Weidevogelbescherming 
Foto's seizoen 2000

Kaart van gebied.JPG (71967 bytes)Ik geloof dat ik dat nu al zo'n 5 jaar doe, dus van sommige vogeltjes ben ik wellicht al bet-overgrootbeschermer. Het is geen individueel werk. Het gaat in ploegen en die ploegen maken weer deel uit van de "Weidevogelbeschermingsgroep Amsterdam Zuidoost". De groep heeft domicilie bij Natuurvereniging "De Ruige Hof" aan de Abcouderstraatweg 77, 1107 AA te Amsterdam (02944-285021). Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met de co÷rdinator van de beschermingsgroep: Arlette de Vroom (020-6972959).

Eigenlijk werken we in twee provincies: Noord-Holland en Utrecht. Dat betekent ook dat we onder twee proviciale stichtingen vallen van Landschapsbeheer. En dan wordt er ook nog stevig samengewerkt met verschillende agrarische natuurverenigingen. Dat zijn verenigingen van agrarische ondernemers die ook de natuurwaarden behouden en bevorderen. Zie ook info bij Landschapsbeheer Noord-Holland

Het beschermingswerk duurt van maart tot in juni. Ga er maar van uit dat je elke week een dagdeel daarmee bezig bent. Als het regent sla je gewoon over of je gaat een andere dag (in overleg met de eigenaar van het land) want de eieren moeten niet gaan afkoelen door een overdaad aan bescherming.

Naar boven