijke richting komt, kan de rest van Noord-Holland gewoon gaan slapen. Maar wie de volgende ochtend nog een workshop wil volgen van een der buitenlandse trekzakspelers, doet er beter aan een ferme wekker te zetten.

Een digitale camera is een wonderlijk ding. Niet alles lukt. Soms duurt het even voor de flits afgaat, een andere keer gaat de flits pas af nadat de foto is genomen. Niet alle pogingen leiden tot het gewenste resultaat.

Daarom een beknopt foto-verslag:

Ken Stephens met Anglo-concertina Wietse Pathuis from the East Lokaal top-talent: Afra Groot en Ellen Schot Ken Watson (Morris-special) Christian Desnos (Bretagne) Bob Kevin's MacCann Duet concertina Pathuis / Wagenaar: Wals Medemblik Zingen, kijken, luisteren ... en doorgaan met zingen Natuurlijk een shanty De Zoute Zee op z'n FransEen tekst bij de workshop Frans/Bretons