Wonen & Woonomgeving

Sind 1 juni 1996 woon ik op een - niet meer zeilende - tjalk. Een jaar daarvoor was ik weer zelfstandig gaan wonen en ik ging op zoek naar een schip om een nieuwe droom waar te maken.

"Johanna Cornelia"De tjalk "Johanna Cornelia" is gebouwd in 1896 te Gouwsluis en het zal iedereen duidelijk zijn dat ik niet de eerste eigenaar ben.

Deze foto is gemaakt in 2000 toen ik het schip voor onderhoud op de wal had. Je kunt zelfs zien dat nog niet alle randjes zijn afgeschilderd. Het flubberige ding op het achterdek is een zelfgemaakte tent om de boel daar droog te houden (en de natte spullen te drogen).

Ligplaatsen in de grachten van Amsterdam zeer heel schaars en/of ontzettend duur, dus heb ik ligplaats gevonden aan de buitenzijde van Jachtwerf Weinholt. Daar heb ik een mooi uitzicht over de Amstel (en dat is toch veel mooier dan tegen een wallekant aan te kijken.

Richting Utrechtse brugRichting Berlage brugAan bakboord kijk ik tot onder de Utrechtse brug door en recht vooruit naar de Berlage brug. Een lekker plekje om te liggen en ik heb het er zeer naar mijn zin. Een groot voordeel van deze manier van wonen is dat je onbeperkt muziek kunt maken. Niemand van de buren heeft er last van. Daardoor ga ik ook wel eens te laat naar bed. Wind en golven wiegen mij in slaap en soms doet de regen er nog een drupje bij.

En dit is eigenlijk het straatje waar ik woon op een regenachtige dag, He, ik woon er alle dagen maar de foto is van een vochtige dag. Dan kan zo'n steiger er mooi glimmend vochtig uitzien, nietwaar?


steiger.JPG (45727 bytes)

Naar boven